BEZ CENZURY
Napisano 08 listopad 2011 - 07:50
Chodzi o to że "ślepy los" decyduje o przyznaniu nagrody. To nie prawda, bo aby wziąć udział w losowaniu trzeba UKOŃCZYĆ zawody. A to już nie ślepy los: trzeba spełnić pewien zasadniczy warunek, czy pokonanie 150 km dystansu na Pętli to żaden wysiłek??
P.s. Może faktycznie listy do Naczelnika Urzędu Celnego? Przemek: ty ładnie piszesz może coś wymyślisz? Poślę ci na maila korespondencję.
Napisano 08 listopad 2011 - 10:43
Napisano 08 listopad 2011 - 16:57
Cytat
Przemek: ty ładnie piszesz może coś wymyślisz? Poślę ci na maila korespondencję.
Eee, ja? Taki krakowski Przemek pisze ładnie ;-)
Z ciekawości zerknąłem na ustawe hazardową, pewnie ścigają cię za gry losowe. Gry losowe rozbili na 11 kategorii i w każdej uczestnik musi mieć wkład własny (nabycie losu, telefon, sms itd), przecież tutaj nikt nie kupował losu! Czyżby chcieli pod to podciągnąć wpisowe za maraton?? Co za osły!
Tutaj link do tekstu ujednoliconego ustawy , prawnik by się przydał, bo to jest żart moim zdaniem.
Gosc_KeNaJ_*
Napisano 08 listopad 2011 - 17:07
Cytat
10) loterie promocyjne, w których uczestniczy się przez nabycie towaru, usługi lub innego dowodu udziału w grze i tym samym nieodpłatnie uczestniczy się w loterii, a podmiot urządzający loterię oferuje wygrane pieniężne lub rzeczowe;
Gosc_KeNaJ_*
Napisano 08 listopad 2011 - 17:42
Każdy z nas wie, że takie losowania są punktem programu mnóstwa wyścigu, proponuję aby ktoś kto w znajomych ma organizatora wyścigów zwrócił mu na ten fakt uwagę. Dzięki temu chociaż ograniczą się takie przypadki w przyszłości.
Napisano 09 listopad 2011 - 08:03
Chociaż swego czasu "nabroiłem" to jednak jestem ZA jeżeli chodzi o wyścigi: masters czy maratony czy inne. Cały cykl RM to nie lada gratka dla fanów amatorskiego kolarstwa i szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy maratony znikną z kalendarza.
Moim zdaniem na nie wiele się zdadzą wszelkie akcje na FB czy podobne. Prawo to prawo, możemy się z nim zgadzać lub nie to jednak jest ustawa o hazardzie, która reguluje akcje typu loteria.
Bardziej poszedł bym w stronę porady u jakiegoś adwokata....uważam, że jest spora szansa na "pozytywne" rozstrzygnięcie. Może i sprawa będzie przegrana ale jest coś takiego jak "niska szkodliwość czynu" i to ewentualnie sąd może orzec. Grunt to być dobrze przygotowanym...i teraz może faktycznie jakaś petycja by się przydała (ale nie na FB).
Zastanawiam się dlaczego do tego doszło....Może jest ktoś kto chce udupić cały cykl ???
Tak czy owak to ja trzymam kciuki bo jest co ratować.
Napisano 09 listopad 2011 - 20:34
Panowie żarty się skończyły. W tym kraju złodzieje na najwyższych stołkach okradają nasze podatki, a człowiek, który żyły sobie wypruwa, jest oskarżony o przestępstwo. Siedzę i myślę co z tym zrobić. Mam u siebie na osiedlu posłów, jeden z nich jest życzliwy rowerzystom. spróbuję do niego dotrzeć. Przedstaw2ić sprawę, on jest z PO.
Myślę, też o różnych kontaktach w mediach, ale TVP sie sypie i mase porządnych ludzi juz zwolniono.
Napisano 11 listopad 2011 - 00:08
Swoją drogą co za żałosna, złośliwa łajza podkablowała do Urzędu Celnego losowanie nagród po maratonie kolarskim? Kto mógłby mieć w tym interes?
Podejrzewam, że nawet jeśli jakiś celnik startowałby w maratonie, to udałby że nic nie widział, bo po co miałby się zajmować takimi duperelami. Ale jak jest zgłoszenie, to muszą się sprawą zająć, bo inaczej ktoś na nich doniesie.
Napisano 14 listopad 2011 - 19:01
Dodaj odpowiedź