Skocz do zawartości

Zdjęcie

Romet Huragan

23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 01 listopad 2011 - 18:38

Witam!
znalazłem ostatnio taki oto rower
http://allegro.pl/ro...1879584685.html

Myślicie że jest wart kupna ( cena bardzo niska jak na nowy rower) rower będzie mi służył do rekreacyjnej jazdy zarówno po asfalcie jak i leśnych ścieżkach czy drogach i nie chciał bym żeby za rok czy 2 rozpadł mi się. Jeśli chodzi o sama wygodę i rozmiar ramy to podjadę sobie go obejrzeć ale chciałbym żeby ktoś napisał czy to przez przypadek nie jest totalne badziewie. Tak jak mówię będę jeździł czysto rekreacyjnie czyli myślę że jakieś 500km rocznie. do tej pory już od ładnych paru lat jeżdże na Romecie Mistralu ale chciałbym zakupić sobie nowy bezawaryjny rower. myślałem tez nad używką ale nie znam się jakos bardzo i trochę boje się używanego.

#2 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 01 listopad 2011 - 18:44

jak dla mnie to on sie nawet na zimówke nie nadaje. Kup jakąś używkę na allegro i a pewno an tym lepiej wyjdziesz

u2250y2014v3.gif

#3 aurox

aurox
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • SkądNałęczów

Napisano 01 listopad 2011 - 18:52

badziewie totalne :-?

#4 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 01 listopad 2011 - 20:14

Wygląda jak MTB z przed kilku lat z założonym barankiem.

#5 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 listopad 2011 - 21:04

Tragedia... Sprzedawca czy kto tam montował ten rower nie schował nawet pancerzy hamulców pod owijką. :->

#6 Bikemaster

Bikemaster
  • Użytkownik
  • 1048 postów
  • SkądWWL

Napisano 01 listopad 2011 - 21:11

Szajs nieprzeciętny.

#7 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 01 listopad 2011 - 21:36

No to szkoda, myślałem że warto ( na szczęscie z kupnem roweru mam czas do wiosny więc może coś znajdę) . dzieki za opinie

#8 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 listopad 2011 - 23:52

Za tę kasę bez problemu znajdziesz multum o niebo lepszych rowerów, tylko używanych i z klamkomanetkami. ale co z tego - ten Huragan się szybko sypnie w porównaniu z szosą na pełnej grupie 105, nawet kupioną po przejechanych ładnych kilku tysiącach km. Nie wspominając już o tym, że ten badziewiak nie nadaje się nawet do naśladowania szosówki.
Skoro rower ma być uniwersalny to może na przykład taką przełajóweczkę? ;-) http://allegro.pl/ge...1902871512.html Zakładasz opony na tyle szerokie, na ile pozwoli przestrzeń pomiędzy widełkami + ewentualnie miejsce na błoto i jazda.

#9 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 listopad 2011 - 01:38

Ta przełajka super. Przejeździ 10 takich sRometów.

A ta cena 1350 zł za ten pseudorower to chyba jakiś żart.

#10 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 02 listopad 2011 - 08:58

No własnie myślę nad przełajem i też szukam, Narazie jeszcze nie mam hajsu więc pewnie odezwę się za jakiś czas. chciałbym też żeby rower podobał mi się wizualnie a ten który pokazaliście średnio mi się podoba:)

Mam jeszcze pytanie po czym oprócz opon rozpoznać przełaj od szosy ( chciałbym aby rower był dość mocny bo tak jak pisałem będe jeździł nie tylko po asfalcie a jestem dość ciężki)

#11 Miechu

Miechu
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • SkądSieniawa

Napisano 02 listopad 2011 - 10:01

Po hamulcach, przełajowe rowery mają całkiem inne.

#12 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 listopad 2011 - 18:27

I mają więcej miejsca między widełkami żeby rama mogła zmieścić szersze opony.

#13 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 14 listopad 2011 - 14:57

No dobra byłem obejrzeć rometa ( przy okazji) i faktycznie badziewie niemiłosierne, ale w necie znalazłem też tanią szosę meridę 880 , czytałem juz o niej trochę i ogólnie była by ok z tym że mam jedno pytanie :

czy taki rower jak merida 880 nie jest za delikatna dla mnie ( 183cm 100kg) jazda nie tylko po asfalcie ale też po ścieżkach w lesie ( ogólnie jeżdzę ostrożnie , omijam dziury , na krawężniki wjeżdzam delikatnie) ( jak się uda wymienił bym opony na trochę szersze) ale czy rower tego typu wytrzyma jazdę po nierównościach , pytam bo np nie wiem czy zaraz mi sie widelec nie połamie , albo rama. czy nie pognę zaraz kół itp. nie piszcie o tym że wygodniejszy byłby inny , żeby kupić co innego tylko czy to wytrzyma taka jazdę

#14 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 14 listopad 2011 - 16:44

na asfalcie na pewno wytrzyma co do ścieżek w lesie pewnie też. Na 100% przełajówka wytrzyma :)

u2250y2014v3.gif

#15 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 14 listopad 2011 - 17:27

wiem, i chciąłbym przełajówkę ale ciężko coś znaleść w takiej cenie a używek trochę się boje szczególnie że w okolicy nie ma żadnej żeby obejżeć

#16 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 14 listopad 2011 - 17:31

Meridka powinna wytrzymać. koła ma raczej pancerne więc założysz oponki 25c i będzie ok

u2250y2014v3.gif

#17 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 19 listopad 2011 - 16:11

to jeszcze jedno pytanie to znających się na rzeczy, czy ktoś kojarzy taki rower??
http://shop4cross.de...ep-al-disc.html

sklep znalazłem tu na forum i jak dla mnie wygląda ok , ale huragan też tak wyglądał po zdjęciach:)
proszę o pomoc bo cena na którą w ostateczności na Nowy rower mógłbym sobie pozwolić.

#18 szpiler

szpiler
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 19 listopad 2011 - 16:36

To jest tylko sama rama na sprzedaż + opcjonalnie widelec za 160 ojro. Na dodatek z tego co widze to jest to przełajówka.

#19 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 19 listopad 2011 - 17:13

no włąsnie przed sekunda sam na to wpadłem:( a na zdjęciach jest całość:( . A że przełajówka to dobrze by było:)

#20 Thundercat

Thundercat
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 30 listopad 2011 - 14:02

no dobra kupiłem meride 880 :) dziś przyszła i jak narazie jestem zadowolony. zapłaciłem za nią 1500zł więc niedużo jak za nową szosę.
Mam jeszcze pytanko bo przy przedniej ośce są gumki które skrzypią gdy koło sie obraca , coś z nimi robić czy same się wyrobią?

Dodaj odpowiedź