Dzięki. Na 99% zdecyduję się na Suito. Pozostaje jeszcze sprzedać Elite qubo power mag smart b+.
Trenażer z "wirtualem"
Posted 01 September 2020 - 09:03
A czemu ma importować? Eksportuje i owszem, ale import w jakim celu miałby być? No chyba, że nie odróżniasz importu od eksportu...
Jeśli jednak chodzi o wysyłanie na Strava tego co kręcisz na Zwift (to eksport!) to robi się to tak:
- Zaloguj się lub utwórz konto w Zwift .
- Kliknij swoje zdjęcie profilowe> Mój profil.
- Wybierz kolejno Ustawienia> Połączenia (Connections) > Połącz ze Strava (ewentualnie jeszcze z fejsem, TP, adidasem i tak dalej...)
- Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi w wyskakującym okienku, aby autoryzować Strava.
- Możesz odłączyć swoje konta od tej strony Zwift (wybrać disconnect) lub możesz cofnąć dostęp z Zwift w ustawieniach Strava.
Bo ten sam email nie oznacza, że musi być coś z automatu robione, prawda? No właśnie.
- drakon and samuraj_84 like this
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 01 September 2020 - 16:40
Zastanawiam się nad kupnem trenażera DD i mam dylemat: tańszy Elite Suito czy droższy Wahoo KICKR CORE. Ogólnie nie miałbym oporów przed kupnem droższego sprzętu, żebym wiedział, że starczy na kilka lat. Rzecz w tym, że w przeciągu 1-2 lat planuję wymienić rower i zapewne będzie on już posiadał nową grupę Shimano Ultegra, czyli zapewne z napędem przynajmniej 12 biegowym.
Jak wam się wydaje, czy popularne trenażery dostaną "update" w postaci możliwości dokupienia jakiegoś adaptera w momencie debiutu nowych grup, czy producenci wykorzystają raczej tą sytuacje do sprzedaży "nowych" wersji swoich urządzeń? Wiem, że to wróżenie z fusów, ale może są jakieś przesłanki techniczne/biznesowe lub historyczne, sugerujące jeden lub drugi scenariusz.
Posted 02 September 2020 - 06:28
Cały czas "jeżdżę" na decathlonowym InRide 100 obładowanym czujnikami.
Obstawiam, że rzeczywiście nie wyciągnę w godzinę więcej, niż 200W average.
Czy jako pierwszy DD mogę śmiało brać Suito, czy jednak warto dopłacić do Direto XR albo Wahoo Kickr Core?
Planuję trenować 3-4 w tygodniu wieczorami 60-90minut. Nie ukrywam, że oprócz usystematyzowanego treningu zależy mi również na sprawdzaniu się na podjazdach typu Alpe du Zwift.
Ribble R872 - Octane One Gridd
Posted 02 September 2020 - 06:56
Na razie przejeździł sezon bez problemów.
Symulacja jazdy niezła a oporu nie brakuje.
Niestety jakoś mega cicho nie jest, mam wręcz wrażenie że przy równej jeździe z mocą 200w na wahoo snap było ciszej.
- sthEn likes this
Posted 02 September 2020 - 13:55
Halas problemem nie jest, i tak "pedaluje" w piwnicy. Boje sie tylko, ze wrazenia z jazdy to nie bedzie jeszcze TO
Posted 02 September 2020 - 18:02
Ale podejrzewam że szybko zaczną jak pojawi się zapotrzebowanie. Na razie widocznie nikt nie wstawia MTB z napędem 12x Shimano w trenażery
Posted 02 September 2020 - 19:16
A jakieś opinie o Elite Turno ? Muina chyba już ciężko dostać z tego co widzę, Turno idzie poniżej 2000zł kupić ,a to jego następca prawdopodobnie.
Raczej stawiam na to żeby był solidny i cichy, Zwifta prawdopodobnie nie będę używał (chociaż pewnie spróbuję i jak mnie wciągnie to może ,ale raczej wątpię).
Posted 03 September 2020 - 07:32
Tylko Elite Turno jest olejowy. Nie mam pojęcia, co to dokładnie oznacza, ale pewnie nie bez powodu jest w niższej kategorii cenowej, niż Suito/Direto/Wahoo itp.
Posted 03 September 2020 - 07:34
W niższej kategorii cenowej, bo nie jest to trenażer interaktywny. Zasada działania identyczna jak Muin.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 03 September 2020 - 08:52
Zawsze myślałem, że smart = interactive. To oznacza, że np. Zwift nie może sterować oporem czy jak?
Posted 03 September 2020 - 09:02
A to się człowiek uczy całe życie. Dzięki
Posted 03 September 2020 - 10:37
Smart - wysyła dane o mocy i kadencji na zewnątrz (np. zwift)
Interaktywny - jak wyżej + może odbierać polecenia zmiany oporu i zmieniać go
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT