Jest możliwość opłaty za zwifta pay pal. Wybieram niby opłate pay pal to wyskakuje okienko zeby wpisać karte debetową
Trenażer z "wirtualem"
Posted 13 October 2016 - 21:06
Panowie, trzymajmy się tematu.
Kolejne posty niezwiązane z dyskusją będą lądowały w koszu.
pozdrawiam
Posted 14 October 2016 - 15:10
Dostałem wczoraj informację, że trenażery Elite z ich podstrony http://www.elite-real.com/ nie będą już dostępne. Trenażery z wirtualem na 2017 rok są w linku: http://www.elite-it....ers/interactive
Wybierałem pomiędzy Tacx Smart Vortex a Elite Rampa i zdecydowałem się na tego drugiego.
Elite Rampa:
http://www.elite-it....teractive/rampa
Parametry:
Podjazd do 10%,
1060W przy 40km/h
800W przy 35km/h
Tacx 7% i 750W przez 1 minutę. W sumie trudno porównać oba bezpośrednio, producenci ukrywają jak mogą. Do tego Tacx 2500zł.
Razem z oprogramowaniem cena Rampa wyniesie ~2000zł. Do tego oczywiście podstawka, mata i opona. Macie namiary na jakieś sprawdzone, niekoniecznie oryginalne poza oponą oczywiście?
Posted 15 October 2016 - 08:22
Dostałem wczoraj informację, że trenażery Elite z ich podstrony http://www.elite-real.com/ nie będą już dostępne. Trenażery z wirtualem na 2017 rok są w linku: http://www.elite-it....ers/interactive
Wybierałem pomiędzy Tacx Smart Vortex a Elite Rampa i zdecydowałem się na tego drugiego.
Elite Rampa:
http://www.elite-it....teractive/rampa
Parametry:
Podjazd do 10%,
1060W przy 40km/h
800W przy 35km/h
Tacx 7% i 750W przez 1 minutę. W sumie trudno porównać oba bezpośrednio, producenci ukrywają jak mogą. Do tego Tacx 2500zł.
Razem z oprogramowaniem cena Rampa wyniesie ~2000zł. Do tego oczywiście podstawka, mata i opona. Macie namiary na jakieś sprawdzone, niekoniecznie oryginalne poza oponą oczywiście?
To niezbyt realne te wartości mocy choć słowo niezbyt w tym przypadku to zbyt mało
Posted 15 October 2016 - 10:22
Wg mnie rynek portali rowerowych traktuje trenażer bardzo po macoszemu. Żeby nie było porównania Rampy i Vortex nigdzie w sieci? Szokujaca sprawa. Chyba takie porownanią nikomu się nie opłacają.
Strony Tacx i Elite są niepoprawnie zaprojektowane. Informacja o platnym oprogramowaniu nie jest przedstawiona wprost. 800zł w przypadku Tacx gdzie przy vortex to jest 50% ceny sprzętu to miły bonus dla ludzie, którzy już sprzęt kupili i nie siedzą na portalu jak ten by doczytać więcej. Zdecydowana większość ludzi idzie do sklepu i kupuje a później zaskoczenie. Ja oglądam swoje złotówki z obu stron wiec i potrzebuje na to czasu by ostatecznie zdecydować.
Z pewnością są ludzie, których wiedza była vy cenna dla forumowiczow. Znają niuanse sprzętu każdego producenta wiec szkoda, że nie ma ich wypowiedzi.
Przed jesienią jeździłem solo 30-32 km/h wiec jestem pewny, że dla mnie początkującego Rampa będzie więcej niż interesująca. Mam ja dopiero zamowiona wiec jeżeli warto jednak wziąć vortex to chętnie przeczytam czyjś pomocny post.
Edit:
Pewnie gdyby producentów trenażerów było tylu co rowerów to pewnie by to inaczej wyglądało
Posted 15 October 2016 - 12:12
[...] 800zł w przypadku Tacx gdzie przy vortex to jest 50% ceny sprzętu to miły bonus dla ludzie, którzy już sprzęt kupili i nie siedzą na portalu jak ten by doczytać więcej. [...]
Serio potrzebujesz oprogramowania za 800zł żeby jeździć na trenażerze Tacx? Bo kupiłem Flow Smart i z sukcesem używam darmowej aplikacji Tacx Cycling app - cała masa Workout'ów jest darmowa i nie ma problemów z ustaleniem swojego. No ale może o czymś nie wiem i robię to źle
Posted 15 October 2016 - 12:15
Dokładnie tacxa kupujesz i ogarniasz albo na darmowym sofcie taxca, albo innych, protokół komunikacyjny jest otwarty, korzystasz z czego chcesz, są darmowe jak i płatne...sam korzystam ze zwifta...trenażer można kupić za ok 1500 z podstawką pod tableta (wersja tdF), ale raczej poza naszymi granicami...sam tak kupowałem, więc nie wiem o co ten wrzask
Posted 15 October 2016 - 12:31
używam darmowej aplikacji Tacx Cycling app - No ale może o czymś nie wiem i robię to źle
Ameryki nie odkryłem , ale na pewno nie wszyscy to znają-Jest taka sztuka jak Screen Miroring- w skrócie - obraz np. z Tableta na Telewizorze( bez kabli) .
Na razie próbuję z różnymi programami ( na sucho teraz z Tacx Cycling -trenażer jeszcze nie odpalony) ale wygląda na to, że nawet sensowne rozwiązanie.
(Te filmy na tablet ca 50 pln nie 130. )
Posted 16 October 2016 - 11:37
Wybierałem pomiędzy Tacx Smart Vortex a Elite Rampa i zdecydowałem się na tego drugiego
Tak z ciekawości, czemu nie brałeś pod uwagę Bkool-a, który ma moc 1200W, w tej samej cenie co Rampa?
Sam się wciąż nie zdecydowałem ale szukam sprzętu w okolicy 2tyś. Wszystkie działają na Zwift? Wszystkie mają też porównywalne funkcje jeśli nie płaci się abonamentu i korzysta z darmowego oprogramowania ?
Czy wszystkie umożliwiają ładowanie swoich tras i generują obciążenia dostosowane do trasy? Czy wszystkie potrafią zwiększyć opór na górce i zmniejszyć na zjeździe?
Posted 16 October 2016 - 21:35
Tylko z tego powodu, że virtual Bkool wymaga streamingu, nie działa to offline a ja w miejscu treningów niestety nie mam stałego łączą a jedynie mobilny net.Tak z ciekawości, czemu nie brałeś pod uwagę Bkool-a, który ma moc 1200W, w tej samej cenie co Rampa?
Posted 17 October 2016 - 00:49
Tylko z tego powodu, że virtual Bkool wymaga streamingu, nie działa to offline a ja w miejscu treningów niestety nie mam stałego łączą a jedynie mobilny net.
hmm, pytałeś czy Bkool potrzebuje "stałe połączenie", a nie o stałe łącze co jest dużą różnicą.
Bkool nie będzie miał problemu z mobilnym netem. Gdyby chwilowo łącze nie będzie wyrabiało (transfer) to dane z czujników są nadal obrabiane, a tylko streaming dostaje czkawki.
Posted 17 October 2016 - 18:02
Mam pytanie głównie do posiadaczy BKOOL Pro.
Przeczytałem chyba wszystkie testy i recenzje i do niedawna byłem zdecydowany na jego zakup.
I chyba w sumie wciąż jestem, ale cały czas chodzi mi też po głowie Bushido Smart.
Abstrahując od wszystkich innych funkcji i możliwości, nurtują mnie trzy sprawy:
1) Głośność. Jest to dla mnie istotne dość istotne bardzo istotne, bo będę używał go w bloku. Wiadomo: mata, opona, itp. Ale ze wszystkich cyferek wynika, że BKOOL jest cichszy od Bushido - mam tu na myśli sam "silnik". Ma ktoś z Was porównanie? Albo jest mi w stanie powiedzieć, czy osoba w pokoju obok będzie mnie słyszała przy zamkniętych drzwiach?
2) Stabilność konstrukcji. I znów: ma ktoś z Was porównanie z Bushido? Tacx wydaje się mieć stabilniejszą konstrukcję, a to istotne, bo ważę 100kg i czułbym się pewniej, gdyby rower nie bujał się zbytnio przy jeździe na stojaka...
3) Pomiar mocy. Wiem, że w obu przypadkach trzeba brać poprawkę na sposób pomiaru, ale w tym wypadku chyba BKOOL pozostaje w tyle? Tym bardziej, że nie ma żadnej regulacji i wiele też zależy od wagi użytkownika?