Trenażer z "wirtualem"
Napisano 30 listopad 2017 - 18:54
Zarejestruj dane dwóch mierników, czyli stages i misuro, porównaj dane np. arkuszem kalkulacyjnym (ja tak robię), ewentualnie programami umożliwiającymi bezpośrednie porównanie kilku aktywności np. Golden Cheetah, czy DCRainmaker Analyzer.
Samo zarejestrowanie 2 danych pomiaru mocy albo za pomocą dwóch urządzeń np. 2x garmin edge/fenix, albo na PC (ale w obu przypadkach trzeba zadbać, żeby jednocześnie wystartować zapis) itp. albo smartfon i aplikacja ipWatts.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 grudzień 2017 - 16:43
Do usuniecia
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 02 grudzień 2017 - 23:37
Tacx Genius na stronie Tacx.com za 391 $ Wysyłka free
Kod BLACKMONTH
Do usuniecia
To była ta promocja, czy jej nie było?
Ciekawa polityka cenowa Tacx'a - zrównali ceny Genius i Bushido na $799, co ciekawe cena w € na Bushido jest niższa €679 (właściwie to Genius droższy, bo €799) - nie rozumiem, czemu Bushido jest tak wywindowane cenowo? Przecież to i tak ok. 2,9 tysiaka.... Tylnej części ciała nie urywa, jedyna zaleta, że kabla nie trzeba podłączać do treningu, ale czy ja wiem, czy to taka wielka zaleta, kręci się co prawda lepiej niż na Vortexie, ale też ma swoje wady i jednak lepiej mi się kręci na Direct Drive.
No chyba, że wywindowali cenę dlatego, żebym się wreszcie pozbył mojego Bushido, który stoi w kącie i się kurzy
Napisano 02 grudzień 2017 - 23:49
Jest nadal więc brać.
Kupiłem jeden i zrobiło mi się nieaktywne dodanie do koszyka, dlatego myślałem ze już po promo.
Wylogowałem się i znów jest na niebiesko Wygląda więc na to że z jednego konta można kupić jedną sztukę
1400 zł to za pół darmo.
marvelo
Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT
Napisano 03 grudzień 2017 - 00:41
No tylko Genius sprzedają, pozostałe trenażery niedostępne. Dziwne.w
Po dodaniu trenażera i użyciu kuponu cena w €449 na PLN 1944,17. W dolarach taniej: $391.74 - czyli jakieś 1430 (w zależności od kursu). Do koszyka można dodać kilka, ale kupon obniża o stałą wartość -$407.26 czyli niezależnie ile się kupi, to i tak będzie to stała obniżka. Może powtórny zakup ponowi? Raczej warto się pospieszyć, bo raz nie wiadomo, czy wyjściowa cena nie jest pomyłkowo zbyt niska, dwa nie wiadomo jak dużo trenażerów wysprzedają.
No i szkoda trochę, że tylko Genius można tak kupić... Nad Flux bym się chyba zastanowił ale i tak jeśli to ma być czarny miesiąc, to za 1,4 tysia raczej lepszego trenażera interaktywnego się nie kupi. W tej cenie to pewno można przeboleć, że nie jest to trenażer DD
Napisano 03 grudzień 2017 - 01:05
Może powtórny zakup ponowi?
(...)
W tej cenie to pewno można przeboleć, że nie jest to trenażer DD
Nie ponowi bo wywali komunikat że ważność kuponu się skończyła.
Z DD jest ten problem że zajmują więcej miejsca. Dla mnie to akurat problem bo nie może mi to stać cały czas rozłożone w pokoju. Dlatego nie wybrzydzałem bo i tak jestem skazany na trenażery pod koło. A na Fluxa co chwile ktoś narzeka. Nawet na FB jest grupa "szczęśliwych" posiadaczy tych trenażerów
marvelo
Napisano 03 grudzień 2017 - 10:48
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Napisano 03 grudzień 2017 - 10:54
BTW na Bushido też się nie da. Ale na Genius i owszem, dzięki silnikowi 😄
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Napisano 03 grudzień 2017 - 12:02
Bardziej chodziło mi o to że jest masa awarii Fluxów. Stuki, spadające paski itd.
Kartę mi obciążyło po kursie dolarowym, zamówienie ma status Processing. Zobaczymy co będzie jutro rano jak Taxowe korposzczury w Holandii wypiją kawę i siądą do zamówień w sklepie
marvelo
Napisano 03 grudzień 2017 - 12:22
Te awarie występowały w pierwszej serii produkcyjnej, obecnie (ponoć) to wyeliminowali.
Sam jestem ciekaw - ale raczej zamówienie powinno być wiążące.
Napisano 03 grudzień 2017 - 12:30
Bardziej chodziło mi o to że jest masa awarii Fluxów. Stuki, spadające paski itd.
Kartę mi obciążyło po kursie dolarowym, zamówienie ma status Processing. Zobaczymy co będzie jutro rano jak Taxowe korposzczury w Holandii wypiją kawę i siądą do zamówień w sklepie
Wypija kawe i wypala co trzeba
Jezeli juz zaplaciles to nie anuluja tego zamowienia, co najwyzej bedziesz musial dluzej poczekac.
W tacx rzeczywiscie fajne jest wybieranie waluty bo jezeli masz konto + powiazana karte w danej walucie to mozna sporo zaoszczedzic na kursie.
Napisano 03 grudzień 2017 - 17:39
Te awarie występowały w pierwszej serii produkcyjnej, obecnie (ponoć) to wyeliminowali.
Ponoć właśnie nie.
Ostatnio Leszek z jednoślada reklamował 3 Fluxy pod rząd. Fakt, ze Tacx grzecznie bez pytania w ciągu 3 dni dostarczał nowy,
No chyba że miał aż takiego pecha
marvelo
Napisano 04 grudzień 2017 - 09:00
W Holandi już po kawie
Your order (2 December 2017) at Tacx has been completed.
We're just letting you know. No further action is required.
Wygląda na to że nie ściema i zostało czekać na paczkę Brać puki są.
Najpierw Garmin Edge 520 z "wątku obok" za 166 Ojro, teraz Genius za 390 jankieskiego papiera. Niech żyją czarne piątki, poniedziałki, miesiące czy jak to tam się zwie
Mam cichą nadzieję że Genius nie ma problemów z "pożeraniem" watów jak Bushido.
marvelo
Napisano 04 grudzień 2017 - 09:56
W Holandi już po kawie
Wygląda na to że nie ściema i zostało czekać na paczkę Brać puki są.
Najpierw Garmin Edge 520 z "wątku obok" za 166 Ojro, teraz Genius za 390 jankieskiego papiera. Niech żyją czarne piątki, poniedziałki, miesiące czy jak to tam się zwie
Mam cichą nadzieję że Genius nie ma problemów z "pożeraniem" watów jak Bushido.
Z tego co patrzyłem to Genius jest bardziej wypasioną wersją Bushido.
Ma flywheel na poziomie 125 kg, tak jak Neo. Ciekawe jak działa symulacja zdjazdów :-)
W każdym razie myślę że za 1400 zł warto.
Moje zamówienie wygenerowane wczoraj wieczorem ma już status "completed".
Załączone pliki
.....The loneliness of the long distance runner.
Napisano 04 grudzień 2017 - 10:56
Jednak inna jednostka napędowa niż w Bushido. Wydaje mi się że to co Bushido zeżre idzie na zasilanie i ktoś zapomniał uwzględnić to w sofcie. Z drugiej strony dziwne że tego nie poprawili przez tyle czasu. Na forum Taxca piszą o tym od dawna.
Między Twoim a moim numerem zamówienia jest ponad 250 różnicy. Szybko schodzą
Daj znać kiedy przyjdzie. Jestem ciekaw jaka różnica w czasie dostarczenia w stosunku do darmowej wysyłki którą ja wybrałem.
marvelo