Kolarska dieta
Napisano 16 styczeń 2012 - 21:52
IMO BCAA, białko to nic strasznego i nie należy się tego bać. To nie SAA i dobrej firmy białko, bez soi może pomóc, jeżeli będzie mądrze wykorzystane z odpowiednią dietą.
Szaman, co do BCAA. Mam z Activlabu, 500g za 49zł. Pucha starcza na ponad 2 tygodnie przy dawkowaniu 20g dziennie, co moim zdaniem jest dużo. 15g popijania podczas treningu powinno być ok i starczy na miesiąc, choć efektów się nie spodziewaj nie wiadomo jakich, lepiej zainwestuj w dopracowanie diety
Grube kolarstwo, BMI fighter
Napisano 16 styczeń 2012 - 21:52
zajrzałem do książki o armstrongu i jego dieta opierała sie w 60-65% na weglowodanach 20-25% na tłuszczach i 10-15% na białkach. Przed treningiem uzupełniał białko dorzucajac kilka jajek do makarnou i tyle.... a efekty jakie były kazdy widział.
Napisano 16 styczeń 2012 - 22:13
http://www.silaodruc...fizycznym-a2925
Żeby nie było, że spamuje. Pomyślałem tylko, że zamiast pisać tu na forum długie posty wkleję linki aby wyrazić swoje zdanie na temat.'
Pozdrawiam
Napisano 16 styczeń 2012 - 22:16
Jak chcecie mieć takie muły jak Marit Bjergen to można tego jeść śmiało... Bo faktycznie mięśnie zwiększą swoją objętość ,ale nadal będą słabe bez odpowiedniego treningu etc.
Justyna nie ma takich mułów i jakoś daje radę maritowej maszynie.. :roll:
ja sam wolę wcinać po treningu bułkę z serem czy twarogiem, jajko, marakon ,ziemniaka ,jabłko czy banana niż jakieś prochy .. no ew. izotonik...
a co powiecie na np. witaminy VITA MIN MULTIPLE SPORT z Olimpu ? Brać czy nie ?
Napisano 16 styczeń 2012 - 22:45
Dieta, bogata w pełnowartościowe białko to tylko jeden z WIELU elementów stylu życia (treningi,dieta,suplementacja,regeneracja) dzięki, któremu można zwiększyć masę mięśni.
Diety redukcyjne, jak choćby sławna Dukana czy Kwaśniewskiego też są oparte na białku i ludzie nieźle zbijają z wagi używając ich.
[nie mówię od razu że jakieś BCAA czy coś]...
Jedząc kurczaka, spożywasz BCAA, więc to nie jest jakiś hardkor ;-)
a co powiecie na np. witaminy VITA MIN MULTIPLE SPORT z Olimpu ? Brać czy nie ?
Było, w temacie o suplach.
garenge-activlab smaczny? ;-)
Podro
Napisano 16 styczeń 2012 - 22:53
I nie musi to być białko w proszku - choć tak jest wygodniej, ale taka forma suplementacji może być pomocna przy naprawdę intensywnym trenowaniu, kiedy przewód pokarmowy nie nadążyłby z przetwarzaniem naturalnego jedzenia.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 16 styczeń 2012 - 23:40
Grube kolarstwo, BMI fighter
Napisano 16 styczeń 2012 - 23:50
garenge-nie wiem czy piłeś uns'a, to jest masakra. Z wodą najgorsza rzecz jaką kiedykolwiek miałem w ustach :-D
Pozdro
Napisano 16 styczeń 2012 - 23:52
Czyli dieta na 2000 kcal powinna dostarczać:
75g białka
33g tłuszczu
275g węgli
Takie proporcje są najzdrowsze. Dieta odchudzająca powinna wyglądać tak samo jak "normalna", tylko że wszystkiego powinno być proporcjonalnie mniej, no i lepszej jakości. Bo jeśli je się mniej, to dostarcza się też mniej witamin, minerałów i błonnika.
Wszystkie diety typu Atkinsa, Kwasniewskiego, Dukana, itd są generalnie do du.. Bo nie da się ich stosować dłużej niż kilka tygodni ew. miesięcy. Dieta odchudzająca ma uczyć jak jeść na co dzień, a nie być chwilową "sesją odchudzjącą" po której wraca się do poprzedniego sposobu odżywiania.