Skocz do zawartości

Zdjęcie

PROJEKT OSTRE KO�O - LOW COST ~7KG

• Zamknięty Temat jest zamknięty
318 odpowiedzi w tym temacie

#201 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 08 luty 2012 - 20:33

Podaje rozpiske wag sztycy - sporo ludzie sie interesuje

Siemandero, wrzucil bym fotki ale cos mi sie posrało w kompie.

tak wiec

Kompletna sztyca niecięta 208gram

Śruby dwie, z dwoma beczuszkami, i podkladkami plywajacymi - 25-26gram

Łódeczka (element ktory wygląda najbardziej prostacko) - 16-17gram

Wałeczek (ten o ktory trzymaja sie głowki srub) - 15gram

Mosteczek/Motylek - 20-21gram (po jest zintegrowany, obie strony, rozdzielenie daje okolo 3-4 gram ponoć)

Sama Goła rurka - 129-130gram

wagi łamane bo waga sie wachała.

#202 hablabablaS

hablabablaS
  • Użytkownik
  • 116 postów
  • SkądZielona góra

Napisano 11 luty 2012 - 11:34

Adaasko jak tam idzie projekt ? Brak kasy czy wyboru w częściach ? ?

#203 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 11 luty 2012 - 12:23

powoli wlasnie wczoraj coś drgnęło - z tym w morde kochanym open prołem :)

z 130 nówka - mysle dobra kasa, a na tył taka dziewica, wiecie, grubsze scianki zawsze troche sztywniej pewniej :mrgreen:

zobaczymy, bo ogolnie chłopak ktory mi to ułatwia ciągnie to z za granicy, i do zamówienia musi zbierac ekipe itd... sam nie wiem, ale z drugiej zalezy mi, bo troche mi entuzjazm opadl - z drugiej miałem sie nie spieszyc, ale poszło tak błyskawicznie ze nabrałem apetytu...

z drugiej zostały mi niby juz same gówienka, ale to sporo kasy, a handel jak to w zimę - stoi.

Obrecz 140 z wysylka
szprychy 72
Stery 80
Pedaly 45
Kieta 40
Owijka z 25

grosza do grosza i nie taka kokosza, z drugiej jakos tam sobie radzilem do tej pory, to i co mam sie lamać :mrgreen:

#204 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 13 luty 2012 - 23:49

Newsy, drobne, ale do przodu.

Obrecz zamówiona, wplacona zaliczka, czekamy... troche nie jestem pewien calej tej akcji... ale nic, czekam.

Zamówilem tez Łancuch, co sponsorowane jest przez manetkę-brelok która fajnie sie sprzedała :oops:

#205 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 14 luty 2012 - 00:45

szalejesz szalejesz a to low cost podobno miał byc :P

#206 scooby666

scooby666
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • Skądrdz

Napisano 14 luty 2012 - 11:56

ja wiem jak ten low cost się kończy, składam klasyczną szosę, bazą była szosa na exage za 240pln, prace na ukończeniu a poszło juz na niego ~1500-1800 pln, jak nie więcej. Niestety, ale jak coś się zaczyna to człowiek ma gdzieś koszty, chociaż założenia przewaznie są inne :P to po prostu miłość do rowerów :D

#207 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 14 luty 2012 - 15:34

coś jest z tą miłoscią

obrecz kupilem nową - to fakt, ale uparlem sie na tego open pro, lancuch natomiast - stargowalem do 25zł z wysyłką - wiec duzo nie jest - nadal ten rower bedzie tani jak na efekt mysle :) - na koniec podlicze - druga sprawa, to to ze sporą czesc, wsumie wiekszosc jest finansowana z szosy ktorej dostałem - inaczej za nic nie dal bym rady :)

powoli tamte złoza sie kończą, i widac jak tempo zwolniło... ale powoli do celu

#208 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 14 luty 2012 - 22:46

Ja miałem ramke alu (tą którą teraz chce sprzedać) i również chciałem zrobić ostre na tym. Jak podliczyłem koszty ile jeszcze musze w to włożyć tak kupiłem kółka amrosio na szytkę za 70zł i dziś piekne choc troche zaniedbane motobecane mirage 2 za 200zł. Zatem wiekszość już mam i wydałem tyle co nic:)

#209 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 15 luty 2012 - 13:52

Kwestia czego sie od roweru wymaga :) mnie tez to duzo nie kosztuje tak naprawde, powoli sobie graty sprzedaje i jakos to idzie:)...

PS. ZNOWU DO PENISA PANA SIE NIE UDAŁO Z OBRECZĄ, nie mam juz sily, okazało sie ze nie maja na stanie, JA PIEPRZE, CO ZA DROGA KRZYŻOWA :evil:

tak bardzo chcialem miec dwie takie same obrecze, ale chyba skonczy się jakimś drobnym półśrodkiem

na pocieszenie i rozruszanie wrzuce fotkę ramki, taką art niby!

http://desmond.image....jpg&res=medium

#210 scooby666

scooby666
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • Skądrdz

Napisano 15 luty 2012 - 14:08

oby nic Ci się nie stało przez tą ramę 8-)

#211 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 16 luty 2012 - 16:51

stanie sie radość ;)

PS. przyszedl wczoraj lancuch - na wadze 405gram - liczylem na 350-360 - licze ze bedzie dużo za długi...

#212 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 16 luty 2012 - 20:45

A propo łancucha: jak zamierzasz zklikwidować ewentualny przekos? czy nie bedzie takiego?:D

#213 KAEM

KAEM
  • Użytkownik
  • 489 postów
  • SkądJawor

Napisano 16 luty 2012 - 21:24

Zapewne wystarczy trochę "po operować" piastą - ustawić lekko w prawo/lewo za pomącą tulejek... (ja u siebie zaplatam tylne koło na piaście pod wolnobieg z zębatką lutowaną na gwint) Następnie trzeba odpowiednio wycentrować koło (żeby oś obręczy wychylona była nieco w kierunku przeciwnym do zębatki tylnej) - to jak chodzi o tył. Przedni blat zaś można przykręcić od wewnętrznej strony korby... o ile rozmiar blatu (ilość zębów) na to pozwala i nie ociera o ramę. Też składam teraz ostre na zwykłej ramie szosowej i tym sposobem linia łańcucha jest idealna! :mrgreen:

#214 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 16 luty 2012 - 21:28

zapewne wlasnie przerzucajac blat na drugą mańkę :)

#215 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 16 luty 2012 - 22:07

Nie wpadłem na to z blatem... :mrgreen:
Myslalem raczej cos o tylnej piascie czy jakis takich modyfikacjach.

#216 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 17 luty 2012 - 14:59

na dniach wkoncu moze wkrece sobie suporcik i przypasze naped, tylko srubałki musze zamowic - to tez sponsored by breloczek :) :mrgreen:

#217 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 17 luty 2012 - 19:44

No ale kolego to nie będzie tak, że tylko ty się będziesz chwalił :)
Jak juz pisałem poprzednio również robie ostre low-cost ale waga mnie kompletnie nie ineteresuje:D Zrezygnowałem z ramy alu i poszedłem w kierunki classic. Wczorajszy nabytek postawiony na wczesniej kupionych kółkach:) brakuje raptem kilku detali i bedzie mozna smigac:) Póki co wszystko z przesyłkami = 300zł

http://img703.images...16022012160.jpg

#218 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 17 luty 2012 - 21:51

ale przeróbka to nie to samo

Masz rację. Nie jest to samo też finansowo o czym oboje wiemy:D a na tym najbardizej mi zależało...

#219 Adaasko

Adaasko
  • Użytkownik
  • 484 postów
  • SkądKołobrzeg

Napisano 17 luty 2012 - 21:59

moje to tez wsumie przebudowa :mrgreen:

tylko dosc... kompletna - rama została, narazie a reszta to glownie ze sprzedazy :)

ale juz poszlo tak OSTRO ze czuje radoche skladania od zera

#220 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 17 luty 2012 - 22:29

Prawda taka, że w moim to tez rama została. reszta nienadawała sie absolutnie do niczego:/ Plus taki ze do starych rowerów szpeja mam a do nowych niestety musialbym wszystko kupowac.