Skocz do zawartości

Zdjęcie

MARIN ROAD STELVIO LIMITED lub Merida Race 903-18

23 odpowiedzi w tym temacie

#21 michalslania

michalslania
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • Skądgliwice

Napisano 06 styczeń 2012 - 18:30

Dzięki ;-)

#22 michalslania

michalslania
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • Skądgliwice

Napisano 06 styczeń 2012 - 19:31

michalslania, może trochę pomogę w tłumaczeniu --> http://www.forumszos...ighlight=#11993
Wszystko to już było na forum ...

Chyba za wcześnie pospieszyłem z tymi podziękowaniami :) bo temat istnieje fakt, ale raczej osoby piszące odnoszą się do wyników pomiarów każdego z osobna, nikt nie tłumaczy jak czytać te dane. Dlatego jeśli ktoś byłby mi przybliżyć jaka rama przy moich parametrach była by najlepsza i jak czytać te dane w szczególności pierwsze dwie wartości:

Seat tube range c-c:
Seat tube range c-t

I co oznacza w przypadku dobierania roweru pojęcie The Competitive Fit i The eddy fit

#23 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 06 styczeń 2012 - 19:59

michalslania, z całym szacunkiem, ale nie rozumiem o co Ci chodzi ...

I co oznacza w przypadku dobierania roweru pojęcie The Competitive Fit i The eddy fit

W podlinkowanym przeze mnie poście masz to wytłumaczone. Cytuję karbona:
"... Zauważ, że competitive fit posiada dłuższy mostek i siodełko przesunięte bardziej do przodu. Rower taki będzie prowadzil się stabilniej - dłuższy mostek i bardziej proporcjonalnie rozłożony ciężar na oba koła.
Eddy fit to bardziej nerwowy rower, szybciej reagujący na ruchy kierownicą, moim zdaniem bardziej nadający się do jazdy w peletonie.
French fit to archaizm i na niego nie zwracaj uwagi.
Reasumując: Competitive - spokojniejsza, samotna jazda, rekraecja, ale i też wyścigi.
Eddy fit - wyścigi, agresywna jazda, sprinty, jazda w peletonie."

jak czytać te dane w szczególności pierwsze dwie wartości:

Seat tube range c-c:
Seat tube range c-t

Pytasz o co konkretnie? O tłumaczenie z angielskiego na polski?
Jeśli tak, to chodzi o długość rurki podsiodłowej center-center i center-top, czyli od środka suportu do środka łączenia rurki podsiodłowej z poziomą, i od środka suportu do końca rurki podsiodłowej (miejsce wyjścia sztycy z rurki podsiodłowej).

Choć myślałem, że takie rzeczy sam znalazłeś w googlach, stąd moje zdziwienie ...

#24 michalslania

michalslania
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • Skądgliwice

Napisano 12 styczeń 2012 - 17:19

zdecydowałem się, wybrałem meride 903-18 black green. Zebrałem wszystkie argumenty za i przeciw, poczytałem jeszcze trochę na forum i zdecydowałem się mieć rower może nie na oszałamiającym osprzęcie, ale jak dla osoby początkującej przyzwoitym. Kupiłem rower nowy, a zatem z gwarancją i znaną mi historią. Do rowerku kupiłem od razu w zestawie buty
http://rowerowysklep...0-o_l_3902.html

oraz pedały http://rowerowysklep...k-o_l_4420.html

Wziąłem to w zestawie za przyzwoitą cenę. Mam nadzieję, że sprzęt będzie dawał rade. Dzięki wszystkim za rady, na pewno były pomocne przy zakupie ;)

Dodaj odpowiedź