A ja mam kolejne 'białe plamy' do zapełnienia:
- Exage 400EX / 500EX
- Suntour SVX
- SUNTOUR XCMaster
Gdzie te grupy umieścić ?
Porównania grup osprzętu.
Started By
travisb
, 13 cze 2008 17:29
47 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_czajam_*
Napisano 27 lipiec 2008 - 23:38
Witam wszystkich! Mam pytanie. Jeżdże na klamkach xenona i taka tez mam tylna przerzutkę. Z przodu mam centaura. Po przejechaniu 4000 km cos dziwnego zaczelo dziac sie z lewa klamka. Zaczela ciezko chodzic tak jakby linka troche zardzewiala w pancerzu albo cos. Wiecie jak zlikwidować ten problem? Jesli nie naprawie klamki to czy moge zalozyc klamki od 105? Czy beda graly z przerzutkami campy?
Napisano 27 listopad 2008 - 21:38
Jak pisałem już w innym wątku ostatnio zacząłem trochę bardziej interesować się sprzętem SRAM'a i tak się zastanawiam jak to porównać do Shimano i Campy. Na początku tego wątku ktoś pisał, że Rival to 105 albo veloce, jednak patrząc na set na rok 2009 osobiście wydaje mi się, że bliżej mu do ultegry sl i sporo też takich właśnie opinii znalazłem na zagranicznych forach nawet w odniesieniu do grupy z roku 2008. Co do Campy to miałbym problem czy porównać do veloce czy centaura, pewnie jakaś mieszanka by wyszła. Co do wyższych grup to z tym jest jeszcze trudniej wg mnie bo co zrobić z Red'em skoro Force to DA? Pewnie bliżej mu do Recorda.
A odbiegając trochę od tematu to jakie zdanie macie na temat osprzętu Sram'a, warto zaryzykować i zrobić upgrade właśnie na tych komponentach? W Polsce zbyt duża popularnością się nie cieszy, ale może dlatego, że dopiero od niedawna oferuje osprzęt do szosy.
A odbiegając trochę od tematu to jakie zdanie macie na temat osprzętu Sram'a, warto zaryzykować i zrobić upgrade właśnie na tych komponentach? W Polsce zbyt duża popularnością się nie cieszy, ale może dlatego, że dopiero od niedawna oferuje osprzęt do szosy.
Napisano 27 listopad 2008 - 21:55
Wg mnie kolejnośc wygląda następująco:
1. Super Record,
2. Red, Record, DA 7900,
3. Force, DA 7800, Chorus,
4. Rival, Ultegra SL, Centaur,
5. Ultegra, Veloce,
6. 105, Mirage (nie produkowana już),
7. Tiagra,
8. Sora (nowa), Xenon (nie produkowana już),
9. stara Sora.
1. Super Record,