Skocz do zawartości

Wewnętrznie prowadzone pancerze

47 odpowiedzi w tym temacie

#41 lisek57

lisek57
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądOzorków http://lisek571.blogspot.com/

Napisano 20 lipiec 2014 - 16:33

ok dzięki jakoś sobie poradziłem

#42 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 20 lipiec 2014 - 18:55

wszystko fajnie, dopoki w ramie za -+ 12k PLN ta wewn rurka np nie peknie / odklei sie od gniazda... i zanim ktos napisze " niemozliwe", macalem 2 dni temu rzeczony przypadek. Rama krazy od serwisu do serwisu i nikt nie wie jak to naprawic....

Mam rame z wewn prowadzeniem linek bez pancerzy ( linki prowadzace w ramie ) , ale tylko w TTube ( przelaj ) i raczej mnie to cieszy niz martwi.

Producenci niedopracowanych konstrukcji kompozytowych ( bledy i niedokladnosci w wymiarowaniu, malowaniu, konstrukcyjne i materialowe ) wykonanych - poza mizernymi wyjatkami - przez male zolte tanie raczki , a sprzedawanych w cenie Vespy i wyzej  potrafia skomplikowac tak stosunkowo prosta rzecz, ze im prosciej - tym lepiej :)

polecam obejrzec karbonowe elementy wykonane dla zeglarzy a zwlaszcza na jakosc wykonania, materialy i CENY ;)  patrzac potem na rowery wlos sie jezy na glowie :)

No chyba ze bladze jak kret po plazy i moje zdziwienie, ze sredniej klasy rower kosztuje tyle co bdb klasy zaglowka regatowa, a wysokiej klasy rower +- tyle co swietny motocykl ( np BMW )  jest nieuzasadnione ...

psy szczekaja, a karawana jedzie dalej. 

porzadek jest domena prostych umyslow, tylko geniusz ogarnie chaos. 

#43 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 21 lipiec 2014 - 11:25

Jak jest popyt na drogie fanty, to jest i podaż. pozdr

#44 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 21 lipiec 2014 - 15:56

Skoro juz sa drogie, niech jakosc podaza za cena ;) a tak placimy najpierw za generowanie problemow , a potem za ich rozwiazanie. Taki mini - socjalizm :)

a skoro taki popyt, to czemu 95% fantow idzie ponizej MRSP, a tak z polowa GRUBO ponizej ?

Ilu znasz ludzi,  ktorzy kupili rower za powiedzmy 4k€ +  ( premium ) bez negocjacji i za cene regularna ? Ja zadnego, a znam dziesiatki.

A moze ktos na forum kupil cos za "cene sugerowana" ostatnio ?  ;)

#45 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 22 lipiec 2014 - 14:19

Łyżki do opon.

Ale musiałem!

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#46 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 22 lipiec 2014 - 18:43

To ja tez sie przyznam :oops:

opaski Vittori na obrecze...ale latki juz na "wypszy" :-P

#47 GoscNiedzielny

GoscNiedzielny
  • Użytkownik
  • 563 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipiec 2014 - 18:48

No to żeby nie było - buty S-worksa -15% ;-)

#48 Petri

Petri
  • Użytkownik
  • 1003 postów
  • Skądinąd

Napisano 22 lipiec 2014 - 22:47

Wracajac do tematu : nie ma darmowych obiadow... albo wygoda serwisowa albo estetyka i aerodynamika . Choc takie rzeczy jak wewn rurki do linek powinny miec "dozywocie" gwarancyjne - wszak tego zepsuc sie nie da i awarie w 100% sa wina materialu/wykonania.

Z drugiej strony czytalem gdzies test jakiegos lekkiego roweru ( rama ponizej 900g ) z rajderem 120kg (? - nie jestem pewien, ale na 100% gosc "oversized" ) i rowerowi krzywda sie nie stala zadna, ale najciekawsza byla koncowa demonstracja porownania mas : ten facet na tej ramie to jak 3 slonie w kabriolecie Ford'a.....  Skoro inzynieria potrafi zaprojektowc konstrukcje tak wytzrymala ( i spelniajaca mase innych kryteriow ) to powinni umiec zaprojektowac system wewn prowadzeni alinek, ktory bedzie bezawaryjny i latwy w obsludze... Chyba ze nie o to tu chodzi ( a takie mam nieodparte wrazenie ) - wtedy nie mozna miec zadnych zastrzezen - efekt jest dokladnie przemyslany i zaprojektowany ... ;)

Cos jak loty w kosmos i opony na zime, ktore daja doskonala przyczepnosc - na ki dzwon mi loty w kosmos, jak nie potrafia rozwiazac trywialnego ( w porownaniu ) problemu przyczepnosci na sniegu i lodzie ??? Chyba ze takich opon ma nigdy nie byc ...

• ZwyklyKoles lubi to

Dodaj odpowiedź