Ostatnio mój znajomy oddał w moje ręce starą ramę. Z racji, że nie znam się za bardzo na klasykach, proszę Was o kilka opinii i rad.
Z ględzin ramy wnioskuję, że może to być Romet Jaguar w rozmiarze 570. Tylko nie mam pewności. Same logo "Jaguar" jest niestarannie wykonane. Widać, że szablon nie był przyłożony do rurki i farba dostała się pod maskę. Nie wiem, czy to był zabieg wcześniejszego posiadacza, czy "produkt fabryczny". Naklejki są pozdzierane plus gratisowa naklejka Coca-Coli

Szukając jakichś numerów seryjnych zajrzałem pod mufę suportową. Ujrzałem tylko literkę "B". Szukałem dalej, bo musi gdzieś tu być. Znalazłem na tylnych hakach. Wybity jest numer 601973. Czy to może być 60 sztuka wyprodukowana w 1973 roku?
Rama jest wraz z widelcem, sterami i osią suportu. Tylko jeszcze nigdy nie widziałem takiego suportu

Komplet jest w ciężkim stanie. Liczne braki w lakierze, sporo placków rdzy i lekkie wgniecenie na rurze sterowej (zapewne od obijania się przez opór pancerza). Poza tym wszystko jest proste, sztywne i... No właśnie. Warte pracy i pieniędzy? Czy dałoby się ramę wskrzesić i ożenić z Shimano 600? Nie wiem, jak z montażem tylnej przerzutki. Zapewne potrzebna będzie przeróbka.
Proszę Was o zdanie i odpowiedzi na pytania. Zdjęcia poniżej w linku.
RAMA