Jak xubix napisał "lepsze i lzejsze oraz tansze są chinole". Według mnie kółka idealnie pasują i nie trzeba się martwić o specjalne klocki, żywotnością powierzchni hamujących itp. Idealne kółka do nabijania kilometrów, uniwersalne, wystarczająco lekkie.
A co do samego roweru to cóż tylko pozostaje życzyć pięknych dróg bo rowerek cudny.
Merida Reacto Team
Started By
maciek_xc
, 03 mar 2012 14:57
27 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_KeNaJ_*
Napisano 04 marzec 2012 - 17:18
Napisano 04 marzec 2012 - 20:35
Bardzo ładny rower a wizualnie ta rama Reacto jest po prostu miodna! Ścisła czołówkach mojej listy najpiękniejszych szosowych framesetów.
Gosc_Jelitek_*
Napisano 04 marzec 2012 - 21:30
maciek_xc, dzięki ! (to w sprawie korby) byłem ciekaw skąd taka korba się wzięła :-) Ostatnio w necie było głośno o podróbkach FSA...
Napisano 07 czerwiec 2012 - 13:40
ze zmian w osprzęcie to doszły opony 4000s, lekkie zaciski accent i pedały 105, waga zeszła do 7.54 kg
po kilku tys. km małe podsumowanie:
- jeździ się super :-)
- bardzo sztywna rama, od razu reaguje na jakikolwiek skręt kierownicy,
- rama, sztyca + siodełko karbonowe świetnie tłumią drgania,
- koła sztywne, zaliczyły kilka porządnych dziur i nic im nie ma, oby tak dalej
zastanawiam się czy po sezonie zmienić ramę na coś jeszcze lepszego, jak trafi się jakaś okazja
oto obecne foto:
po kilku tys. km małe podsumowanie:
- jeździ się super :-)
- bardzo sztywna rama, od razu reaguje na jakikolwiek skręt kierownicy,
- rama, sztyca + siodełko karbonowe świetnie tłumią drgania,
- koła sztywne, zaliczyły kilka porządnych dziur i nic im nie ma, oby tak dalej
zastanawiam się czy po sezonie zmienić ramę na coś jeszcze lepszego, jak trafi się jakaś okazja
oto obecne foto:
Napisano 09 lipiec 2012 - 11:06
Miód maszyna!
Pomyśl może o oponach z pomarańczowym paskiem, mogłoby ciekawie się komponować
Napisano 09 lipiec 2012 - 18:56
Może niech poda swoje wymiary z competitivecyclist, będzie dokładniej i lepsze porównanie.maciek_xc, mam pytanko ile masz wzrostu bo widze masz rozmiar ramy M/L
Jak tam korba? Nic nie skrzypi, tam bb30 chyba jest?
Gosc_Bullet_*
Napisano 09 lipiec 2012 - 21:03
Fajny sprzęt - w końcu Merida poprawiła się konstrukcyjnie i estetycznie. Koła jak najbardziej w porządku, nawet kolorystycznie pasują.