http://www.naszosie....l-135-kg-miodu/
Oj byłoby na trening i po

Napisano 07 marzec 2012 - 14:09
Napisano 07 marzec 2012 - 20:03
Napisano 07 marzec 2012 - 20:31
Napisano 07 marzec 2012 - 23:11
Cytat
intel action, muszę i ja tej pani doktor posłuchać - będzie się z czego pośmiać, jak takie androny prawi.spros słuchaj radio Kielce co niedziela tak po 18 i tam pani doktor która się zajmuje zielarstwem chyba od 20 lat właśnie 2 tygodnie temu się wypowiadała na temat miodu.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 08 marzec 2012 - 12:14
Napisano 08 marzec 2012 - 17:32
Napisano 08 marzec 2012 - 22:16
Napisano 22 marzec 2012 - 13:50
Cytat
Jeszcze raz podsumowując, miód jako świetny sposób na uzupełnienie węgli podczas treningu i zaraz po nim, w innym przypadku nie ma sensu go spożywać w większych ilościach, bo jak wiadomo składa się z cukrów prostych.
Napisano 30 październik 2012 - 13:14
Cytat
To znany w MLP "Python Syndrome"; podobno pomaga jak się świnkę przed spożyciem pozbawi skóry, kości i pazurków, podzieli na porcje 10 - 20 dag, podda obróbce /może być "termicznej" na półkrwisto/ i spożywa po takim kawałku raz ew. dwa razy dziennie :mrgreen:mięso, które potrafi zalegać w układzie pokarmowym do kilku dni ...
Napisano 30 październik 2012 - 14:52
Cytat
czyli cukier, cukier, cukier w różnych postaciach - no i na trening dobrze, a jak komuś pasują jakieś szamańskie rytuały odstawiania na 8dni, zamiesznie 7 razy w lewo 7 w prawo to na zdrowieJa używam miodu do szosowania tak: w 200ml gorącej wody z miejscowego źródła rozpuszczam 750 g cukru buraczanego polskiego producenta a po ostygnięciu 200 ml miodu z pasieki obok. Odstawiam na 8 dni mieszając tak często jak sobie tylko przypomnę /wystarczy 3xdziennie/. Potem zlewam do buteleczek i przed treningiem aplikuję do bidonu razem ze źródlaną wodą i ew. sokiem z cytryny wyciśniętym bezpośrednio przez szyjkę.
Cytat
Ten cały Tombak to niezły freak, najlepsza jego kuracja 'destrukcja nerek', nazywana 'kuracją cytrynową'. Ciekawe czy więcej ludzi wylądowało w szpitalu po tej fantastycznej kuracji, czy po, równie zdrowej, diecie Dukana :-D http://cudownediety....-m-tombaka.htmlW/g Tombaka "w wyniku zachodzących reakcji chemicznych sacharoza /która pochłania wapń/, pod wpływem miodu i wody rozkłada się na glukozę i fruktozę, które są bardzo zdrowe". Za ten rozkład Tombaka nie ręczę bo nie mam jak sprawdzić, ale z pewnością na potrzeby treningu naszego powszedniego jest to lepsze od wynalazków sieciowych. W/g mnie proporcje nie są tak ważne co pewność pochodzenia miodu i woda /ta pierwsza/ bez sztucznej chemii /a więc źródełko, dobra odstana lub przegotowana kranówka, raczej nie "butelkowana"/.
Tombak ten roztwór podaje jako alternatywę dla cukru rafinowanego do codziennego słodzenia kawy, herbaty itp. Podaje też, że w wersji ekskluzyw "biały cukier można zastąpić miodem, brązowym cukrem lub niskosłodzonymi przetworami z owoców (dżemy, konfitury)". Ja na wszelki wypadek stosuję wersję ekonomik, bo.. :
Napisano 30 październik 2012 - 18:33
Cytat
Tyle razy nie trzeba; przy trzykrotnym mieszaniu, szóstego dnia otrzymujemy jednorodny roztwór a w siódmym kończy się aktywność amylazy. Ósmego dnia odpoczywam :->zamiesznie 7 razy w lewo 7 w prawo
Cytat
O Dukanie nic nie wiem, "kurację" cytrynową 2 lata temu przeżyłem bez trudu a zaraz potem sprawdziłem na sobie dietę Kwaśniewskiego. Czy kuracja cytrynowa pomaga na to o czym pisał nie wiem, bo nic mi nie dolegało, ale przekonałem się na własnej skórze, że nie bujał pisząc, że taka ilość soku nie szkodzi. W swojej książce-poradniku daje różne rady i przepisy, coś jak poradnik babuni. Mam takich parę jak na przykład "Chemia praktyczna dla wszystkich" z 1956 czy "Podr. projektowania arch-bud." z 1973. Niby już do niczego nie potrzebne, bo wszystko mamy na dysku lub w czopkach ale...Ciekawe czy więcej ludzi wylądowało w szpitalu po tej fantastycznej kuracji, czy po, równie zdrowej, diecie Dukana
Napisano 30 październik 2012 - 18:40
Napisano 30 październik 2012 - 18:45
Napisano 30 październik 2012 - 18:52
Cytat
To nie do końca nieprawda. Świeży miód zawiera inwertazę - enzym, który przekształca sacharozę w glukozę i fruktozę. Zmieszanie cukru z miodem i odstawienie na 8 dni faktycznie powinno sprawić, że otrzymamy mieszaninę glukozy i fruktozy. Nie wiem jednak w czym miała by ona być lepsza od sacharozy. Tym bardziej, że jak zjemy sacharozę, to nasz organizm też ją rozkłada do glukozy i fruktozy.czyli cukier, cukier, cukier w różnych postaciach - no i na trening dobrze, a jak komuś pasują jakieś szamańskie rytuały odstawiania na 8dni, zamiesznie 7 razy w lewo 7 w prawo to na zdrowie
Napisano 17 listopad 2012 - 16:50
Cytat
Z pewnością znasz wiele osób, którym byś powierzył palmę, skoro gardzisz tombakiem :mrgreen:A profesorowi czy doktorowi Tombakowi nie powierzyłbym pod opiekę nawet paprotki