Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 1500zł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1187 odpowiedzi w tym temacie

#841 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:15

Bardzo fajne szosy. Mam problem z tym jak są mierzone ramy więc nie powiem Ci nic o rozmiarze. Myślę jednak, że obie są świetne. Niebieski jest chyba nowy i to za 700zł. Wytargujesz na 650 z przesyłką. Gitane również wygląda nieźle, ale wydaje się jakiś malutki, bidon zajmuje niemal całe wnętrze ;) Wytargujesz na 700 bez przesyłki. Przesyłka jakieś 50zł, nie 120 jak napisał.

#842 whitepixelf

whitepixelf
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądTczew

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:16

Właśnie rozważam kupno tego niebieskiego i zastanawiam się czy nie będzie za duży.

#843 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:18

Po prostu napisz maila: "Jaki wzrost powinna mieć osoba dosiadająca tego roweru?" Odpowie Ci jeszcze dzisiaj.

#844 whitepixelf

whitepixelf
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądTczew

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:21

Już to zrobiłem i czekam na odpowiedź :) Oby odpisał dzisiaj bo tamten gość od peugota do tej pory nic nie odpisał...

#845 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:28

Naprawdę nieźle zadbany, nowy. Nie wiem jaka jest różnica między Bianchi, a tym, ale wygląda zachęcająco. Tylko niech Ci zejdzie trochę z ceny. I zapytaj o rozmiar kół, muszą być 28" :)

#846 zawadkaj

zawadkaj
  • Użytkownik
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:34

Whitepixelf,ten orozmiarze 46 będzie dla Ciebie za długi,bo oprócz wysokości ważna jest też długość ramy.

#847 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:08

whitepixelf, drugi będzie za duży - 54 cm.. szczerze, to nawet bym się za nim nie oglądnął ;>
Może i wygląd ładny, i kolorystycznie wszystko dopasowane, ale widelec na pewno alu i osprzęt Sh2200, ja bym już wolał starszego rsxa ;> Ale to moje zdanie.. Jak Ci się podoba, to bierz!

feniks01, nikt tu tak nie męczył, jak Ty ;] Jakbyś pakował 3 tysiące w rower, to bym zrozumiał, ale w takiej sytuacji - rower za 1k i jak wszyscy chętni do pomocy też go polecają w tej cenie..

#848 whitepixelf

whitepixelf
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądTczew

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:35

PsYhOl, ten niebieski rower jest o rozmiarze 50cm nie 54... no chyba że nie wiem o czym mówisz.

#849 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:46

whitepixelf, tak.. niebieski jest rozmiaru 50, ale ten gitane 54. Mało zrozumiale napisałem. Pierwszy wers był do gitane. Dalej pisałem o drugim :)

#850 whitepixelf

whitepixelf
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądTczew

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:50

PsYhOl, Aha no to teraz rozumiem :D Wysłałem do niego pytania o wzrost i o rozmiar kół. Mam nadzieję że dzisiaj odpisze co w końcu wsiąde na rower i naklepię trochę km :)

#851 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 19:19

feniks01, no i co z tego że rower kupujesz?? To znaczy że trzeba sto razy o to samo pytać. Już wszystko co można było napisaliśmy. Co mammy w kółko pisać to samo? Nie zamierzam cię do niczego namawiać, czy przekonywac jak to ty piszesz, bo nie ejstem sprzedawcą z bazaru. Doradziliśmy ci który z nich najlepszy (na100%) ty powiedziałes że ok, że ci sie podoba i bierzesz, a teraz cos widziwiasz czy on aby na pewno najlepszy itd. Jak chcesz rower w lepszym stanie bez plamek na lakierze itd to wes sobie tego treka na słabym osprzęcie, a jak chcesz lepszy rower z ryska to wes bianchi. A jak chcesz dobry rower w dobrym stanie to dołóż drugiego tysiaka ;-)

#852 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 17 czerwiec 2010 - 19:31

Mam już jednego Bianchi, na tej samej ramie. Na rowerze muszę czuć się dobrze. Ten jest dobry, ale nie mam zamiaru siadając na niego myśleć, że wydałem 1000zł, aby jeździć na tym samym. Nie zmienia to faktu, że rower mogłem kupić. Jest dobry, ma świetny osprzęt. Jak pisałem za cenę poniżej 1000zł. Cena była w porządku. Dostał ofertę o 200zł wyższą.

To czy 1k, czy 2k, nie ma żadnego znaczenia ponieważ nie znasz mojego budżetu. Postanowiłem kupić rower za 650zł. Dzięki Wam udało mi się ten pułap podnieść do 1000zł.

Pozostaje Cilo. Treka nie chcę, nówka mnie nie interesuje.

#853 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 19:44

Jak pisałem za cenę poniżej 1000zł. Cena była w porządku. Dostał ofertę o 200zł wyższą.

Hehe, no widzisz, mówiłem ci to nie wierzyłeś :lol: :lol: Było się dłużej zastanawiać. MAsz teraz nauczke na następny raz. Mogłeś mieć super rower za grosze, ale trzeba było kombinować i pytać 100razy o to samo.. eh :roll:

Mam już jednego Bianchi, na tej samej ramie. Na rowerze muszę czuć się dobrze. Ten jest dobry, ale nie mam zamiaru siadając na niego myśleć, że wydałem 1000zł, aby jeździć na tym samym. Nie zmienia to faktu, że rower mogłem kupić.

Co ty cżłowieku ściemniasz?? Masz jakiegoś czerwonego rupiecia i teraz ściemniasz że masz takiego samego bianchi tylko że z innym osprzętem :lol: :mrgreen: hehe dobre 8-) Jeśli tak to po co chcialeś nowey rower kupować? Zaraz pewnie powuesz że ten czerowny to zapasowy, a drugi to Bianchi,a ten chciałeś kupic dla osprzetu lepszego,albo na duzsze wycieczki, albo dla brata :mrgreen:

Treka nie chcę, nówka mnie nie interesuje.

Hehe, dobre :mrgreen:

Bierz w takim razie clio bo i to ci sprzątnął sprzed nosa :lol:

#854 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 17 czerwiec 2010 - 20:59

Hehe, no widzisz, mówiłem ci to nie wierzyłeś :lol: :lol: Było się dłużej zastanawiać. MAsz teraz nauczke na następny raz. Mogłeś mieć super rower za grosze, ale trzeba było kombinować i pytać 100razy o to samo.. eh

Nie mam pojęcia o czym piszesz. Kupno było poza allegro. Oferta była cały czas aktywna. Zrezygnował z mojej gdy dostał lepszą.

Co ty cżłowieku ściemniasz?? Masz jakiegoś czerwonego rupiecia i teraz ściemniasz że masz takiego samego bianchi tylko że z innym osprzętem :lol: :mrgreen: hehe dobre 8-) Jeśli tak to po co chcialeś nowey rower kupować? Zaraz pewnie powuesz że ten czerowny to zapasowy, a drugi to Bianchi,a ten chciałeś kupic dla osprzetu lepszego,albo na duzsze wycieczki, albo dla brata :mrgreen:

Nie. Nie ściemniam. Mam rower na ramie Bianchi. Zapytaj whitepixelf, on widział moje fotki. Rama jest bardzo podobna i sztywna. Rower ma być dla mnie, nie dla brata ani siostry, dla kolegi tez nie, dla mamy i taty nie, dla sąsiada nie. Dla mnie.

Hehe, dobre :mrgreen:

Bierz w takim razie clio bo i to ci sprzątnął sprzed nosa :lol:

:lol: zastanowię się. Dziękuję za pomoc.

#855 whitepixelf

whitepixelf
  • Użytkownik
  • 16 postów
  • SkądTczew

Napisano 17 czerwiec 2010 - 21:40

Potwierdzam feniks01, ma rower na ramie Bianchi tylko że trochę stary moim zdaniem. Ja już sobie załatwiłem tamten niebieski rowerek więc powodzenia feniks01, w kupnie rowerka i dzięki Bartosz, PsYhOl, zawadkaj a także Tobie feniks01 za pomocne informacje :)

#856 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 17 czerwiec 2010 - 21:50

Niektórzy nie zdają sobie sprawy że wrzucając tutaj rower robią potężną promocję komuś a jeśli jakiś forowicz pochwali dany sprzęt to już jakieś 20 osób przeglądających to forum smaruje meila do sprzedawcy albo kupuje na allegro i tyle z zakupów. Tak wiec warto przejrzeć to forum, różne tematy, zdobyć nieco wiedzy i samemu podjąć decyzję.

#857 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 22:39

feniks01, a to zwracam honor jak jednak masz bianchi ;) ale mimo wszystko zupełnie inna rama niż ta, a nie taka sama ;) (zgadza się?)

A co do ubiegnięcia cię - jak byś się tak długo nie zastanawiał to już byś miał rower. Jak poza allegro? Odbiór osobisty? Wtedy sie mówi prosze zamknąć aukcje i jutro u Pana jestem po rower, a nie może tak może siak... ;)

Dominik, ma tu sporo racji.

#858 profaner

profaner
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 czerwiec 2010 - 09:16

Witajcie ponownie:)

Caly czas mam dylemat co kupic

zakochalem sie w tym rowerku

http://www.allegro.p...mkomanetki.html

ale niestety jest zbyt daleko zeby go obejrzec a ja staralem sie nie kupowac tego typu sprzetow bez ogladania... No ale do rzeczy co o nim myslicie?
Osprzet chyba zadna rewelacja ale za to sa klamkomanetki.

drugi ktory mi sie podoba to

http://www.allegro.p..._p_blondin.html

ten juz jest blizej mnie i moglbym pokusic sie o ogledziny.
Nie ukrywam ze wielkim plusem dla mnie jest to ze oba maja klamkomanetki

#859 feniks01

feniks01
  • Użytkownik
  • 70 postów
  • SkądOkolice Katowic

Napisano 18 czerwiec 2010 - 09:43

feniks01, a to zwracam honor jak jednak masz bianchi ;) ale mimo wszystko zupełnie inna rama niż ta, a nie taka sama ;) (zgadza się?)

Dziękuję. Nie wiem czy się zgadza.

A co do ubiegnięcia cię - jak byś się tak długo nie zastanawiał to już byś miał rower. Jak poza allegro? Odbiór osobisty? Wtedy sie mówi prosze zamknąć aukcje i jutro u Pana jestem po rower, a nie może tak może siak... ;)

Może nie chciałem go mieć i moja podświadomość nie szła w tym kierunku. Widocznie było coś co mi przeszkadzało, mimo że rower był bardzo dobry. Ramę mam sztywną, szukam równie sztywnej ramy w kształcie kropli. Z człowiekiem z Cilo jest się ciężko dogadać. Pisze, że jego koła mają 23" i 63cm przekątnej.

P.S. Poza tym forum ciężko jest się z kimkolwiek porozumieć, a więc mimo wszystko jesteście bardzo dobrymi doradcami. Ty tez Bartosz ;) W takim stopniu, że tydzień temu nie miałem pojęcia o rowerach, teraz jestem gotów Wam zaufać.

#860 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 18 czerwiec 2010 - 11:08

feniks01, spoko, to jak ciężko się dogadać to spytaj tylko o stan i bierz. Koła w szosówkach są 28 zawsze, więc o to nie pytaj (koleś się nie zna zapewne i będzie głupoty opowiadał).

Możesz też pomyślkeć o tym treku, ale.. clio ma jednak lepszy osprzęt i prawdopodobnie koła, więc nie wiem czy jest sens do tereka dorzucać dla ramy (no i w lepszym stanie na pewno jest trek)