Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 1500zł.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1187 odpowiedzi w tym temacie

#101 olek123

olek123
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 październik 2008 - 11:13

Moi zdaniem bardziej opłaca się tańsza wersja na miche, bo przy tej cenie i to i to nie będzie jakiejś super jakości, a za jakiś czas sie wymieni na lepsze... Ja kupiłem ten tańszy, od tego samego gościa co podałeś za 1200 + wysylka ;) Ale poza Allegro

POZDRAWIAM

Wiesz moze czy sprzedaja te weltoury w rozmiarze 56?
Wie ktos jak z waga kol miche excite i miche racing?

#102 emilpe

emilpe
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 październik 2008 - 14:08

Jak ja kupowalem byly tylko 54cm i przy moim wzroscie 182cm balem sie ze bedzie za mala bo chcialem 56 i okazalo sie ze jest dobra i nawet sztycy duzo nie wysunąłem wiec 'duze wypadaja' :D Wczesniej jezdzilem na 57cm klasycznej peugeota dla porownania.

#103 olek123

olek123
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 październik 2008 - 18:57

A mozna wiedziec jaka masz dlugosc nogi? Ja rame w klasycznej geometri potrzebowal bym w rozmiarze 57-58 wiec podobnie jak Ty. A ile w cm musiales wysunac sztycy, moze masz jakies zdjecie roweru?

#104 emilpe

emilpe
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 październik 2008 - 16:11

Dlugości nogi nie pamiętam, a nie chce mi sie tego teraz mierzyć:P (przed chwilą maraton przebiegłem :P) ale w kalkulatorze wychodzilo 56-57cm... sztyce mam wysuniętą na jakies 15cm, moze troche wiecej ale duzo jeszcze siedzi w srodku... oto zdjęcia, ale w fotosiku: http://emilpe.fotosi...umy/490989.html tam wyglada jakby bylo duzo wysuniete ale w rzeczywistosci jeszcze jest full luzu i myśle nad obnizeniem kierownicy, wiec nie ma zbytniego spadku :)

POZDRAWIAM

#105 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 13 październik 2008 - 18:54

a ja mam takie pytnie..
czy jest jakis cannonadle ktory byłby tak do 1500zł ??
bo chyba cannondale jeździ na campie przede wszystkim tak ?
i czy kazda najnizsza grupa campagnolo jest lepsza od shimano ?

#106 marcin1212

marcin1212
  • Użytkownik
  • 66 postów
  • SkądBrzeszcze

Napisano 13 październik 2008 - 19:07

zobaczcie na to: http://www.allegro.p...lo_centaur.html

Wystarczyło kupić, zmienić rame na mniejszą i zarobić full kasy..

#107 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 13 październik 2008 - 19:31

albo i nic nie zmieniac jesli masz na przyklad dwa metry wzrostu!

#108 dder

dder
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądLHR

Napisano 15 październik 2008 - 18:15

czy jest jakis cannonadle ktory byłby tak do 1500zł ??
kazda najnizsza grupa campagnolo jest lepsza od shimano ?

Ceny katalogowe zaczynają się w granicach 4000zł z napędami shimano, sram, ale nie campagnolo.

Napędy camp. są na ogół trwalsze, co nie znaczy że najniższa grupa dorówna ultegrze

#109 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 październik 2008 - 18:30

Teoretycznie Veloce jest odpowiednikiem Sh 105. Ja bym wolał Veloce niż nawet Ultegrę SL, tym bardziej w karbonowym wydaniu.

#110 olek123

olek123
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 październik 2008 - 19:11

Dlugości nogi nie pamiętam, a nie chce mi sie tego teraz mierzyć:P (przed chwilą maraton przebiegłem :P) ale w kalkulatorze wychodzilo 56-57cm... sztyce mam wysuniętą na jakies 15cm, moze troche wiecej ale duzo jeszcze siedzi w srodku... oto zdjęcia, ale w fotosiku: http://emilpe.fotosi...umy/490989.html tam wyglada jakby bylo duzo wysuniete ale w rzeczywistosci jeszcze jest full luzu i myśle nad obnizeniem kierownicy, wiec nie ma zbytniego spadku :)

POZDRAWIAM

Wlasnie obawiam sie za rama moze byc za mala, na zdjeciu widac ze jednak sztyca jest duzo wyciagnieta, praktycznie niektorzy maja tak w MTB.
Szkoda ze nie ma zdjecia bardziej z boku niz z gory, mozliwe ze akurat na tym ujeciu wyglada tak to wysoko.

#111 mrutdh

mrutdh
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 październik 2008 - 15:06

Witam wszystkich! Osobiscie jezdze downhill i freeride ale zainteresowalem sie szosa i chcialbym sobie jakis rowerek kupic mega tani ktory sluzylby jako srodek transportu (do miasta, szkoly itp) i jaki rozmiar powinnienem kupic? Budzet mysle ze ok 300zl bym chcial wydac na poczatek a pozniej ew. rozbudowac. Czy przykladowo ten dobry jak na poczatek i pozniej jako baza do rozbudowy? http://allegro.pl/it..._sachs_bcm.html rowerek bylby

Pozdrawiam

#112 marakatti

marakatti
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądJyvaskyla

Napisano 19 październik 2008 - 15:34

Cześć,

Wielka szkoda ze nie zadałeś sobie trudu żeby przejrzeć forum i sprawdzić czy już ktoś nie pytał o coś podobnego. Być może przy odrobinie wysiłku odnalazłbyś
TEN watek.
Szosa za 300zł nadająca sie do jazdy bez dokładania do niej pieniędzy to niełatwe zadanie.

i jaki rozmiar powinnienem kupic?

rozmiar powinieneś kupić ODPOWIEDNI dla siebie. Niestety rozbiłem wczoraj moją kryształową kulę, a z fusów nie wywróżę twojego wzrostu i innych wymiarów.

Witamy na forum, proponuje poczytać dostępne wątki i przeredagować pytanie.

Pozdrawiam

#113 mrutdh

mrutdh
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 19 październik 2008 - 15:38

186 wzrostu mam dlugosc nogi do pachwiny to 83cm. Szose bym glownie potrzebowal do jakis dojazdow oraz jako trening przed sezonem dh. A czy ten rower co podalem w linku jest w miare wart swojej ceny bo zupelnie sie nie znam na rowerach szosowych?

#114 luka92

luka92
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 19 październik 2008 - 15:43

da sie kupic tanią szose w dobrym stanie ale fakt latwo nie jest znalezc taki egzemplarz wiem bo sam szukalem i zostalem posiadaczem mojego peugeota za 400zł i powiem prawde narazie nic w nim nie wymienialem ale planuje zakup klamkomanetek bo do przerzutem na ramie nie moge sie przyzwyczaic a pozatym co do rozmiaru ramy to powiem tak lepiej jest kupic za maly niz za duzy ale bez przesady (nie dla dziecka :mrgreen: ) powinienes pojezdzic i poogladac te rowery skoro jezdziles downhill i freeride powinienes sie mniej wiecej orientowac czy rower jest w dobrym stanie bo na zdjeciach moze byc wszystko pieknie ladnie a w rzeczywistosci moze to byc szmelc na kolach wiec moja rada to pojezdzij pozgladaj i koniecznie sie do niego przymierz :) pozdrowiam

#115 Johny

Johny
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądOstrowiec Św.

Napisano 19 październik 2008 - 19:34

Same te koła muszą być trochę warte.
Za 199zł jak byś sobie wylicytował to czemu nie.
Ale niestety pare rzeczy do wymiany tak na pierwszy rzut oka

Nawet dla kół :-P

#116 ciclista

ciclista
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądGłogów

Napisano 21 październik 2008 - 18:14

Chciałbym się przywitać, bo to mój pierwszy post. Przechodząc do rzeczy. Czy warto inwestawć w ten rower: http://allegro.pl/it...uperokazja.html.
Chodzi mi przede wszystkim o ramę, podzespoły zawsze można wymienić na lepsze.
Jednym słowem czy rower jest wart swojej ceny???

Pozdro

#117 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 21 październik 2008 - 18:17

ciclista, Za taką cenę myśle ze warto ale trochę podejrzana ta cena 1000zł :roll:
Tylko że jest to rower na dużą osobę

#118 ciclista

ciclista
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądGłogów

Napisano 21 październik 2008 - 18:36

Czy wzrost 188 cm i długość nogi 94 to za mało na ten rower??

#119 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 październik 2008 - 20:00

Na takie parametry wizyczne rama 57 cm z rozmiarówki Giant'a. 59 będzie zbyt długa i inne kąty tez śmieszne.

#120 ciclista

ciclista
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądGłogów

Napisano 21 październik 2008 - 20:15

W takim razie jaka rama najlepiej pasowałaby dla mnie