Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#181 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 06 styczeń 2010 - 10:07

Raczej już nie szuka, temat sprzed 3 miesięcy, odkopałem ten temat i przy okazji rozkręciła się dyskusja :)

#182 miszleu

miszleu
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądWarszawa/Piaseczno

Napisano 06 styczeń 2010 - 10:52

Dobrze że się rozkręciła. Pamiętam ile ja się naszukałem za pierwszym razem, a temat jest trudny, bo w sklepach w Polsce generalnie od ręki czegoś takiego ni ma, a jak jest na zamówienie, to kosztuje koszmarnie. Zawsze ktoś kiedyś skorzysta.

#183 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 06 styczeń 2010 - 10:59

Zawsze przychodzi z pomocą allegro, przecież na wszystko co zamówione przez internet jest 10(14?)dniowe prawo zwrotu pod warunkiem, że towar nie ma śladów użycia. Sprzedawca nie może się wykręcić.

#184 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 06 styczeń 2010 - 16:46

Miał ktoś styczność z brelami Shimano?

#185 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 06 styczeń 2010 - 17:30

Jezeli chodzi o korekcyjne to b-skin ma w swojej ofercie jezeli , ktos szuka kapke taniej ale wygladaja dosyc fajnie ;-)

Miał ktoś styczność z brelami Shimano?

Fajerwerkow nie ma , nom moze tylko cena dosc wysoka , jezeli chesz w miare dobre okulary to albo Rudy lub BBB ew uvexy ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#186 Gosc_tomiq_*

Gosc_tomiq_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 13:02

Wielbiciele Rudego Projecta mają... absolutną rację. Właśnie stałem się właścicielem Rydonów, po prostu bajka. A na dodatek niesamowite wrażenie zrobiła na mnie obsługa u polskiego dystrybutora. Wiele rzeczy zamawiałem w e-sklepach ale sytuacja, gdzie o 12tej złożyłem zamówienie, o 14tej dostałem maila że wysłali a na drugi dzień o 12tej miałem paczkę w rękach zdarzyła mi się pierwszy raz. Czyli nie tylko mam luksusowy produkt, także zostałem luksusowo obsłużony. Brawo :))) Teraz powoli pomyślę o fotochromach, impactx clear chyba jest najbardziej funkcjonalny?

#187 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 marzec 2010 - 20:02

A ja kupiłem Oakley'e Radar w wersji kształtu soczewek Path. Z technicznego punktu widzenia mają dużą przewagę nad konkurencją. Przymierzałem je kiedyś i czułem się super. Niedługo powinny przyjechać moje własne :D

#188 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 02 marzec 2010 - 21:37

Karbon, bardzo dobry wybór , Path ma najmniejsze szkła i wg mnie najbardziej pasujące do ramki Radara, pozostałe Pitch i Range są za duże.
Rudzielce też są fajne ale przy Oakleyu wymiękają ;-)

#189 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 02 marzec 2010 - 22:06

Rudzielce też są fajne ale przy Oakleyu wymiękają ;-)

Otóż to. Doskonały wybór Karbon. Jaki kolor oprawek i szkła?

#190 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 marzec 2010 - 22:24

Taaaaa, a ja mam takie okularki jake mało kto widział - Carrera SB 57 oprawki tytan/karbon szkła idelane.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#191 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marzec 2010 - 22:26

Rudy Project mają jedną przewagę nad oakleyami. Można do nich dokupić ramkę na szkła korekcyjne, w przypadku oakleyów trzeba kupić specjalne szkła z korekcją, które są drogie w chu* :lol:

#192 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 marzec 2010 - 22:40

Jaki kolor oprawek i szkła?

Najtańszy :D Oprawki Jet Black i szyba Grey. Zdaję sobie sprawę z ich niedoskonałości uwidaczniającej się w mocnym słońcu, ale póki co nie mogę sobie pozwolić na zakup wersji z polaryzacją.
Problem korekcji wzroku mam rozwiązany soczewkami kontaktowymi.

#193 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 02 marzec 2010 - 23:42

Jet Black prezentują się super, moim zdaniem razem z tymi oprawkami przezroczystymi szarymi (Crystal Grey chyba?) są najładniejsze, mają klasę. Polaryzacja w Oakley'u faktycznie sporo kosztuje i sam do końca nie wiem czy tak naprawdę jest warta tej ceny.

PS.
też noszę soczewki, polecam jak ktos ma wadę, bo te wszystkie nakladki na okulary to sobie można w d wsadzić :)

#194 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 marzec 2010 - 09:29

marceln, spytam poza tematem czy też masz problem z wysychaniem gałek podczas jazdy rowerem w niskich temperaturach? Gdy jeżdżę w okolicach 0*C to krawędzie soczewek odklejają się i widzenie w niektórych kierunkach staje się zamazane. Krople nawilżające rozwiązują sprawę.

#195 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 03 marzec 2010 - 15:06

hmm nigdy nie miałem takiego problemu, aczkolwiek gdy je noszę powyżej 8 godzin czuję lekki dyskomfort - jednak nie na tyle, by zwracać na to uwagę.

#196 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 03 marzec 2010 - 18:20

Jakby ktoś chciał szkła do Radarów to w CRC jest spory wybór :

http://www.chainreac...x?ModelID=29433

A najtańszy model wychodzi teraz 467zł , także jak ktoś chętny to brać póki funt tani , wysyłka FREE.

http://www.chainreac...x?ModelID=18581

#197 mloody

mloody
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądTurek

Napisano 04 marzec 2010 - 00:21

Znacie jakiś sklep gdzie dostanę biało-czerwone radary w "niskiej" cenie ??

#198 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 marzec 2010 - 09:07

Szukaj okazji na ebayu, taniej niż na crc raczej nie znajdziesz, może w usa...

#199 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 15 marzec 2010 - 14:38

Witam. Nadszedł nowy sezon, więc postanowiłem zmienić okulary. Wybór oczywiście jest ogromny, każda firma przegania się w och i ach na temat swoich produktów. Jednak wiadomo, że najlepsze opinie wydają użytkownicy. W związku z tym zwracam się z pytanie co kupić. Wymagania jakie stawiam:
-kwota do 150 zł.
-nieparujące,
-fajnie jak by miały wymienne szkła, ale nie jest to konieczność,
-polaryzacja,
-najważniejsze to filtry UV.
-wygląd typowo sportowy, okulary będą przeznaczone wyłącznie na rower.

Czekam na propozycje.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#200 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 marzec 2010 - 16:53

Mateunio, polaryzacja w okularach do 150 zł to zły pomysł. Przymierzałem okulary Accent, B-Skin z polaryzacją i gwarantuję, że są nic nie warte. Polaryzacja jest częściowa, więc efekt znikomy. Wiesz jak się sprawdza polaryzację okularów? Bierzesz dwie pary z polaryzacją i obracasz je względem siebie. Sprawdzasz zakres kątów, przy których obraz jest zaciemniony. Drogie okulary znacznie lepiej polaryzują światło niż te tanie.

Dodaj odpowiedź