Jakie okulary?
Napisano 15 marzec 2010 - 17:35
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 15 marzec 2010 - 18:22
http://www.saliceocc...hialidasole.php
Napisano 15 marzec 2010 - 18:53
Napisano 15 marzec 2010 - 18:59
Jest wiele mniej znanych producentow okularow ,ale zgadzam sie ; to troche jak z butami. Fajne na zdjeciu , a uwieraja. Okulary czesto fajne , a na "twarzy" jakos nie leza. Sa jeszcze BBB, Northwave i masa innych .......
Osobiscie jezdze w Rudych ( NOYZ ) i sobie bardzo chwale. Kupilem bez przymierzania i sie udalo ( wielu kolarzy w nich jezdzi i sa jakies takie w miare UNIWERSALNE ; zadnych extrawagancj ITP ) !
Napisano 15 marzec 2010 - 19:07
Jeśli nie znajdę nic ciekawego to chyba kupię te: http://cgi.ebay.pl/O...=item19ba34ebb4
Napisano 15 marzec 2010 - 19:38
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 15 marzec 2010 - 19:51
Mam 2 pary okularów tej firmy. Twarzy trzymają się całkiem przyzwoicie i rzęsy nie haczą o szkła - to było jednym z kryteriów zakupuDziś w Intersporcie widziałem ciekawe modele Brendy. Może ktoś powiedzieć coś o tych szkiełkach?
Co do polaryzacji. Nie krzyżowałam ich co prawda z innymi szkłami, ale za to przez pierwsze pół godziny jazdy w nich narzekałam, że zepsuł mi się licznik. Potem doznałam olśnienia, że mam przecież nowe okulary na nosie! Przy przekręceniu głowy o 45 stopni pokrywają się 100 procentowo z polaryzacją monitorów i licznika ;0
Napisano 17 marzec 2010 - 23:40
Przedstawiciel Salice nie odpisał, a te Arctica wyglądają całkiem przyzwoicie. Rozmyślam nad wersją B lub C.
Napisano 17 marzec 2010 - 23:45
Napisano 28 marzec 2010 - 16:23
Mam małe
Czy można dostać takie okulary aby wiatr podczas jazdy nie wpadał do oczu ale także podczas krótkich postojów nie parowały. Otóż mam okulary które zasłąniają dobrze oczy ale i tak wiatr działa tak iż łzawie po jeździe mam zaczerwienione oczy no i jest to nie do wytrzymania
Jeżeli możecie polecćie coś
Napisano 28 marzec 2010 - 20:36
Trzeba trafić na swoje, bo dużo zależy od kształtu twarzy. Dla jednego dany model będzie idealny, a innemu się nie nada.Czy można dostać takie okulary aby wiatr podczas jazdy nie wpadał do oczu
tak jak powyżej. Najczęściej, jak okulary są szczelne podczas jazdy, to bardziej parują, ale firmy wyspecjalizowane w produkcji okularów "na rower" potrafią sobie radzić z tymi zjawiskami.ale także podczas krótkich postojów nie parowały.
Niedogodnością może być to, że te cechy okularów ujawniają się dopiero podczas jazdy, a nie podczas przymiarki w sklepie.
Musisz działać na zasadzie przeciwieństw: jak miałeś wąskie i ci wiało, to następne weź szerokie - może z pojedynczą szybką, a nie z oddzielnymi szkłami itp. Po kilku próbach dojdziesz do typu, który ci będzie odpowiadał, choć mogą to być drogie eksperymenty :shock: biorąc pod uwagę ceny okularów niektórych marek.