Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#321 michalgreen

michalgreen
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądLEGIONOWO

Napisano 28 czerwiec 2010 - 18:52

Witam.Chcialem kupic uvexy racer ale sprzedawca w sklepie odradzał,podobno podczas wymiany szkieł często pęka nosek.Czy ktoś kto używa taki model spotkał sie z tym problemem.z góry dzieki za odp.

#322 Gosc_kosai_*

Gosc_kosai_*
  • Gość

Napisano 28 czerwiec 2010 - 19:07

I sprzedawca miał rację, bo te okulary to straszna tandeta. Miałem je jeden dzień i odesłałem z powrotem. One tylko ładnie wyglądają i to wszystko.
Poza tym wkurzające są nierównomiernie przyciemniające szkła. Na górze ciemniejsze, na dole jaśniejsze. Jak jechałem w dolnym chwycie w momencie gdy słońce schowało się za chmury to nic nie widziałem, bo było za ciemno.

#323 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 28 czerwiec 2010 - 19:23

Kup sobie accenta tornado lub lizardy

u2250y2014v3.gif

#324 mruwa13

mruwa13
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lipiec 2010 - 19:45

Koledzy Szosowcy.
Co byście polecili tak do 100 zł? Najlepiej,żeby były ze 2 wymienne szkła na słońce i pochmurną pogodę :) Wiem,że z taka kwota nie am co liczyć na cudy.

Dodam,że spodobały mi arctica s-47,ale nie mogę ich niestety nigdzie dostać :(

#325 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 01 lipiec 2010 - 19:55

mruwa13, np te co opisałem powyżej

tu masz link http://velo.pl/produ...=1&pk=%&id=2201

arctica też sa fajne

u2250y2014v3.gif

#326 mruwa13

mruwa13
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 lipiec 2010 - 16:37

Kupiłem te lizardy na allegro a 95 zł :) Mam nadzieje,że będzie to udany zakup.Jak przetestuję to coś o nich napiszę. Dzięki

#327 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 02 lipiec 2010 - 18:00

Z mojej strony mogę polecić to: http://prostaf.istor...112,e144,4.html

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#328 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 08 sierpień 2010 - 18:08

Witam. Co myślicie o tych okularach? Ktoś z Was miał do czynienia z takim modelem ? LINK

#329 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 10 sierpień 2010 - 21:55

To może zapytam inaczej. Jakie okulary polecacie w granicach 100 - 150 zł. Zależy mi, żeby były wymienne szkła o różnej przepustowości promieniowania UV. W stylu takiego modelu LINK. Jak na razie taki model odpowiadający mi znalazłem.
Do tej pory jeździłem przez 4 lata w okularkach BBB za 79 zł. Aktualnie nie widzę już tego modelu w sprzedaży. Odpowiadały mi

#330 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4693 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 sierpień 2010 - 21:57

zobacz na oferete SH+

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#331 slowik93

slowik93
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądAugustów

Napisano 17 październik 2010 - 17:29

Witam
Mam takie pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami firmy Fischer, dokładniej chodzi mi o model FS-10 z możliwością włożenia wkładek korekcyjnych. Czy jest to dobra firma? Czy może lepiej kupić Arctice S-70 albo Accenta Onyx?
Nie mogę się zdecydować, które okularki wybrać, a nie mam ich gdzie przymierzyć niestety.

#332 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 23 październik 2010 - 14:56

5na , jest na forum jakis użytkownik oakley radar ? Chciałbym bezpośrednio poznać opinie , w końcu to jest pare zzz . nie chce kasy wywalić na lans , tylko na odczuwalną różnice .
Okularki zbierają niezłe opinie może jednak sie ktoś wypowie na forum /tzn nie podstawiony w necie /
pozdro

#333 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 15 listopad 2010 - 00:35

Po kilku sezonach jazdy w okularach Rogelli, przyszedł czas na zmiany. Zaczęła pękać oprawka od częstej wymiany szkieł, a i jedna ze śrubek mnie denerwowała - trzeba ją było non stop dokręcać. Ale okulary się sprawdziły: nie wiało, nie parowały, nie uciskały.

Od jakiegoś czasu rozglądałem się za nowymi, szczególnie interesowały mnie wyroby UVEX-a. A jak UVEX, to najbardziej oczywisty wybór: model Racer, kłopot w tym, że nie miałem możliwości ich przymierzyć.

Traf chciał, że na Targach Rowerowych w Kielcach było stoisko UVEX-a. Poprosiłem o RACER-y i co - nie pasują, za duże, odstają z każdej strony, a w lustrze - wybitnie niedostosowane do mojej twarzy. Gość ze stoiska jednak od razu zrozumiał jakich okularów potrzebuję i zaproponował CROW PRO. Jest to model zaprojektowany dla osób o drobnych rysach twarzy. Przymierzyłem - pasowały dużo lepiej, postanowiłem, że ich poszukam i kupię, ale trochę się podłamałem, bo cena katalogowa to 319,-PLN.

Ale udało się, trochę szukania w sklepach internetowych, obserwowania aukcji i wreszcie kupiłem za ... 209,- w kolorze białym.

Dzisiaj pierwszy raz się w nich przejechałem. Wrażenia: nic nie uwiera, nie wieje, nie parują podczas wolnej jazdy, ale na postoju już tak, mam wrażenie, że bardziej niż moje stare Rogelli. Bardzo fajny kolor szkieł litemirror radar degrade - zielonkawe ze stopniowaniem zaciemnienia - u góry ciemniejsze, do prawie przeźroczystych u dołu szybki, mają bardzo małe zniekształcenia obrazu. Są jeszcze w komplecie szkła szaro-srebrne i przeźroczyste, ale w nich jeszcze nie jeździłem.

Jedyna wada jaką odkryłem, to nosek wchodzący w pole widzenia.

Przymiarka - to podstawa. :-D

#334 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 26 listopad 2010 - 13:48

Kupilem oklulary troche z innej branzy he,he.... okulary/kamera , oczywiscie bez przerobki sie nie obeszlo :-| , do jazdy MTB nadaja sie , na rowerze szosowym glowa pochylona jest niestety bardziej w dol i filmuja nam tylko sama szose , a nie to chcielibysmy pozniej ogladac , tak zeby filmowaly to co widac bardziej przed soba , trzeba by " jezdzic z glowa w chmnurach " .. dlatego dorobilem pasek do tych okularow zapinany na rzepa i teraz moge je sobie dowolnie ustwiac jak tylko chce , nawet zapiac na czole ;)

Dołączona grafikaDołączona grafika

#335 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 28 listopad 2010 - 15:24

po 2 dniach uzytkowania w niskich temperaturach mam o nich takie zdanie ;

Dołączona grafika

Ps; Nigdy wiecej gowna , spiepszyly mi tylko caly dzien dzisiaj .

#336 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 08 grudzień 2010 - 20:21

Witam
Mam takie pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami firmy Fischer, dokładniej chodzi mi o model FS-10 z możliwością włożenia wkładek korekcyjnych. Czy jest to dobra firma? Czy może lepiej kupić Arctice S-70 albo Accenta Onyx?
Nie mogę się zdecydować, które okularki wybrać, a nie mam ich gdzie przymierzyć niestety.

Co do Onyxów to polecam. Używam już kilka miesięcy i jak na tą cenę są bardzo dobre. Wkładka korekcyjna daje duże pole widzenia.

#337 Grzesiek Fiedor

Grzesiek Fiedor
  • Użytkownik
  • 108 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudzień 2010 - 20:39

Ja również mogę polecić Accentowe Onyxy. Jeżdżę już prawie dwa sezony i wszystko jest OK. Nie widać prawie zużycia. Kąt widzenia i jakość obrazu całkowicie zadawalające. Bardzo dobra relacja ceny do wartości użytkowych.

#338 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 grudzień 2010 - 12:34

Ja mam Accent Shadow białe, wcześniej miałem niebieskie, w sumie z 4-5 lat i są ok.
http://www.velo.com....1&pk=50&id=2204

#339 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 09 grudzień 2010 - 18:59

Z tymi accentami jest tak jak mówicie , są niezłe ale PRZECIETNE .Używałem 2lata ,nie to żebym narzekał aleee . Niedługo dotrą wymarzone moje to porównam z accentami .
ps szkiełka łatwo się rysują

#340 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2011 - 18:14

5teczka , Pytałem Was w tym temacie o okleye radary .Pozostało bez echa , pomimo to postanowiłem je kupić . Szczerze to się nie zawiodłem . Szkła są rewelacyjne /żadna tam autosugestia/ czy jade w pełnym słońcu czy w zachmurzeniu mam przejrzysty wyrażny obraz bez odbić refleksów i innych dupereli. Oprawka wygodna , jakby nic nie siedziało na nosie .Hmmm na skrzyżowaniach trochę parują ale nie tak uciążliwie .Każda zl wydana jest tego warta z całą odpowiedzialnością polecam .
pozdro dla kolegi torunianina , który sprowadził je w dobrej cenie

Dodaj odpowiedź