Jakie okulary?
#322 Gosc_kosai_*
Posted 28 June 2010 - 19:07
Poza tym wkurzające są nierównomiernie przyciemniające szkła. Na górze ciemniejsze, na dole jaśniejsze. Jak jechałem w dolnym chwycie w momencie gdy słońce schowało się za chmury to nic nie widziałem, bo było za ciemno.
Posted 01 July 2010 - 19:55
tu masz link http://velo.pl/produ...=1&pk=%&id=2201
arctica też sa fajne
Posted 02 July 2010 - 18:00
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Posted 10 August 2010 - 21:55
Do tej pory jeździłem przez 4 lata w okularkach BBB za 79 zł. Aktualnie nie widzę już tego modelu w sprzedaży. Odpowiadały mi
Posted 10 August 2010 - 21:57
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 17 October 2010 - 17:29
Mam takie pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami firmy Fischer, dokładniej chodzi mi o model FS-10 z możliwością włożenia wkładek korekcyjnych. Czy jest to dobra firma? Czy może lepiej kupić Arctice S-70 albo Accenta Onyx?
Nie mogę się zdecydować, które okularki wybrać, a nie mam ich gdzie przymierzyć niestety.
#332 Gosc_vmax_*
Posted 23 October 2010 - 14:56
Okularki zbierają niezłe opinie może jednak sie ktoś wypowie na forum /tzn nie podstawiony w necie /
pozdro
Posted 15 November 2010 - 00:35
Od jakiegoś czasu rozglądałem się za nowymi, szczególnie interesowały mnie wyroby UVEX-a. A jak UVEX, to najbardziej oczywisty wybór: model Racer, kłopot w tym, że nie miałem możliwości ich przymierzyć.
Traf chciał, że na Targach Rowerowych w Kielcach było stoisko UVEX-a. Poprosiłem o RACER-y i co - nie pasują, za duże, odstają z każdej strony, a w lustrze - wybitnie niedostosowane do mojej twarzy. Gość ze stoiska jednak od razu zrozumiał jakich okularów potrzebuję i zaproponował CROW PRO. Jest to model zaprojektowany dla osób o drobnych rysach twarzy. Przymierzyłem - pasowały dużo lepiej, postanowiłem, że ich poszukam i kupię, ale trochę się podłamałem, bo cena katalogowa to 319,-PLN.
Ale udało się, trochę szukania w sklepach internetowych, obserwowania aukcji i wreszcie kupiłem za ... 209,- w kolorze białym.
Dzisiaj pierwszy raz się w nich przejechałem. Wrażenia: nic nie uwiera, nie wieje, nie parują podczas wolnej jazdy, ale na postoju już tak, mam wrażenie, że bardziej niż moje stare Rogelli. Bardzo fajny kolor szkieł litemirror radar degrade - zielonkawe ze stopniowaniem zaciemnienia - u góry ciemniejsze, do prawie przeźroczystych u dołu szybki, mają bardzo małe zniekształcenia obrazu. Są jeszcze w komplecie szkła szaro-srebrne i przeźroczyste, ale w nich jeszcze nie jeździłem.
Jedyna wada jaką odkryłem, to nosek wchodzący w pole widzenia.
Przymiarka - to podstawa. :-D
Posted 26 November 2010 - 13:48
Posted 08 December 2010 - 20:21
Witam
Mam takie pytanie czy ktoś z Was miał do czynienia z okularami firmy Fischer, dokładniej chodzi mi o model FS-10 z możliwością włożenia wkładek korekcyjnych. Czy jest to dobra firma? Czy może lepiej kupić Arctice S-70 albo Accenta Onyx?
Nie mogę się zdecydować, które okularki wybrać, a nie mam ich gdzie przymierzyć niestety.
Co do Onyxów to polecam. Używam już kilka miesięcy i jak na tą cenę są bardzo dobre. Wkładka korekcyjna daje duże pole widzenia.
Posted 09 December 2010 - 12:34
http://www.velo.com....1&pk=50&id=2204
#340 Gosc_vmax_*
Posted 18 January 2011 - 18:14
pozdro dla kolegi torunianina , który sprowadził je w dobrej cenie