Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie okulary?

1400 odpowiedzi w tym temacie

#741 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 13 kwiecień 2014 - 21:51

Przede wszystkim chodzi w tym wypadku o dopasowanie zauszników a tylko bryle z wsuwanymi/wysuwanymi końcówkami zauszników dają taką możliwość. Niestety jest ich mało. Chyba, że zaryzykujesz i spróbujesz je dogiąć na ciepło sam, albo u optyka.  pozdr

#742 bouli

bouli
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2014 - 08:10

Dokładnie to zrobiłem - ale udało się na zimno. Trzymają się lepiej ale chyba muszę się przyzwyczaić, że lekko opadają.

W poprzednim poście podłączyłem zły link - prze edytowałem na poprawny. 

#743 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 18 kwiecień 2014 - 22:15

Macie jakieś charakterystyczne punkty, aby odróżnić podróbki Oakley'ów od oryginału? 

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#744 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwiecień 2014 - 14:21

http://szymonbike.bl...iac-sie-na.html

;)

• haligówka lubi to

#745 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 19 kwiecień 2014 - 16:41

W końcu sponsor szymona :D 

Z drugiej strony te informacje są przydatne, jak ma się okulary w ręce i jeszcze można je porównać z innymi. Z tą tęczową barwą faktycznie coś jest na rzeczy, dzięki :)

Strava
Instagram

#746 Mikip

Mikip
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 kwiecień 2014 - 17:37

wiesz zawsze możesz poprosić sprzedawcę o potrzebne zdjęcia i jak nie ma nic do ukrycia to spokojnie je zrobi ;)

co do linku nie ma za co :)

#747 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 28 kwiecień 2014 - 08:32

kupując jawbony za 200 zł to wiadomo chyba że nie oryginał? , niektórzy chcieli by mieć jawbony za 200zł nowe i w dodatku oryginalne z 5 parami szkieł nie da się tak.

#748 Besto

Besto
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 maj 2014 - 08:06

Czy to są oryginalne produkty?

http://www.oakleyking.com/

#749 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 14 maj 2014 - 08:27

Czy to są oryginalne produkty?

http://www.oakleyking.com/

Nie.

#750 afro

afro
  • Użytkownik
  • 89 postów
  • SkądWarszawa/Radom

Napisano 24 maj 2014 - 19:16

http://allegro.pl/oa...4269949843.html

czy te okulary sa oryginalne ? 

#751 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8623 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 maj 2014 - 20:00

Naprawdę dopuszczasz opcję, że ktoś by wystawił oryginalne Oakleye za 250 zł? Naprawdę? ;)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#752 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 24 maj 2014 - 20:31

mikroos naiwność ludzka nie zna granic. ;) Potwierdzenie np. będziesz miał jutro podczas wyborów ;)

#753 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 24 maj 2014 - 20:38

kupując jawbony za 200 zł to wiadomo chyba że nie oryginał? , niektórzy chcieli by mieć jawbony za 200zł nowe i w dodatku oryginalne z 5 parami szkieł nie da się tak.

Tak bardzo pomogłeś... 

A jeśli na allegro jest akurat w formie licytacji? 

Jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to przemilcz, szkoda spamu

Strava
Instagram

#754 Besto

Besto
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 25 maj 2014 - 21:19

mikroos naiwność ludzka nie zna granic. ;) Potwierdzenie np. będziesz miał jutro podczas wyborów ;)

A ja się nie zgodzę. Bardzo często można coś kupić w dobrej cenie ale trzeba trochę poszukać.

Mało tego uważam wręcz za naiwne kupowanie rzeczy w kosmicznych detalicznych cenach.

Jak już ktoś siedzi w temacie to często wie gdzie można kupić w lepszej cenie, przynajmniej z jakimś rabatem

Trzy rowery kupowałem (oba z papierami ze sklepów) i nigdy nie było to więcej niż połowa ceny. Stan idealny.

Nie zawsze się da coś ustrzelić ale nie widzę w tym nic naiwnego szczególnie np. patrząc często na ceny w US czy UK.

#755 Gosc_Bodzio_23_*

Gosc_Bodzio_23_*
  • Gość

Napisano 26 maj 2014 - 08:14

zgadzam sie z przedmówcą, jak można poszukać i coś wybrać za wiele tańszą cene tylko trzeba szukac :)

#756 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 26 maj 2014 - 13:11

Ja też się zgadzam że warto szukać. Sam tak kupiłem rower w cenie 40% niższej niż zalecana detaliczna.

Ale nie ma się co łudzić, że kupimy coś oryginalnego i nowego za 3 razy taniej. Jeśli sprzedający nie ma papierów na element to jest 95% szansy że jest to podróbka. 

#757 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8623 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 maj 2014 - 13:15

Dokładnie tak jak napisał Severall.

W 30% można uwierzyć. W 40% przy dużym szczęściu też, a na megawyprzedaży bardzo niszowe modele zdarza się znaleźć za pół ceny.

Ale jeżeli ktoś sprzedaje "topowy model" w tak rażąco niskiej cenie, to albo kompletnie nie wie co sprzedaje i z tego powodu strach u niego kupować, albo zwyczajnie wciska ludziom podróby i jest zwykłym oszustem.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#758 rafalf

rafalf
  • Użytkownik
  • 60 postów

Napisano 26 maj 2014 - 13:39

Pewnie sie teraz naraze, ale musze powiedziec, ze ja nie bardzo rozumiem wydawania kupy szmalu na okulary, tylko po to zeby upodobnic sie to swiatowej czolowki kolarstwa. Tym bardziej, ze oni nie wydaja na nie ani centa :)

Oczywiscie nie mam nic przeciwko temu, jak kogos stac niech sobie kupi okulary za 1/3 sredniej krajowej, niech kupi i za 10 srednich, albo jeszcze lepiej miec sponsora, ktory te okularki da w prezencie, ale zeby kupowac podrobki za 2 czy 3 stowy... eh :)

Btw, ja mam okularki Endury - swietnie sie sprawdzaja, maja wymienne szkla i giete zauszniki, ale pewnie sa bardzo "trzepackie" wiec nie polecam ;)

• mapmen lubi to

#759 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 26 maj 2014 - 13:56

Najważniejsze, że się sprawdzają na trzepaku :-D  Mnie się nie naraziłeś .  pozdr

#760 Besto

Besto
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 maj 2014 - 14:14

Pewnie można to podciągnąć pod wiele tematów. Czy jest sens kupować ramę, koła za 10 tysięcy złoty. Na forum audio pewnie mógłbyś zapytać czy jest sens kupować kolumny za 50 000 zł ;-)

Kumpel natomiast mówi, że inni palą paczkę fajek za 15 zł, a on jak sobie kupi okulary za 500 zł to ma dodatkową motywację do jeżdżenia.Co lepiej kupić? :-D

Mam okulary uwexa za 100 zł i są ok ale mam wrażliwe oczy i szukam czegoś lepszego. Ostatnio dostałem też prosto w szkło z kamienia; co prawda nie pękło ale daje do myślenia ;-)

Dodaj odpowiedź