Pewnie można to podciągnąć pod wiele tematów. Czy jest sens kupować ramę, koła za 10 tysięcy złoty. Na forum audio pewnie mógłbyś zapytać czy jest sens kupować kolumny za 50 000 zł ;-)
Kumpel natomiast mówi, że inni palą paczkę fajek za 15 zł, a on jak sobie kupi okulary za 500 zł to ma dodatkową motywację do jeżdżenia.Co lepiej kupić? :-D
Mam okulary uwexa za 100 zł i są ok ale mam wrażliwe oczy i szukam czegoś lepszego. Ostatnio dostałem też prosto w szkło z kamienia; co prawda nie pękło ale daje do myślenia ;-)
Zgadzam sie, niektorzy sami kopia sobie studnie zeby miec lepsze uziemienie i dostarczaja prad z gniazdek zlotymi kablami. OK, to zloto i te studnie sa prawdziwe i swoje kosztuja, niezaleznie czy sluza poprawie dzwieku czy samopoczucia
Co kto sobie kupuje, to mnie prawde mowiac nie interesuje, jeden kupi fajki, drugi okulary a trzeci kwiaty dla zony
Po prostu dla mnie prywatnie, kupowanie chinskich (jakichkolwiek) podrobek jest niezrozumiale. No chyba ze te chinskie podrobki faktycznie nie tylko wygladaja, ale maja tez podobne atesty i certyfikaty jak oryginal - w co watpie.