Bidon
Started By
Kiczaty
, 28 Jul 2008 15:05
404 replies to this topic
#184 Gosc_Domel_*
Posted 25 March 2012 - 12:39
Potrzebuję 2x 0.7 i myślę nad zakupem aluminiowych, najlepiej żebym za dwa nie zapłacił więcej niż 150zł.
Przez pół roku używałem Isostara 1l - wygląda tragicznie, cały czarny, pod ustnikiem brud nie do wymycia, przejmuje zapachy, śmierdzi plastikiem - jedyny plus to taki, że tani i nie przecieka, ale już trochę wstyd z nim trenować :-P
Wszelkie wskazówki odnośnie bidonów alu mile widziane.
Przez pół roku używałem Isostara 1l - wygląda tragicznie, cały czarny, pod ustnikiem brud nie do wymycia, przejmuje zapachy, śmierdzi plastikiem - jedyny plus to taki, że tani i nie przecieka, ale już trochę wstyd z nim trenować :-P
Wszelkie wskazówki odnośnie bidonów alu mile widziane.
Posted 11 April 2012 - 21:26
Ja używam koszyków firmy
BBB - AEROCAGE BBC-11
A tu wersja High-End
Są bardzo solidne i idealnie pasują do camelbaka.
BBB - AEROCAGE BBC-11
A tu wersja High-End
Są bardzo solidne i idealnie pasują do camelbaka.
Posted 11 April 2012 - 23:52
http://allegro.pl/el...2211307491.html
A myślicie, że ten by pasował? Może ktoś używa starszej wersji?
A myślicie, że ten by pasował? Może ktoś używa starszej wersji?
Posted 12 April 2012 - 20:38
Mozna wiecej szczegolow. Mam troche fajnych nietacxowych bidonow...Mi wkoncu Smudek zrobil koszyki do Camelbaka pod wymiar. Teraz mam lekko i zmieściłem się w budżecie. :-D
Jaka waga tych koszykow, mozesz zapodac zdjecia?
Posted 12 April 2012 - 21:13
używam SPECIALIZED Rib Cage Road/MTB z Camelbak Podium 0.7 ==> http://bieniaszbike....mtb-p-1448.htmlPodbijam pytanie kolegi. Jakie koszyki wybrać do cameli?
Koszyk solidny, dobrze trzyma bidon ale trzeba użyć trochę siły aby go wyciagnać.
#197 Gosc_Spalacz_*
Posted 02 May 2012 - 18:20
Odświeżam pytanie kolegi z góry. Szukam bidonu - najważniejsze to, by chwilę posłużył i był stylowy, najlepiej właśnie z aluminium. Z tego co widzę, najładniejsze i dostępne na allegro robi SIGG - uznana marka. Żeby wyrzygać ponad 150zł na 2 bidony muszę być pewien, czy rzeczywiście nie ma z nimi problemów.
Najważniejsze dwa pytania: czy bidony SIGG nie przeciekają i czy malowanie jest dobrej jakości? Żeby nie było tak, że kilkanaście wsunięć i wysunięć z koszyka i po grafice...
Najważniejsze dwa pytania: czy bidony SIGG nie przeciekają i czy malowanie jest dobrej jakości? Żeby nie było tak, że kilkanaście wsunięć i wysunięć z koszyka i po grafice...
Posted 02 May 2012 - 18:39
Z ciekawosci zapytam, jaki jest sens uzywania bidonow alu?