Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wyścig Kolarski "Tour de RYBNIK"

270 odpowiedzi w tym temacie

#221 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 02 wrzesień 2011 - 18:28

Runda jest chyba ta sama co w zeszłym roku, dobrze widzę ?
BGŻ-y całą paką na liście startowej :-)

#222 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 02 wrzesień 2011 - 21:09

Cytat

Runda jest chyba ta sama co w zeszłym roku, dobrze widzę ?
BGŻ-y całą paką na liście startowej :-)

Tak jest! Runda identyczna jak rok temu. Trasa ogólnie ta sama, tylko od zeszłego roku jeździmy w odwrotnym kierunku ;) Tegoroczna edycja jest kopią tego co było rok temu + wyścig U23/ELITE!

Dobrze widzisz BGŻ w 11 wpadnie na BDC TdR ;)
Cieszy mnie to niezmiernie! Bo ma być BDC Team także będzie KAWAŁ POLSKIEGO KOLARSTWA w Rybniku :-D

Tym bardziej Darek Baranowski oraz p. Radosław Romanik, którzy kiedyś jeździli w VICTORII Rybnik ;-) Także wracają "na stare śmiecie" ;-)
Może jeszcze kogoś z tamtej ekipy uda się zaprosić, zobaczymy ;-)

Pozdr! ;-)

#223 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 03 wrzesień 2011 - 20:10

Wystartuje w dwóch wyścigach, także do zobaczenia w Rybniku. Jeśli chodzi o wyścig elity to ciekawie się to zapowiada, także trzeba walczyć, do koła i bez zmian ja kolega zwykł mówić ;-) .

#224 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 wrzesień 2011 - 20:49

a może bym przyjechał,w sumie niedaleko...

#225 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2011 - 21:30

widzę ze krytycznie nie można się wypowiadać o organizowatorach.................. bo to politycznie źle widziane............................. żęnada............................ moderatorzy tego forum są w coraz gorszej formie.

Zenaga żenada żenada

Tompoz

#226 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 05 wrzesień 2011 - 22:16

Cytat

widzę ze krytycznie nie można się wypowiadać o organizowatorach.................. bo to politycznie źle widziane............................. żęnada............................ moderatorzy tego forum są w coraz gorszej formie.

Zenaga żenada żenada

Tompoz

Póki moderator nie zrobi porządku z tobą i twoimi wypowiedziami to ci coś powiem...

Krytycznie można, a nawet trzeba się wypowiadać. Ale tylko konstruktywna krytyka warunkuje wysoki poziom dyskusji oraz co najważniejsze rozwój. Twój pusty i nic nieznaczący bełkot oraz ciągoty grafomańskie nie wnoszą nic wartościowego do tematu...

Dlatego też (tak domniemam) moderatorzy tego forum, czynią starania by pozbyć się TROLLI, którzy tylko zaśmiecają forum oraz zanieczyszczają atmosferę tego forum...

Upadek z poziomu EGO na poziom IQ dla niektórych mógłby okazać się opłakany w skutkach. radzę obniżyć to pierwsze lub podnieść do drugie... a najlepiej jedno i drugie.

Jak będziesz miał coś konstruktywnego do powiedzenia to się odezwij... bo twoich przechwałek i większość tutaj ma zapewne dosyć...

wbrew twoim opiniom wyścig rozwija się i ma się dosyć dobrze... doceniają to kibice, sędziowie, kolarze, trenerzy, itd. nie urodził się taki co by wszystkim dogodził, a szczególnie trolom malkontentom i egocentrykom... więc w ogóle nie działa na mnie twoje szczekanie ;)

bo to tylko krzyk bezradności wobec czegoś co się fajnie rozwija ;) a jak przez ciebie przemawia zazdrość, że komuś się coś udaje... to twój problem! Nie mój ;)
więc proszę, rób z siebie jeszcze większą ofiarę losu i jeszcze większe pośmiewisko ;)

tompoz.. dorosły człowiek nie równa się dojrzałemu ;)
także może w końcu wypadałoby dojrzeć.. pomyśl nad tym ;)

moderatorów proszę o zrobienie porządku ;) Dziękuję!
Pozdrawiam ;)

#227 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2011 - 23:21

nie zmienia to faktu że robisz z tym swoim super wyscigiem to co ci podpowiadałem 2 lata temu.

Tompoz

#228 szopenhower

szopenhower
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądKozy/Bielsko-Biała

Napisano 06 wrzesień 2011 - 05:47

Raczej też będę. Co prawda będzie to mój debiut w tego typu imprezie ale świat do odważnych należy ;)

do zobaczenia!

#229 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 wrzesień 2011 - 12:41

Do wszystkich, którzy NIE CZYTAJĄ REGULAMINU (ów)...

To nie jest problem organizatora :!: To jest Problem osób rejestrujących się :!:

WSZYSCY, którzy się rejestrowali DEKLAROWALI, że ZAPOZNALI SIĘ z regulaminem oraz akceptują WSZYSTKIE jego warunki. Więc NIE ROZUMIEM teraz telefonów i oburzonego tonu, że organizator nie chce dopuścić kogoś do wyścigu...

Zgodnie z zasadami prawa cywilnego "twarde prawo, lecz prawo" oraz "nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności" każdy musi się pogodzić z tym, że jeśli nie dopełnił formalności na czas i w niepełnym zakresie to NIE MA PRAWA STARTU :!:

Za dużo osób się zarejestrowało by pozwolić wszystkim wpłacać w dniu imprezy... Bo się okaże że na trasie wyścigu nagle pojawi się 120 os.!A pętla ma tylko 5,2 km... I co wtedy?! Po to był DEADLINE, by temu zapobiec!

W Polsce wszyscy się nauczyli, że "jakoś to będzie", "coś się załatwi" albo że wszyscy muszą iść na ustępstwa wszystkim! Otóż NIE! Po to jest rozpisywany regulamin, by określić zasady panujące na wyścigu, po to są zasady by je szanować :!:

!!! UWAGA ZAWODNICY STARTUJĄCY W BDC Tour de Rybnik !!!
Na trasie wyścigu (bez zgody i wiedzy organizatora) zerwany został asfalt na małym fragmencie trasy wyscigu (ok 50 m). Proszę o zachowanie ostrożności w dniu wyscigu!!!. Jest to na prostym odcinku drogi ok 350-400 m za linią START/META

Mieli nam zakleić najpoważniejszą dziurę na jednym z zakrętów - i to zrobili...
Ale w piątkowe popołudnie wykonawca remontu drogi sfrezował wierzchnią warstwę asfaltu... Nie mam pojęcia, kto zawinił, kto na to pozwolił na 2 dni przed wyścigiem!!!!!! Wszystkie urzędy o tym czasie były już pozamykane także dopiero w poniedziałek będziemy mogli ustalić kto dopuścił do tego!!!

#230 Gosc_Kuba1987_*

Gosc_Kuba1987_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2011 - 14:02

SUPER
Dobrze by było jeszcze dołączyć Masters 1 do wyścigu nr 2 z Juniorami i Elitą Open bo Masters 1 jest jeszcze strasznie mocną kategorią a zarazem bardzo liczną ale to temat pewno do przemyślenia na 2012 r.

#231 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 10 wrzesień 2011 - 15:29

Cytat

SUPER
Dobrze by było jeszcze dołączyć Masters 1 do wyścigu nr 2 z Juniorami i Elitą Open bo Masters 1 jest jeszcze strasznie mocną kategorią a zarazem bardzo liczną ale to temat pewno do przemyślenia na 2012 r.

Przecież Masters może startować w kategorii elita więc nie widzę tu żadnego problemu. Inna sprawa to ciężko rozróżnić kto jest w kat. MASTERS 1 a kto jest w elicie open bo przecież kategorie się pokrywają.

Odnośnie trasy, to dzisiaj objechałem rundę. Jeśli chodzi o fragment zerwanego asfaltu to powiem tak, nie ma tragedii, przejścia między zerwanym asfaltem a resztą są łagodne i na pewno na wyścigu tam nie trzeba hamować. O ile zawodnicy nie będą jechać nerwowo i niepotrzebnie hamować to ów odcinek nie powinien stwarzać problemów, ale wiadomo, najlepiej jechać z samego przodu.

#232 mariann

mariann
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądkrk

Napisano 10 wrzesień 2011 - 17:59

Niomm tylko chodzi o to żeby potwornie mocnych mastersów z 1 nie puszczać z "dziadkami" z masters 2 i 3 bo różnica poziomów jest ogromna pomiędy takim np. 32 latkiem a osobą po 60-ce

#233 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:38

okazało się ze niewielu z Masters 1 było w czołówce wyścigu, więc dymu więcej niż ognia...

#234 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:56

No i po wyścigu a raczej po wyścigach. W moim przypadku to była walka z całą drużyna i niestety sromotnie poległem. Tak jak przypuszczałem odjechała ucieczka 10 osobowa, praktycznie wszyscy najmocniejsi zawodnicy. Ładnie współpracowaliśmy i po kilku rundach zrobiliśmy bezpieczną przewagę i było super ale tylko do czasu. Ostatnie 4 rundy to dla mnie była totalna masakra mianowicie jechało nas w ucieczce 10 a 7 było z jednej drużyny. Wiec zaczęły się ataki, przeważnie dwójkami odjeżdżali, wszystko musiałem sam kasować, jak skasowałem to kolejny atak, i tak ze 20 razy, aż do skutku i dwóch pojechało. Kolejne ataki i cały czas sam goniłem, skończyło się 7 miejscem :-( . Jestem wkurzony bo jadąc w ucieczce czułem że jestem najmocniejszy, ale co z tego, na takiej rundzie z 7 nie wygram, następnym razem obiorę inną taktykę. W sumie wyszło, 52,8km ze śr, 42,7km/h.

10 minut przerwy na zmianę koszulki i napełnienie bidonów i start z zawodowcami. Od startu czułem że poprzedni wyścig dał mi solidnie w kość i nie byłem w stanie nic zawalczyć. Także przejechałem wyścig w grupie w sumie bez historii. Aczkolwiek jazda przy takiej obsadzie daje pewną satysfakcję więc nie jest źle. Wyszło 79km śr 43,65km/h.

Podsumowując fizycznie było ok, ale psychicznie totalnie mnie te ściganie wyczerpało. Zobaczymy w sobotę w Czechach, może sobie odbije. No i gratulacje dla kolegi Michała z forum który popisał się ładnym atakiem na ostatnim kilometrze w wyścigu z zawodowcami.

#235 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 wrzesień 2011 - 19:09

Ja znowu odpuściłem ten wyścig, pewnie bym poległ po kilku okrążeniach. Gratuluję wszystkim kończącym jak i tym co nie ukończyli. Na pocieszenie muszę się zadowolić zwycięstwem w VIII Rajdzie na Równicę.

#236 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2011 - 19:22

Cytat

No i po wyścigu a raczej po wyścigach. W moim przypadku to była walka z całą drużyna i niestety sromotnie poległem. Tak jak przypuszczałem odjechała ucieczka 10 osobowa, praktycznie wszyscy najmocniejsi zawodnicy. Ładnie współpracowaliśmy i po kilku rundach zrobiliśmy bezpieczną przewagę i było super ale tylko do czasu. Ostatnie 4 rundy to dla mnie była totalna masakra mianowicie jechało nas w ucieczce 10 a 7 było z jednej drużyny. Wiec zaczęły się ataki, przeważnie dwójkami odjeżdżali, wszystko musiałem sam kasować, jak skasowałem to kolejny atak, i tak ze 20 razy, aż do skutku i dwóch pojechało. Kolejne ataki i cały czas sam goniłem, skończyło się 7 miejscem . Jestem wkurzony bo jadąc w ucieczce czułem że jestem najmocniejszy, ale co z tego, na takiej rundzie z 7 nie wygram, następnym razem obiorę inną taktykę. W sumie wyszło, 52,8km ze śr, 42,7km/h.

10 minut przerwy na zmianę koszulki i napełnienie bidonów i start z zawodowcami. Od startu czułem że poprzedni wyścig dał mi solidnie w kość i nie byłem w stanie nic zawalczyć. Także przejechałem wyścig w grupie w sumie bez historii. Aczkolwiek jazda przy takiej obsadzie daje pewną satysfakcję więc nie jest źle. Wyszło 79km śr 43,65km/h.

Podsumowując fizycznie było ok, ale psychicznie totalnie mnie te ściganie wyczerpało. Zobaczymy w sobotę w Czechach, może sobie odbije. No i gratulacje dla kolegi Michała z forum który popisał się ładnym atakiem na ostatnim kilometrze w wyścigu z zawodowcami.

Mariusz K o jakich zawodowcach piszesz , jacy zawodowi kolarze jechali na na tym wyścigu bo nie rozumiem, czyli pierwszy wyścig byl dla amatorów a drugi dla zawodowców ? czułeś że poprzedni wyscig dal ci solidnie w kości i byleś w stanie przyjechac w grupie z zawodowacami tak ? jak to wytłumaczysz? a ty jesteś amatorem czy zawodowcem?
jak to jest że średnia z wyścigu amatorów jest prawie taka sama jak wyśigu zawodowców?
jak to możliwe że na tak małym dystansie wogole mogla powstac ucieczka?
nie to ze nie wierze w to co piszesz ale jest to troszke dziwne jak dla mnie amatora i jak na moja wiedze o kolarstwie.

#237 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2011 - 19:26

To było kryterium szosowe. Pętle po 5,2km i z amatorami 10, z pro 15. Czyli niby średnia taka sama, ale jednak o 50% więcej mieli pro. Szły ataki, odjazdy, co zechcesz.

#238 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 11 wrzesień 2011 - 20:09

W ostatnim wyścigu jechali zawodowcy, BGZ Team i BDC po 8-10 zawodników CCC Polsat z 5, do tego Mostostal Puławy, Chrobry Głogów i Trek Bolmet Legnica, i kilku pojedynczych mocnych zawodników jak np. Adam Pierzga więc było ściganie. A czym wytłumaczyć śednią, nie wiem. Dla mnie normalna rzeczą jest to że czołówka amatorów na tak krótkich i łatwych trasach szybkościowo nie dużo ustępuje zawodowcom, co innego jeśli chodzi o rywalizacje, kto się ścigał z profi ten wie że jak idzie zaciąg to po płaskim chce się płakać, w amatorach raczej tego nie ma. Inna sprawa to rozgrywanie wyścigu w pierwszym wyścigu szybko powstała mocna ucieczka i była dobra współpraca. W zawodowym peletonie często mają miejsce dość długie przestoje i średnia spada. A jeśli chodzi o tą ucieczkę w wyścigu amatorów to tak się złożyło że odjechało 10 najmocniejszych ludzi, także w peletonie nie było komu pracować. Na stronie wyścigu są już wyniki www.tourderybnik.pl . A zawodowiec ze mnie żaden po prostu ambitny amator, jakich w Polsce niestety mało.

#239 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 wrzesień 2011 - 20:22

Cytat

jak to jest że średnia z wyścigu amatorów jest prawie taka sama jak wyśigu zawodowców?

pytanie do wszystkich wyznawców średniej prędkości jako najważniejszego elementu w kolarstwie:
a co jest celem zawodników którzy biorą udział w wyścigu ?

#240 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2011 - 21:15

No jak to co, wykręcić jak najlepszą średnią!

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy