zaciski kół
Napisano 10 czerwiec 2011 - 17:13
Np moje obecne zaciski z seryjnego shimano na przód, mają oś (sama szpilka) 130mm a np token tk233 112mm lub inne też po sto-kilkanaście, naprawde te 2cm nie robi różnicy?
Zastanawiam się nad tymi http://allegro.pl/za...1620026242.html używa ktoś? Jak to możliwe że pasują zarówno do mtb i szosy?
Napisano 13 czerwiec 2011 - 14:01
Tych "karbonowych" zacisków nie polecam. Jest to pic na wodę i nic więcej. Te pseudo karbonowe dźwignie odpadają po czasie od reszty "wajchy".
Polecam w pełni alu zaciski z tytanowymi osiami np. KCNC, które są niewiele cięższe od tych "karbonowych".
Napisano 13 czerwiec 2011 - 17:10
Ladnie trzymaja kolo, zamykane na imbus, no i stosunek cena/waga chyba bez konkurencji.
Mam je w obecnej szosie. Z trzech par jakie mialem w rekach wszystkie byly ponizej 30g.
W mtb wymienione powyzej kcnc, dwa lata bezproblemowego uzytkowania.
Chociaz zastanawiam sie czy aby i tu nie wrzucic tych boltonow, zawsze to 15-18g lzej

Napisano 08 sierpień 2011 - 18:00
Cytat
Jak zdjąć tylne koło tak aby za bardzo się nie narobić nie nie nabrudzić? :-)
Przede wszystkim zrzucić z przodu na małą tarczę, a na kasecie ustawić jak najbliżej końca. Odkręcasz trochę zacisk i ciągniesz koło, jak dobrze to zrobisz to nawet nie musisz dotykać łańcucha. Łatwiej będzie jak postawisz rower na kierownicy i siodełku

Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 08 sierpień 2011 - 19:21
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_Grzegoez30_*
Napisano 09 sierpień 2011 - 16:31
Cytat
Cytat
Jak zdjąć tylne koło tak aby za bardzo się nie narobić nie nie nabrudzić? :-)
Przede wszystkim zrzucić z przodu na małą tarczę, a na kasecie ustawić jak najbliżej końca. Odkręcasz trochę zacisk i ciągniesz koło, jak dobrze to zrobisz to nawet nie musisz dotykać łańcucha. Łatwiej będzie jak postawisz rower na kierownicy i siodełku
Dodam ze z przodu mam trzy blaty ,tył dziesieciorzedówka. Wiec co byś proponował?
Napisano 09 sierpień 2011 - 17:10
1 zżuć łańcuch na najmniejszą koronkę w kasecie
2 poluzuj hamulec jeśli Sh, jeśli Campa to luzujesz przy łapie
3 podchodzisz od tyłu do roweru łapiesz lewą ręką łapkę zacisku, a prawą za jego nakrętkę, odpinasz i luzujesz
4 prawą ręką ciągniesz do siebie za ramię przerzutki a kciukiem naciskasz na wózek okolicy dolnej rolki tak żeby poluzować łańcuch
5 koło powinno wypaść już samo lub trzeba lekko puknąć lewą ręką
zakładasz odwrotnie
Nie wierzę, normalnie nie wierzę :-P
Gosc_KeNaJ_*
Napisano 19 sierpień 2011 - 16:14
http://www.centrumro...ol/Produkt.aspx
będą odpowiednie do kół szosowych? Jak to jest z odpowiednią długością?
Napisano 19 grudzień 2011 - 21:54
Dadzą radę czy brać lepiej pewniaka KCNC? KCNC użytuje w MTB i poki co złego słowa nie mogę powiedzieć.
Napisano 19 grudzień 2011 - 22:02
Napisano 20 grudzień 2011 - 20:30
Polecam te zaciski. Można je tanio wylicytować a nie odbiegają jakością od KCNC.
Dodaj odpowiedź