Nieustający ból kolan
Napisano 24 czerwiec 2012 - 10:48
Napisano 24 czerwiec 2012 - 11:22
Z mazią stawową się zgodzę, nie zaszkodzi jak będziesz coś na to brał, ona się odbuduje, ale wiadomo, że nie w tydzień.
Gosc_cyclist23_*
Napisano 24 czerwiec 2012 - 12:27
każdy pisze że ma te same dolegliwości i że nic nie pomaga a jednocześnie wysyła do lekarza sportowego?
to może niech ktoś napisze coś w te klocki:
przychodzi rowerzysta do lekarza sportowego z bólem kolana a lekarz na to?
może ktoś odpowie coś bardziej konkretnie bo placebo działa na każdego inaczej
Napisano 24 czerwiec 2012 - 12:30
Napisano 24 czerwiec 2012 - 16:25
Napisano 24 czerwiec 2012 - 16:34
Napisano 24 czerwiec 2012 - 16:44
Pozycje mam raczejokej
Jak bolą kolana to znaczy, że pozycja jest raczej nie okej.
W dolnej pozycji masz 99% wyprost? Nie wiem co to oznacza, ale na oko za wysoko siodełko.
Najczęściej za ból kolan odpowiada złe ustawienie bloków. Pokombinuj, powierć nogą w pedale, gdy Cię boli kolano podczas jazdy, zobacz w jakiej pozycji ból się zmniejsza i ustaw tak bloki. Mi to pomogło.
Napisano 24 czerwiec 2012 - 17:29
Co do zastrzyków to są na odbudowę mazi stawowej ale przy schorzeniach łąkotek, a z bolącymi łąkotkami to się chodzić w ogóle nie da. Dokończ sobie zabiegi, skończ serię structumu, opuść siodełko , sprawdź sobie ustawienia bloków. Lekarzami sportowymi to bym się tak nie emocjonował, bo mi pomógł normalny ortopeda , a przypadek miałem nieciekawy.
Co do rzepki która "nie wpada na swoje miejsce" to miałem to właśnie po zerwaniu tych troczków, rzepkę mam teraz trochę bardziej na zewnątrz kolana, ale dobrze ustawionymi blokami można skorygować nawet takie rzeczy.
Napisano 24 czerwiec 2012 - 18:54
Napisano 24 czerwiec 2012 - 18:56
Napisano 24 czerwiec 2012 - 22:34
Bol kolana moze pochodzic rowniez od zlego ustawienia siodelka w zakresie przod-tyl(pion murarski moze sluzyc do wlasciwego ustawienia).
Napisano 24 czerwiec 2012 - 22:43
Radziłbym Ci wybulić na dobrego lekarza sportowego. Te zabiegi to są jakieś pierdoły, które można przepisać na wszystko bo nie zaszkodzą ale też raczej nie zlikwidują przyczyny Twoich dolegliwośći.
Ale pierd...enie.
Laser przyspiesza metabolizm komórek - szybsza regeneracja, odnowa.
Ultra jest na zwyrodnieniowe stany. Likwiduje stany zapalne itd.
Nie wiesz to nie gadaj.
Zabiegi pomogą ale na jak długo to h wie. Uprzedzam tylko ze po pierwszych ultradźwiękach może być nawet ciut gorzej ale w dalszej perspektywie to pomogą.
Artresan, artrostop cokolwiek. Przerwa by pasowała od roweru na kilka dni - tydzien. W zamian basen i rehabilitacja.
Przyczyn bólu może być wiele. Mnie bolą zawsze po ostrym kole gdzie siodełko mam niżej a po szosie gdzie lubię kręcąc "prostować" kolana nic sie nie dzieje.