Jump to content

Photo

LA MARMOTTE :)

24 replies to this topic

#21 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 November 2008 - 19:52

A jeżdziłeś już na takich wysokościach? Wiesz jak reaguje układ oddechowy , czy są różnice jak się śpi na zbyt dużej wysokości? Każdy organizm reaguje inaczej to prawda ,ale wiedziec czego się można spodziewac to połowa sukcesu.
Zaczynasz w uroczej ciepłej dolince ,a potem wjeżdżasz wyżej niż Rysy - nawet przy dobrej pogodzie chciałbym wiedziec jak odczuwa się różnicę temperatur.
Przy złej w lipcu potrafi byc zamiec śnieżna .Zjedz sobie przemoczony do suchej nitki z Wieżycy przy silnym wietrze . Ta kaszubska to tylko z nazwy jest Szwajcaria.
Jeżeli jeżdziłeś już w wysokich górach ,to może niepotrzebnie się produkuję ale chciałem pomóc.
Trzymam kciuki i chcę relacji w przyszłym roku.

#22 Gosc_kot szosowiec_*

Gosc_kot szosowiec_*
  • Gość

Posted 20 November 2008 - 20:23

Twoje "produkowanie się" nie idzie na marne, bo należę do ludzi, którzy nie pozjadali wszystkich rozumów. Wszystkie sugestie, uwagi i pomysły chętnie wysłuchuję i analizuję.
Czytałem (chyba wszystkie) relacje z tego wyścigu, oglądałem filmy na jutub. Wiem, wiem, to i tak nic, ale tak sobie kombinuję, że przecież kupa ludzi to przejeżdża (kupa też nie) i jak jesteś dobrze przygotowany kondycyjnie, sprzętowo i odzieżowo, to chyba da się radę.
A relacja - jak ukończę - będzie.

#23 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 posts
  • SkądTwickenhamus

Posted 20 November 2008 - 22:05

kot szosowiec, rowniez trzymam kciuki. Mi tez sie marzy wybrac na La Marmotte jednego dnia. Kumpel jakies 3 lata temu przejechal ta trase i mowil, ze to jest jedna z rzeczy, ktora trzeba zrobic przed smiercia ;-)

#24 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 20 November 2008 - 22:14

tutaj macie piękną relacje z La Marmotte ;)
http://www.interkol....tm/marmotte.htm

pojechal tam starszy "kumpel" i dojechał ;) klub polozony 30km od mojego miasta i w weekendy [te bardziej sloneczne] jezdze z nimi :)

#25 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWarta

Posted 21 November 2008 - 21:52

ja bylem w apach we francji na wysokosc 2250 m co prawda na nartach ale nie jest tak żle z tą wysokoscia tak naprawde to dla mnie nie bylo problemow. Jak by co to znam francuski bo tam mieszkałem wiec tylko tak mowie może sie przydać. ;-)

Reply to this topic