Sportstracker. Zapamiętuje nawet jaka piosenka była kiedy
tylko nie wiem jak z dźwiękiem przy wyjściu ze stref.
Niestety brak obsługi czujnika ANT+. Odpada.
Napisano 06 listopad 2012 - 16:31
3. czasem może wchodzić w grę zła kalibracja licznika w stosunku do wielkości kół/opon.
na 100-we tak, endo zaniza a nie zawyza przebiegi (o ok 2-3%, ale to zalezy od trasy, czym bardziej kreta tym wiekszy blad), jesli koledze zawyza to napewno ma zle ustawiony licznik.
ps:fajnie jest gpxa wrzucac tez do np stravy, ona z tego samego gpxa jest dokladniejsza (choc tu juz pojecia nie mam dlaczego) i pokazuje z reguly i wieksze dystanse i wieksze przewyzszenia (blizsze prawdy)
Napisano 08 listopad 2012 - 06:03
Mylisz się, to program ma algorytmy na łączenie rejestrowanych punktów i określanie interwału między nimi (im mniejszy tym dokładniejsze powinny być wskazania).
Napisano 08 listopad 2012 - 09:43
a pisanie tekstu że Endomondo zawyża czy zaniża..........................a niby w odniesieniu do czego ? jaki rodzaj pomiaru jest wzorcowy.
Reasumujac ludzie takie głupoty piszą że szkoda gadać.
Tompoz
Napisano 08 listopad 2012 - 11:17
Napisano 08 listopad 2012 - 12:24
Szukam aplikacji na androida która:
- będzie współpracowała z czujnikiem tętna ANT+ (mam sprzętowy ANT+ w telefonie)
- będzie miała możliwość ustawienia stref tętna + dźwiękowa sygnalizacja wyjścia z zadanej strefy
- będzie możliwość importu danych do Garmin Connect.
Napisano 08 listopad 2012 - 12:27
Napisano 08 listopad 2012 - 16:38
a pisanie tekstu że Endomondo zawyża czy zaniża..........................a niby w odniesieniu do czego ? jaki rodzaj pomiaru jest wzorcowy.
Reasumujac ludzie takie głupoty piszą że szkoda gadać.
Tompoz
np garminow, ktore maja znajomi jezdzacy ze mna (nawet w przypadku zrzutu tego samego gpx do connecta i endo)
poza tym surowka gpx to surowka, program to ze robi to wtornie - wlasnie w tym sek. robiac to ma jakies algorytmy, jak widac co program ma je inne, i kazdy z tych programow liczy sobie inaczej. endo wg mojego doswiadczenia ma te algorytmy najmniej dokladne w przeliczaniu gpxa.
reasumujac ludzie takie glupoty pisza ze szkoda gadac.
Napisano 08 listopad 2012 - 16:41
Napisano 08 listopad 2012 - 20:20
Napisano 09 listopad 2012 - 19:36
Sam rozpocząłeś tą dyskusję od zacytowania postu LoveBeer, w którym była mowa o zrzucaniu gpx do stravy i endo, więc chyba jednak mówimy także o tym......ja mówimy cały czas o programie endomondo a nie o stronie ...
No, przewyższenia należy traktować mocno orientacyjnie, moja E52 nawet przy idealnym sygnale czasem pokazuje bzdury (i generalnie zawyża), a co dopiero jeżeli sygnał osłabiają lasy, góry czy budynki. Barometryczny pomiar przewyższeń, to jedyne sensowne rozwiązanie.no ale to jeszcze pol biedy dystanse, zabawa sie zaczyna w przewyzszeniach, tutaj roznice w wynikach bylyby (i sa) znacznie wieksze.
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem jaki wpływ ma program (obsługujący GPS) na dane zapisywane w GPX. Podejrzewam, że nie są one całkiem surowe, teraz elektroniką poprawia się wszystko nawet jeżeli tego nie chcemy (np. fotografia cyfrowa). Teoretycznie można zrobić test i przejechać trasę z odpalonym równocześnie Endo i ST (o ile nie zawiesi to systemu)następnie przejrzeć dane, najlepiej bezpośrednio w tych programach, albo w tym samym programie na kompie. Z drugiej strony po co, skoro i tak wiadomo, że te dane nie są dokładne? Dokładny jest na pewno czas, bo to podstawa działania GPSu, dlatego mogę sobie sprawdzić jak szybko pokonałem jakiś odcinek danego dnia i to mi wystarcza, a to czy przejechałem 100 czy 99km albo czy zrobiłem w pionie 1000 czy 1100m nie specjalnie mnie interesuje.w kazdym razie jesli chodzi o program w telefonie to uwazam ze czy to bedzie strava czy endo to plix gpx bedzie taki sam
Napisano 20 listopad 2012 - 20:21
Napisano 21 listopad 2012 - 15:01