Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wdzianko na zimę/jesień

• Zamknięty Temat jest zamknięty
462 odpowiedzi w tym temacie

#201 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 22 wrzesień 2009 - 00:50

Pegos w Decathlon Kraków czapka z lycry kosztuje 50 zł i nie ma żadnych windstoperów itp. BCM ma takie czapki, ale nie reprezentacyjne tylko indywidualne kolory. Będę szukał dalej Pozdrawiam

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#202 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 22 wrzesień 2009 - 14:08

Jak zima się powoli zbliża i temperatura spada to i ja mam trochę pytań:
Czy ktoś korzystał z tej kominiarki?
http://www.velo.pl/w...aj/?k=3&id=2038 Jaką inną polecacie? Może lepiej jeździć w czapce? Tylko, że w czapce nos odpada, a jak mam katar... to szkoda gadać.
Na jaką pogodę jest dobra taka kamizelka? http://allegro.pl/it...a_rowerowa.html
Planuję jeździć w zimę, może lepiej kurtkę kupić? Tu się pojawia nowe pytanie, a mianowicie jaką kurtkę? Na allegro szukam, ale wszystko w ok. 200 zl, znacie coś tańszego(100-150zł), a na tyle dobrego, aby przez te 2 godz. nie zmarznąć?

Co jeszcze polacacie kupić?
Mam tak:
spodnie
spodenki
nogawki
bluzę
bluzkę
rękawiczki (chyba je zmienie, bo zimno w nich jest)
do tego planuję dokupić:
potówkę
kalesony
ocieplacze na kolana (używaliście tego może? Jak to się sprawuje?)
link: http://sklepy.allegr...cz.html#gallery

#203 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 22 wrzesień 2009 - 14:15

Pisalem kilka razy o tym i polece raz jeszcze. Kupic wiatrowke i do tego polarek i mozna smigac w mrozy. Nalezy miec jakas bielizne. Teraz w decathlonie (nie wiem czy we wszystkich ale w Warszawie napewno) jest wiatrowka RR neuf ultralight za okolo 60zl do tego polarek z decathlonu za chyba 37zl plus jakas bielizna moze byc brubecka za okolo 90-100zl i masz bardzo dobry zestaw w ktorym mozna jezdzic w czasie mrozow a przy okazji nie bedzie sie zapoconym tak bardzo jak w wielu kurtkach z membranami. Jesli mialbys wiecej pieniedzy to mozna zamiast tego polara kupic power strecha ktory dobrze przylega jest rozciagliwy no ale kosztuje okolo 200zl

#204 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 22 wrzesień 2009 - 14:23

wiatrowka RR neuf ultralight

o tą chodzi?
http://www.decathlon...light-25137062/
To 169 zł,
Decathlon w Elblągu... zbyt piękne, aby było prawdziwe :-)

#205 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 22 wrzesień 2009 - 14:27

Cena na stronie jest 169 ale bylem w weeken w decathlonie w wawie i kosztowal okolo 60zl

#206 tuner21

tuner21
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądBochnia

Napisano 08 październik 2009 - 16:43

co o tym sądzicie :?: :
Czepek pod kask

#207 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2009 - 18:04

co o tym sądzicie :?: :
Czepek pod kask

Dobre to, ja takie mam lecz nieco za małe i na uszy tak ładnie nie nachodzi lecz się sprawdza.

#208 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 08 październik 2009 - 18:13

Przejeździłem w czymś takim całą zimę zeszłą i jest OK

#209 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 październik 2009 - 19:04

Ale kup coś lepszego. Z 50 zł trzeba dać co najmniej, za dobrą czapkę. Polecam albo cała fleece, albo z membraną na czole, która chroni przed wiatrem. Nie bierz całej uszytej z membrany bo Ci się głowa ugotuje. Membrana nie przepuszcza powietrza.

#210 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 08 październik 2009 - 19:11

ja mam taki z biemme, który ma windstopper na uszach i czole, a przez środek pas z jakiejś lycry i bardzo sobie chwalę :) ciepłe to i niegdzie nie ugniata pod kaskiem, nie zawija się, jedyna wada to, to że kiepsko słychać jak ktoś do Ciebie mówi,ale to większości rzeczy "czapkopodobnych" dotyczy

#211 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 październik 2009 - 19:38

Podpisuję się obiema rękoma i nogami pod słowami Miki ;-) Pisałem o tej czapeczce 3 strony wcześniej. A... Co do wiatru szumiącego w uszach, o którym wspominałem - wystarczy założyć zauszniki okularów na czapkę i jest ok. A że kiepsko słychać - uważam, że i tak zalet jest więcej ;-) Cena co prawda nieco wyższa od tej z linkowanej aukcji (ja akurat miałem szczęście dostać ją w prezencie :->), ale moim zdaniem naprawdę warto.

fs-userbar-blog-white.png

#212 olek123

olek123
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądTarnów

Napisano 15 październik 2009 - 13:59

Wie ktoś gdzie w polsce moge dostac ochraniacze na buty bbb heavy duty rozmiar 43/44?
Wszedzie sa niedostepne albo w zlym rozmiarze.

#213 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 17 październik 2009 - 19:40

Jaką polecacie bieliznę termoaktywną?
Brubeck na allegro za 160zl, ale tez widzialem inne w okolicach 100zl. Korzystal/Korzysta ktoś tego typu bielizny?
Catmandoo
http://allegro.pl/it...c_jr_152cm.html
Brugi
http://allegro.pl/it...09_2010_jr.html
Gotherm
http://allegro.pl/it...essional_m.html

#214 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 październik 2009 - 19:56

ja w tamtym sezonie kopiłem sobie bieliznę Crafta http://www.allegro.p...m_l_krakow.html
od tamtej pory jedyne co muszę jeszcze zakładać to spodnie kolarskie potówka i kurtka no i nawet -10 mi nie straszne

#215 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 październik 2009 - 11:52

Robi się coraz chłodniej i przymierzam się do zakupu spodni zimowych. Mam w tej chwili coś z decathlona i tak do 3-5 stopni jest ok, tylko wkładka taka mocno średnia. Szukam spodni na temperatury w okolicach zera i niższe.
Polecano Rogelli Biella, może Nallini? Biemme np. Energy?
Sufit cenowy 400PLN.

#216 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 19 październik 2009 - 11:57

Mam te Rogelli Biella. Wkladka wygodna. Z przodu maja chyba Windstopper, tyl zimowa lycra - aby sie nie ugotowac. Jezdzilem przy 4-5 st. Komfortowo, jak dla mnie. Minus, trzeba zalozyc dlugie skarpety, bo spodnie lubia sie troche podciagac i wieje po kostkach. Jak ktos jezdzi w ochraniaczach na buty, to nie ma problemu. Obszary kolan sa dodatkowo ocieplone, co akurat uznaje za duzy plus niesamowiecie zwiekszajacy przyjemnosc jesiennej jazdy.

#217 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 19 październik 2009 - 12:31

Robi się coraz chłodniej i przymierzam się do zakupu spodni zimowych. Mam w tej chwili coś z decathlona i tak do 3-5 stopni jest ok, tylko wkładka taka mocno średnia. Szukam spodni na temperatury w okolicach zera i niższe.
Polecano Rogelli Biella, może Nallini? Biemme np. Energy?
Sufit cenowy 400PLN.

Zdecydowanie nie polecam spodni wykonanych przez firmę rogelli.
Owszem, materiały, wkładka itd wszystko jest na wysokim poziomie dodatkowo super cena.
Niestety ktoś kto projektował te gacie nie miał ich chyba założonych na dupie.
Może jakby założył to zauważyłby, że wkładka jest za bardzo z przodu i zamiast siedzieć na wkładce, pół dupy siedzi na gołym siodle.

Mierzyłem model biella oraz ferrara w różnych rozmiarach i czy gacie były większe czy mniejsze efekt był ten sam.

Miałem już wątpliwości czy ze mną coś jest nie tak, ale zostały one rozwiane po tym jak jeden z wycieniowanych kolesi przymierzył gacie.. powiedział dokładnie to samo co ja.

gibber, jak u Ciebie jest z tą wkładką?

A w ogóle to rozwaliła mnie doszczętnie strona http://www.rogelli.pl/ i ceny jakie się tam znajdują.
Biella 270 (obecnie fobello, nowy model), ferrara 214 i to po "rabatach" ;-)

#218 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 19 październik 2009 - 12:38

Ja zauwazylem, ze minimalnie jest torche jej za duzo z przodu. Sytuacje ratuja szelki, ale troche, wkladka wchodzi w row marianski. Podczas jazdy jest wg. mnie spoko. Niestety nie mam duzego przegladu spodni, szczegolnie markowych, wiec nie powiem jednoznacznie, ze tak nie powinno byc. Na sezon przyszly letni zamowie assosa albo pearl izumi, wtedy porownam.

#219 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 19 październik 2009 - 13:02

Ja zauwazylem, ze minimalnie jest torche jej za duzo z przodu. Sytuacje ratuja szelki, ale troche, wkladka wchodzi w row marianski. Podczas jazdy jest wg. mnie spoko. Niestety nie mam duzego przegladu spodni, szczegolnie markowych, wiec nie powiem jednoznacznie, ze tak nie powinno byc. Na sezon przyszly letni zamowie assosa albo pearl izumi, wtedy porownam.

Wszystko jasne. Czyli nie ma szans na wadliwą partię etc.
Po prostu rogelli dało rowa mariańskiego.

Bez sensu są te gacie.. ech.. zakładać szelki na uszy żeby marian miał wygodniej. Żenada.

Zamówiłem w ciemno gacie crafta. Oby te były uszyte jak należy.

#220 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 19 październik 2009 - 13:25

Zamówiłem w ciemno gacie crafta. Oby te były uszyte jak należy.

A możesz podać jakiegoś linka? Mam z Crafta koszulki Saxo Banku (krótki i długi rękaw) i obie są bardzo fajne. Zdecydowanie lepiej oddychają niż inne co mam z decathlona i jakoś lepiej leżą. Więc chyba mogę Crafta kupować w ciemno. A na pewno pooglądać :->