Jump to content

Photo

Wdzianko na zimę/jesień

• This topic is locked This topic is locked
462 replies to this topic

#221 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 19 October 2009 - 13:51

Craft Storm bib. Takie coś zamówiłem.

#222 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 19 October 2009 - 14:22

Craft Storm bib. Takie coś zamówiłem.

Winny byc swietne - patrz cena. Chociaz z drugiej strony ostatnio kupilem spodnie z Gore (nie narciarskie) i zostawilem podobna kwote. Bez tragedii jak sie spojrzy na oczekiwana trwalosc i komfort. W tym tygodniu wyrzucilem spodenki kolarskie, ktore kupilem w Decathlonie za 75 zl (spodnie lycra - krotkie) - wkladka wygladala jak zmielona bawelna i jedyne co powodowala, to niezle obtarcia, ostatnia godzine jazdy na trenazerze zrobilem w bokserkach bezszwowych - do biegania, komfort znaczaco lepszy niz ten szit z Deca.

#223 jarabl

jarabl
  • Użytkownik
  • 281 posts
  • SkądSierpc

Posted 19 October 2009 - 15:05

Craft to bardzo solidna firma , bielizna termo na najwyższym poziomie , cena również przystępna

#224 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 October 2009 - 18:03

Przeglądałem te Craft'y w poszukiwaniu czegoś bliżej niż za wielką wodą i znalazłem jedynie Craft Elite Bib Long Tight 2010.
Tu 100 funtów, na Craft USA 250 $ - różnca w cenie spora. Fakt, że tutaj mają tylko ten jeden model, ale nie wygląda najgorzej.
Całkiem ciekawy sklep, może jeszcze dorzuce jakieś skarpetki/potówkę. Hmmm... chyba się muszę przespać z tą myślą. Święta niedługo, więc może zrobię sobie wczesną Gwiazdkę? :-D
Może warto zainwestować.

#225 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 19 October 2009 - 18:32

W poledniku za 170zl też byś zime przeziezdził bez marudzenia ;)

#226 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 October 2009 - 19:03

Ktoś miał do czynienia z tym produktem???

http://www.multibike...ore&iProduct=57

#227 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 21 October 2009 - 07:37

Mierzyłem model biella oraz ferrara w różnych rozmiarach i czy gacie były większe czy mniejsze efekt był ten sam.
Miałem już wątpliwości czy ze mną coś jest nie tak, ale zostały one rozwiane po tym jak jeden z wycieniowanych kolesi przymierzył gacie.. powiedział dokładnie to samo co ja.

Przepraszam za lekko nie na temat, ale co oznacza "wycieniowany koleś"? Pytałem parę osób i jedynie koleżanki miały skojarzenia ze sztuką fryzjerska. :-D
Może jakiś słownik rowerowy jest? ;-)

Wracając do tematu, przespałem się i kupiłem te spodnie Craft'a, o których pisałem. Opiszę wrażenia jak przyjdą i przetestuję. Miałem duży problem z rozmiarówką, bo moje wymiary są w przedziale M-XL. Mam nadzieję, że trafiłem, a jak nie, to niby można wymienić bezpłatnie.

#228 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 21 October 2009 - 13:21

Przepraszam za lekko nie na temat, ale co oznacza "wycieniowany koleś"? Pytałem parę osób i jedynie koleżanki miały skojarzenia ze sztuką fryzjerska. :-D

Tu jest przykład "wycieniowanego kolesia": http://autobus.cycli...64_1_fulltn.jpg

#229 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 posts
  • Skądmazury

Posted 21 October 2009 - 16:42

Tu jest przykład "wycieniowanego kolesia": http://autobus.cycli...64_1_fulltn.jpg

mariusz k dobre, ten to jest mega wycieniowany :mrgreen:
Słownika nie ma wystarczy obracać się w "towarzystwie" i wszystko jasne :mrgreen: :-P

#230 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądPruszków

Posted 28 October 2009 - 10:54

Dziękuję bardzo za wyjaśnienie, zwłaszcza za fotozagadkę. :-D
Jakoś przeskok myślowy z wycieniowanej ramy na wycieniowanego kolesia był ponad moje możliwości. Na dodatek moim pierwszym skojarzeniem po zobaczeniu zdjęcia było "że niby co, koleś który się cieszy jakby wygrał chociaż tak naprawdę jest drugi?" :mrgreen:

Wracając do tematu. Skuszony polecaną czapeczką Biemme opisywaną parę stron wyżej dokonałem zakupu i jestem bardzo zadowolony. Dzięki!
Zakrywa ładnie czoło (duży plus jeśli ktoś ma problemy z zatokami czołowymi), nieźle chroni uszy, fajnie przedłużony tył - chroni kark. Dodatkowo w subiektywnym odczuciu jest bardzo ciepła. Przy +5 było mi cieplutko, natomiast dzisiaj przy ok. +8 się lekko zagotowałem. :-)

Jak się zrobi gorsza pogoda, to napiszę coś więcej o ochraniaczach PRO new classic. Na razie na sucho: podoba mi się zapięcie na rzep pod butem - łatwe zakładanie. Zamek, rzep i całe wykonanie wyglądają na solidne. Ciekaw jestem jak sobie poradzą z chłodem/wilgocią.

#231 Gosc_Klaudiusz_*

Gosc_Klaudiusz_*
  • Gość

Posted 01 November 2010 - 18:55

Wracajac jeszcze na chwile do Rogelli - mam jakies krotkie spodenki na lato, i efekt jw. - wkladka kompletnie nie tam gdzie powinna. A co sadzicie o ciuchach MIMO ? http://www.mikesport...a-szelkach.html
Bardzo dobre ceny jak za spodnie na membranie i jednoolita, prasowana wkladka (IMO trwalsza od tych panelowych zszywanych plaskimi szwami - to byl zawsze slaby punkt wszystkich gaci u mnie)

#232 kalkhoff

kalkhoff
  • Użytkownik
  • 91 posts
  • SkądKutno

Posted 01 November 2010 - 20:09

Jeśli chodzi o spodnie MIMO - w długich nie jeździłem, miałem za to krótkie. Były bardzo niedopasowane, tu za ciasne a tam odstawały, do tego bardzo szybko wytarły się od siodełka, co nie zdarzyło mi się w ogóle w innych spodniach. Aczkolwiek w samym mikesporcie można trafić fajne rzeczy.

#233 Bucz

Bucz
  • Użytkownik
  • 219 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2010 - 22:44

Czas na dodatki zimowe.

Typowo zimowe ochraniacze na buty z grubego neoprenu, dedykowane na temperatury poniżej 0C;

Przegladajac oferte biore pod uwage:

1. Rogelli Neopren - okolo 85 zl; http://www.centrumro...ty/Produkt.aspx

zebral dobre noty w teście Magazynu Rowerowego (1-2 2010)

2. BBB HARDWEAR - okolo 109 zl; http://www.cyklotur....kad_okazje.html

zwyciezca wspomnaniego wyzej testu

3. PRO VENTURA
http://www.centrumro...ty/Produkt.aspx

Najbardziej mi odpowiada chyba BBB Hardwear; W swojej szafie mam tez spodnie zimowe Rogelli, z ktorych jestem bardzo zadowolony, co sklania mnie do wyboru opcji nr 1.

Drugi wazny element to czapka. Posiadam aktualnie cienka czapke z Windstoperem firmy Briko, ktora jest ok, ale na mocny mroz juz nie wystarcza. Nie mialem zbyt wiele czasu, zeby poszukac typowej zimowej czapki pod kask. Licze wiec na wasze propozycje.

Trzeci element to typowo zimowe rekawiczki rowerowe. Posiadam swietne Biemme z Windstoperem, ale ponizej zera juz nie daja rady. Dobry produkt na zime, ale wloska nie polska. Spotkalem sie z opinia, ze warto poszukac wsrod rekawiczek narciarkich czegos dla siebie. Z doswiadczenia wiem, ze wazne jest dopasowanie modelu do ksztaltu i rozmiaru dloni.

#234 Gosc_michal_*

Gosc_michal_*
  • Gość

Posted 30 November 2010 - 23:36

Mam pytanie, czy moze ktos w nich smiga? Jakos chodzi mi o mamxymalna ochrone, a spodnie wygladaja bardzo dobrze. A chyba warto w takie cos zainwestowac-chce dalej uprawiac sex bedac 60 latkiem :-P i jezdzic na rowerze oczywiscie. Jakby ktos mial jakies uwagi co do tych spodni to bardzo prosze. Sprzedaja je panowie z Lublina.
http://allegro.pl/sp...1346344986.html
pozdrawiam

#235 Gosc_michal_*

Gosc_michal_*
  • Gość

Posted 30 November 2010 - 23:41

ale do 50 chcialbym dzialac, a wiadomo raz przewieje niekiedy i masz problem do konca zycia.

#236 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 December 2010 - 00:00

Czy toś z was widział ochraniacze tego typu http://www.cyklotur....3010715&WSZDZ=T tylko że z jakiegoś cieplejszego "fajniejszego" materiału?

#237 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 posts
  • SkądPabianice

Posted 01 December 2010 - 00:21

Mam pytanie, czy moze ktos w nich smiga? Jakos chodzi mi o mamxymalna ochrone, a spodnie wygladaja bardzo dobrze. A chyba warto w takie cos zainwestowac-chce dalej uprawiac sex bedac 60 latkiem :-P i jezdzic na rowerze oczywiscie. Jakby ktos mial jakies uwagi co do tych spodni to bardzo prosze. Sprzedaja je panowie z Lublina.
http://allegro.pl/sp...1346344986.html
pozdrawiam

Podobno najcieplejsze spodnie od Nalini. Ta membrana Super Roubaix to też jedna z najcieplejszych, więc zmarznąć nie powinieneś.

#238 Gosc_michal_*

Gosc_michal_*
  • Gość

Posted 01 December 2010 - 00:57

Dzieki, za odpowiedz. Moze ktos mi jeszcze wytlumaczyc, jaka jest roznica w spodniach z membrana a np z samego Super Roubaix, jedni mowia, gdzies na forum czytalem, ze spodnie z mambran sa sztywne, ze zle sie jezdzi. Czy w spodniach z samego Super Roubaix zimne powietrze wchodzi do srodka np kolana itp i co lepiej kupic....Kombinuje powoli dobry sprzet jakis, czytalem ze Nalini dobra rzecz, wiadomo na zdrowiu nie mzna oszczedzac.

pozdr

#239 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Posted 01 December 2010 - 09:56

wiadomo na zdrowiu nie można oszczędzać

Niewątpliwie co racja to racja, jednak istotną rzeczą są równiez indywidualne uwarunkowania każdego z nas. Część ludzi jest z natury ciepłolubna a cześć zimno lubna ;) Sam nie przykładam większej wagi do jakości zimowego wdzianka, bo podczas już ponad conajmniej kilkunastoletniego rowerowania jeszcze nie zmarzłem. Od kilku lat stosuję niepozornie wyglądajaca bluzę firmy R&P Pawlak na którą zakładam przeciwwiatrową "kangurkę". Nóżki chronią szelkowe spodnie również Pawlaka. Ciepła herbatka i żaden mróz nie straszny ;-)

#240 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 01 December 2010 - 10:23

Arnoldzik masz tak samo jak ja :). Nie pamiętam kiedy mi było zimno na treningu. Ostatnio kłopot miałem z palcami u nóg i rąk. Rękawiczki są po prostu zbyt cienkie, z ochraniaczami to muszę pokombinować, tzn: grubsza skarpeta na stopę i luźniej zapiąć buta.
Na nogach spodnie bez wkładki, w których jeździłem jeszcze 15 lat temu, jak widać nie do zdarcia. Sprawdziłem metkę: producent to firma RIZI SPORTMODEN , materiał to 80% nylon i 20% elastane. Pod spodem nic, poza spodenkami z wkładką, są bardzo ciepłe, dodatkowo mają wszyte coś w rodzaju wkładek na kolana. Góra: pas na korzonki (dodatkowo ociepla dolną część pleców), potówka, termoaktywna koszulka z długim rękawem z serii IONS OF SILVER, nabyta na allegro za 50 zł, koszulka kolarska, bluza długi rękaw QUEST, to samo jak ze spodniami, jeszcze z czasów klubowych. Jak jest wietrznie to na to idzie wiatrówka Biotex-u. Czapka z windstoperem, nie wiem kto szył, bo dostałem klubową z Kalisza w prezencie i ostatnio zainwestowałem w kominiarkę.