Lubię wyszukiwać wykonania utworów uznanych za standardy (bo już stare), jak np Scarborough Fair w wykonaniu Simon & Garfunkel, które jak sie okazuje są jeszcze starsze.
Dla Ciebie marvelo w takim wykonaniu - od razu zrób głośniej - coś niesamowitego
Stasko lubi to
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
A ja jeszcze wrócę do Sissel, bo ciągle odkrywam nowe (stare) perełki.
W ogóle to artystka ta jest w Polsce mało znana. Czy ktoś wie, że jej wokalizę, czyli ten piękny motyw śpiewany na jednej samogłosce aaaaaaaaa...... słychać na ścieżce dźwiękowej Titanica? A ja myślałem, że to głos Celine Dion.
Tutaj w duecie z duńskim wokalistą Sebastianem. Tylko dwa szepczące głosy, dwa instrumenty, a jaka ekspresja. A do tego ta jej mimika, oczy, uśmiech. Prawie się rozpłynąłem.
Bardzo, bardzo smutna wiadomość - odszedł dzisiaj Chris Cornell ( Soundgarden, Audioslave, Temple of The Dog ). Cholerna szkoda, 52 lata, podobno popełnił samobójstwo - skutek depresji.....
Końcówka dobra, ale początek jakiś taki nie w rytmie, jakby się spóźniała o pół taktu.
Jeśli chodzi o żeńskie wokale to moje serce wciąż należy do Sissel.
Tym razem coś na ludowo. Ileż ta dziewczyna ma wdzięku i jaką ma radość ze śpiewania. Ten gość na fujarce też się dobrze bawi, ale dlaczego te dziewczyny z chórku takie ponure?
P.S.
Filmy wkleja się normalnie - kopiujesz link i powinno się pokazać na naszym forum jako film. Można wkleić dwa w jednym wpisie, trzeci ukazuje się już tylko jako link> U mnie tak to działa.
Lubię wyszukiwać wykonania utworów uznanych za standardy (bo już stare), jak np Scarborough Fair w wykonaniu Simon & Garfunkel, które jak sie okazuje są jeszcze starsze.
The Doors instrumentalnie w wykonaniu genialnego skrzypka: