Zamierzam otworzyć bloga, na którym będę opisywał trasy. Google maps jest ok, ale szukam narzędzia bardziej pod rower.
Polecicie coś proszę
Napisano 27 lipiec 2012 - 09:16
Napisano 27 lipiec 2012 - 10:06
Napisano 02 sierpień 2012 - 13:13
Napisano 04 sierpień 2012 - 22:52
Napisano 06 sierpień 2012 - 17:11
Jako serwis do prezentacji tras na blogu (szczególnie profili i statystyk) polecam mikspec.pl. Serwis generuje kolorowe profile - kolory prezentują przedziały procentowego średniego nachylenia trasy. Serwis generuje także analizy średnich prędkości w zależności od nachylenia i ilości km w podziale na przedziały nachylenia. Z profili korzystają organizatorzy takich imprez jak Pętla Beskidzka, Road Trophy, wszystkie imprezy Grześka Golonki.
Pracuję nad nowymi funkcjonalnościami.
Napisano 06 sierpień 2012 - 23:30
A jak sprawdzić działanie tego serwisu nie posiadając konta na Yahoo/Gmail/Facebook lub nie życząc sobie integrować bądź co bądź nieznanego serwisu ze swoim kontem? Moim zdaniem to niedopuszczalne wymagania odnośnie logowania. Dlaczego nie można zrobić po prostu najprostszej rejestracji? Ja w każdym razie nigdy nie korzystam ze stron narzucających mi takie wymagania.
Napisano 07 sierpień 2012 - 00:02
Napisano 07 sierpień 2012 - 12:53
Napisano 08 sierpień 2012 - 10:27
Napisano 17 wrzesień 2014 - 09:38
Mam pewien problem z bikeroutetoaster.com. Zachowuje się jak pijany po włączeniu "autoroutingu"
Jak powinno być (ręczne klikanie)

A jak rysuje przy awtomatyce po ustawieniu 4 punktów po drodze (przy okazji widać ustawienia)

Rodzaj wybranej mapy nie ma znaczenia. Za to przy mapach googlowych wywala błąd, który nie pozwala w ogóle dodać punktu.
Sprawdzone na chromie i firefoxie. W obu przypadkach taki sam bałagan wychodzi i to od kilku dni. Jakoś inne strony w rodzaju gpsies, garmin connect czy strava w tej materii działają jak należy.
"MAMIL"