Nowy rower i problem
Gosc_adazz_*
Napisano 29 lipiec 2012 - 12:04
Zrób delikatną awanturę, jako argument powinieneś przede wszystkim użyć że wydali Ci nie sprawny rower (!!!) który w żadnym wypadku nie nadaje się do jazdy, natomiast nadaje się do warsztatu do ponownego poskładania.
Moja teoria jest taka, poskładali na prędce byleby rower jako tako wyglądał, znalazł się kupiec (czyli Ty), zapłacił, zabrał, dla sklepu sytuacja idealna :-/ Niestety mało komfortowa dla Ciebie ....
Reasumując:
1. Awantura w sklepie i to niemała,
2. Wykombinowanie ok 100zł na przegląd w innym, ale za to kompetentnym serwisie w którym ładnie ci wszystko wyregulują,
3. Nic w rowerze, nawet na najtańszym osprzęcie nie chodzi na siłę, nie próbuj robić tak ponownie - przerzutki nawet na Shimano Sora chodzą bardzo lekko i sprawnie, nie róļ nic na siłę bo jeszcze nowy rower zdemolujesz, a szkoda by było,
pzdr 8-)
Napisano 29 lipiec 2012 - 14:21
Sprzedali rower , to będą robić tak długo aż nie dostane idealnego...
A rower nie stał w sklepie tylko go zamówiłem i oni go dostali po 2 dniach...
Nie wiem jaki on przychodzi od producenta(co jest skręcone a co nie).
Jutro ok. 12:00 dzwonie do sklepu zapytać czy są jakieś postępy.
Napisano 29 lipiec 2012 - 15:02
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_adazz_*
Napisano 02 sierpień 2012 - 11:04
A sklep pewnie zrobił jak pisałem, dostali w kartonie, skrecili go ot tak, żeby tylko przypominał złożony rower i Ci go wydali
Staraj się troszkę poznać na konstrukcji rowerka, zacznij od prostych rzeczy - może wypnij i potem wepnij koło, zmień oponę samodzielnie, na forum znajdziesz wiele cennych wskazówek ze zdjęciami włącznie,
pozdrawiam
Napisano 04 sierpień 2012 - 14:03
Na początek zacząłem od dystansów po 50km , będę tak jeździł do końca sierpnia.
Od września nie będę już jeździł codziennie więc jak będę miał czas to będę śmigał więcej km.
Z każdym dniem czuję mniejsze zmęczenie , po pierwszym dniu plecy bolały , a po wczorajszym przejeździe już prawie nic ; )
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i porady.
Pozdrawiam.
Ehh
Wieczorem wybrałem się na przejażdżkę, ujechałem jakieś 10km i w przednim kole flak...
Miałem problem z powrotem do domu ale jakoś się dostałem...
W domu zdjąłem kolo i na oponie znalazłem jedną dziurkę taką dość sporą , a ogólnie to na dwóch bocznych rowkach, które idą wzdłuż opony znalazłem dużo pęknięć...
coś mi się wydaje, że te opony były jak to się mówi "zleżane" i teraz pękają...
Już nie wiem co robić...
Jeździłem po dziurach , ale to normalne na naszych drogach, przejechałem raptem 200km i już po oponie to jest możliwe?
Pojadę do reklamacji z tą oponą bo są na niej pęknięcia jedno przy drugim to raczej nie od drug po jakich jeżdżę.
Napisano 14 sierpień 2012 - 20:02
Pecha masz z tym zakupem. Ja bym się już wnerwił i żądał zwrotu kasy za niezgodność towaru z umową. Możesz też zrobic większy dym, jak będzie sporo klientów. Może dadzą ci nowe kapcie za darmo
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 14 sierpień 2012 - 20:14
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo