Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy rower i problem

29 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 29 lipiec 2012 - 12:04

Słuchaj wydaje mi się - aczkolwiek nie jest to "super" pomysł - że powinni Ci to w sklepie ładnie i na spokojnie poskładać, podokręcać itp.
Zrób delikatną awanturę, jako argument powinieneś przede wszystkim użyć że wydali Ci nie sprawny rower (!!!) który w żadnym wypadku nie nadaje się do jazdy, natomiast nadaje się do warsztatu do ponownego poskładania.

Moja teoria jest taka, poskładali na prędce byleby rower jako tako wyglądał, znalazł się kupiec (czyli Ty), zapłacił, zabrał, dla sklepu sytuacja idealna :-/ Niestety mało komfortowa dla Ciebie ....

Reasumując:
1. Awantura w sklepie i to niemała,
2. Wykombinowanie ok 100zł na przegląd w innym, ale za to kompetentnym serwisie w którym ładnie ci wszystko wyregulują,
3. Nic w rowerze, nawet na najtańszym osprzęcie nie chodzi na siłę, nie próbuj robić tak ponownie - przerzutki nawet na Shimano Sora chodzą bardzo lekko i sprawnie, nie róļ nic na siłę bo jeszcze nowy rower zdemolujesz, a szkoda by było,

pzdr 8-)

#22 Adriana

Adriana
  • Użytkownik
  • 122 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 29 lipiec 2012 - 12:32

Hej.
Ja mam również maridę, ale Juliet, na Sorze i chodzi ładnie od początku. Po pewnym czasie tył skakał ale pokręciłam tym do regulacji i na razie spoko, nie mam żadnych problemów z rowerkiem, jestem zadowolona.

#23 pejta_pl

pejta_pl
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 lipiec 2012 - 14:21

Na pewno nie oddam do innego serwisu...
Sprzedali rower , to będą robić tak długo aż nie dostane idealnego...

A rower nie stał w sklepie tylko go zamówiłem i oni go dostali po 2 dniach...
Nie wiem jaki on przychodzi od producenta(co jest skręcone a co nie).

Jutro ok. 12:00 dzwonie do sklepu zapytać czy są jakieś postępy.

#24 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 lipiec 2012 - 15:02

to błąd, jeśli będziesz miał po odbiorze problem dalej , to daj do innego serwisu, rachunek po zrobieniu i do sprzedawcy o zwrot kosztów jak nie umieją wydać sprawnego roweru .

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#25 pejta_pl

pejta_pl
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 lipiec 2012 - 13:29

Odebrałem rower.
Wszystko teraz śmiga dobrze, przygotuje go sobie do jazdy i jutro pojeżdżę i zobaczymy.

Powód tych problemów to tak jak się domyślaliśmy, źle zamontowana linka w manetce...

#26 pejta_pl

pejta_pl
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 31 lipiec 2012 - 21:01

Dzisiaj zrobiłem ok. 50km i jak na razie wszystko dobrze , tylko polskie drogi troszkę zniechęcają ale co zrobić.
Przerzutki śmigają idealnie, rowerek tak z resztą tak samo.
Szkoda , że nie było tak od razu.

#27 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 02 sierpień 2012 - 11:04

No to w takim razie teraz tylko dokup licznik, i parę innych przydatnych klamotów np. jakis ciuszek, może dobre pedały ;) i smigaj, tylko ostrożnie, zwracaj uwage jak chodzi rower itp.

A sklep pewnie zrobił jak pisałem, dostali w kartonie, skrecili go ot tak, żeby tylko przypominał złożony rower i Ci go wydali ;)

Staraj się troszkę poznać na konstrukcji rowerka, zacznij od prostych rzeczy - może wypnij i potem wepnij koło, zmień oponę samodzielnie, na forum znajdziesz wiele cennych wskazówek ze zdjęciami włącznie,

pozdrawiam

#28 pejta_pl

pejta_pl
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 sierpień 2012 - 14:03

Licznik będę miał w poniedziałek.
Na początek zacząłem od dystansów po 50km , będę tak jeździł do końca sierpnia.
Od września nie będę już jeździł codziennie więc jak będę miał czas to będę śmigał więcej km.
Z każdym dniem czuję mniejsze zmęczenie , po pierwszym dniu plecy bolały , a po wczorajszym przejeździe już prawie nic ; )
Dzięki za wszystkie odpowiedzi i porady.
Pozdrawiam.

Ehh
Wieczorem wybrałem się na przejażdżkę, ujechałem jakieś 10km i w przednim kole flak...
Miałem problem z powrotem do domu ale jakoś się dostałem...
W domu zdjąłem kolo i na oponie znalazłem jedną dziurkę taką dość sporą , a ogólnie to na dwóch bocznych rowkach, które idą wzdłuż opony znalazłem dużo pęknięć...
coś mi się wydaje, że te opony były jak to się mówi "zleżane" i teraz pękają...
Już nie wiem co robić...
Jeździłem po dziurach , ale to normalne na naszych drogach, przejechałem raptem 200km i już po oponie to jest możliwe?
Pojadę do reklamacji z tą oponą bo są na niej pęknięcia jedno przy drugim to raczej nie od drug po jakich jeżdżę.

#29 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 14 sierpień 2012 - 20:02

Czy ten rower był w jakiejs promocji..? Możliwe, że to taki magazynowy kilkuletni "śpioch" , którego znaleźli przy okazji podliczania stanu i sklep dostał go jako jakiś gratis czy tam akt dobrej woli przedstawiciela. Opony po 200km nie maja prawa pękać, chybaże są sparciałe.

Pecha masz z tym zakupem. Ja bym się już wnerwił i żądał zwrotu kasy za niezgodność towaru z umową. Możesz też zrobic większy dym, jak będzie sporo klientów. Może dadzą ci nowe kapcie za darmo ;)

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#30 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpień 2012 - 20:14

zrob fotke oponek, , jesli popękane to faktycznie zleżałe troche , zamast sie wnerwiać to zakup nowe oponki dobrej klasy takie na te swoje dzurawce, a te zostaw jako zapasowe

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

Dodaj odpowiedź