Dlaczego nie jeździsz w kasku?
Napisano 31 lipiec 2012 - 12:29
- bo źle się czują w kasku/jest niewygodny
- bo uważają, że źle w nim wyglądają
- bo to jest dla mięczaków, a hardkorowcy jeżdżą bez
- bo nie mają/bo jest za drogi
Napisano 31 lipiec 2012 - 13:28
- bo nie po to używam szamponu za 39,90 żeby włosy w kasku wozić
- jestem hardkorem jeżdżę pod prąd i kask mi niewiele pomoże
- w kasku wyglądam jak pieczarka
- na rowerze za 150 zeta w kasku wygląda się zabawnie
- moi starzy całe życie nie jeździli w kasku i mają się dobrze... tylko to cholerne nadciśnienie...i cukrzyca
- bo kask kojarzy mi się z kaskader a chopper z czopkiem
długo by wymieniać ale mi się nie chce ;-)
Napisano 31 lipiec 2012 - 14:21
A poza tym, jakies typki na rowerach machaliby mi od czasu do czasu, a po co rece od kierownicy odrywac?
8-)
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 31 lipiec 2012 - 14:45
jak jeżdżę na rowerze szosowym ubieram kask, ale jak na góralu to nie.
A ja wręcz przeciwnie. Na crosie też jeżdżę w kasku. Gdyby coś by mi się stało to myśl, że kask leży w domu by mnie dobiła.
Ludzie nie jeżdżą w kaskach bo:
- Ci w kaskach się lansują
Pytanie "czemu ludzie nie jeżdżą w kasku" jest bardzo podobne do "czemu nie zapinają pasów bezpieczeństwa".
Gosc_Pegos_*
Napisano 31 lipiec 2012 - 15:28
jak jeżdżę na rowerze szosowym ubieram kask, ale jak na góralu to nie.
A ja wręcz przeciwnie. Na crosie też jeżdżę w kasku. Gdyby coś by mi się stało to myśl, że kask leży w domu by mnie dobiła.
Ludzie nie jeżdżą w kaskach bo:
- Ci w kaskach się lansują
Pytanie "czemu ludzie nie jeżdżą w kasku" jest bardzo podobne do "czemu nie zapinają pasów bezpieczeństwa".
Dyskusja czysto akademicka i niewnosząca zupełnie nic wartościowego.
Jeżdżę w kasku nawet na przejażdżki ale kiedyś gdy nie miałem kasku miałem wypadek i bardzo dobre się stało, gdybym miał kask nie zmieściła by mi się głowa między krawężnikiem, a barkiem. Nie wiadomo jak by to się zakończyło. Tak samo nie jedna osoba zginęła przez zapięte pasy. Jedno i drugie raz pomaga, a raz może poważnie zaszkodzić. Kwestia przypadku.
Kto jeździ w kasku niech jeździ kto nie niech robi co chce. Twoja głowa Twój problem.
Proponuję temat zamknąć, obstawiam że będzie zarzewiem niejednego konfliktu i obrażania się wzajemnego.
Gosc_adazz_*
Napisano 31 lipiec 2012 - 17:50
"- bo źle się czują w kasku/jest niewygodny "
A żeby było "zabawniej" kupiłem kilka dni temu kask Rudy Project, mam też fajny klasyczny banan .... obiecuję od jutra zakładać
Napisano 31 lipiec 2012 - 18:10
W upale zakładam jeszcze białą czapeczkę pod kask żeby udaru nie dostać i wcale za gorąco nie jestHmm cóż, prawda jest jak zwykle prozaiczna;
"- bo źle się czują w kasku/jest niewygodny "
A żeby było "zabawniej" kupiłem kilka dni temu kask Rudy Project, mam też fajny klasyczny banan .... obiecuję od jutra zakładaćzobaczymy jak zniosę to w upale, w mieście
Napisano 31 lipiec 2012 - 20:10
Po mieście zawsze bez kasku. Infrastruktura rowerowa jest w miarę nieźle rozwinięta, a jeżdżę bez napinki i bez szarżowania - czuję się wystarczająco bezpiecznie. Poza tym przy jeździe w mieście czasem jest problem co zrobić z kaskiem kiedy już przyjedzie się do punktu docelowego.
Napisano 31 lipiec 2012 - 21:31
równie dobrze możesz ruszać spacerowym tempem spod domu, z boku nadjedzie nieuważny debil, potrąci, i przywalimy główką w beton, a takie uderzenia nawet z wys. 1 metra są groźne.
ja jeżdzę w kasku chociaż przez 40 tysięcy kilometrów nigdy mi się nie przydał, na rowerze leżałem delikatnie 2 razy w tym czasie, zawsze ze swojej winy. ale twardo w tym kasku jeżdżę, bo za wielu nieodpowiedzialnych "rowerzystów" mijam codziennie, aby móc spokojnie zostawić kask w domu.
Napisano 31 lipiec 2012 - 21:43
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 01 sierpień 2012 - 10:48
czego to ludzie nie wymyślą, jazda bez kasku ??? kto by pomyślał , zasadniczo to tylko jade tak do pracy niecałe 100 m od domu :mrgreen: po dwóch chodnikach .
Bez kasku to już nie jest PRO !! :-P
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 01 sierpień 2012 - 10:58
Wydaje sie to troche malo profesjonalne i dajace zly przyklad innym, wynika z tego fakt ze male dzieci lat 4 spotkalem prouszaja sie kaskach, duza dziewczyna i taki przyklad dajesz :mrgreen: