Nowości sprzętowe
Started By
Gosc_Stas_*
, 14 sty 2007 14:33
2569 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 20 styczeń 2012 - 14:46
Przecież to ten sam motyw, co w Magura HS'ach. Podobno owe HS'y mają jakąś tam modulację więc w tym wypadku też można się tego spodziewać. Dla mnie osobiście polepszenie modulacji jest o wiele cenniejszym niż wzrost siły hamowania, która to i w obecnych konstrukcjach jest wystarczająca.
Co do uciążliwości linek i pancerzy.. wg mnie nie jest to uciążliwe, bo stosuję dobre linki i pancerze, tak więc wymieniam je raz na sezon, a owijki z klejem omijam.
Odnośnie MTB to tam wymiana wszystkiego co pośredniczy między manetką a przerzutką następuje raczej co jeden błotnisty start więc... :roll:
Ale pomysł ogólnie fajny. Tylko masa wzrośnie i to o sporo, bo każda z części składowych takiej hudrauliki waży o wiele więcej niż linkowe rozwiązanie. Ale w Pro tour to raczej mały problem.
Co do uciążliwości linek i pancerzy.. wg mnie nie jest to uciążliwe, bo stosuję dobre linki i pancerze, tak więc wymieniam je raz na sezon, a owijki z klejem omijam.
Odnośnie MTB to tam wymiana wszystkiego co pośredniczy między manetką a przerzutką następuje raczej co jeden błotnisty start więc... :roll:
Ale pomysł ogólnie fajny. Tylko masa wzrośnie i to o sporo, bo każda z części składowych takiej hudrauliki waży o wiele więcej niż linkowe rozwiązanie. Ale w Pro tour to raczej mały problem.
Napisano 01 luty 2012 - 15:09
Najciekawsza, jak dla mnie, informacja jet nowa kaseta. Ma byc cichsza i lzejsza!
Napisano 02 luty 2012 - 08:01
Jeszcze więcej o nowym Red'dzie
http://www.bikerumor...ter-ergonomics/
kilka grup profi przetestuje w tym sezonie nowy napęd.
http://www.bikerumor...ter-ergonomics/
kilka grup profi przetestuje w tym sezonie nowy napęd.
Napisano 02 luty 2012 - 08:27
Wizualnie jest bardzo ładnie, podoba mi się nowa korba.
Ciekawe jakie będą opinie z działania, ale zapewne pozytywne
Ciekawe jakie będą opinie z działania, ale zapewne pozytywne
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 02 luty 2012 - 10:30