SRAM na to ![]()
I dalej będę się trzymał swojej opinii ![]()
Napisano 24 kwiecień 2015 - 22:33
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 25 kwiecień 2015 - 03:33
Słabiutkie są te lampki. Kształt i rownomierność wiązki, przynajmniej w topowym modelu, pozostawiają bardzo wiele do życzenia.

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 25 kwiecień 2015 - 12:16
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 kwiecień 2015 - 21:46
Nie zauważyłem żeby ktoś podpisywał u nas w kraju zakręty w innych językach europejskich ![]()
Wulgarnie to jest mieć taki napis na ramie
Ale myślę, że cipolini na sramie z lampkami osram był by już wyjątkowo niesmaczny ![]()
Każdy postrzega świat po swojemu. Ale myślę, że przechodzeń widząc napis sram na rowerze będzie miał mieszane uczucia, bo przecież to nie toi toi.
Koniec zabawy ![]()
<p>
Napisano 26 kwiecień 2015 - 13:48
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 26 kwiecień 2015 - 20:49
Albo ogłoszenie z gazety:
Żarówki OSRAM tanio ![]()

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 26 kwiecień 2015 - 21:38
A co powiecie na taki sprzęt:
http://www.pioggiaca...IPA 125.500.jpg ?
Ta to musi mieć wydajność ;-) .
Napisano 13 maj 2015 - 08:09
Napisano 13 maj 2015 - 09:29
Zgadza się - początek szóstej strony: http://www.uci.ch/mm...rks_English.pdf
Napisano 13 maj 2015 - 09:37
No i super, że mamy forum! Jak się człowiek uczy każdego dnia mediom nie można ufać bezgranicznie ![]()
Dzięki Chris i Maitre
Dziś tylko podlinkowałem - wczoraj ten artykuł miał zupełnie inną treść kiedy go czytałem (widać timestamp edycji u nich na stronie)
Napisano 15 maj 2015 - 21:45
Co do Tiagra 4700, na bike world jest info że grupa dostępna będzie na początku 2016 roku co jest oczywistym błędem.
Wprowadzona ma być do sprzedaży w czerwcu tego roku.
Szkoda, że nie wprowadzili tego rok wcześniej to bym zaoszczędził i kupił zamiast 105 ![]()
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 16 maj 2015 - 08:31
Widać producent z logiem sram poczuł się żeby zaproponować gówno
Maja fajny hamulec hydrauliczny na obręcz, ale nadal napis sram mnie odrzuca. W branży samochodowej zmienia się nazwę jak ma takie znaczenie.
A ma jakiekolwiek znaczenie co ta nazwa oznacza w języku polskim?...
Ma to takie samo znaczenie jak preferencje i potrzeby polskich nabywców rowerów.
Napisano 16 maj 2015 - 09:07
W branży samochodowej zmienia się nazwę jak ma takie znaczenie.
Jakiś przykład ? Która marka samochodowa sprzedaje swoje auta pod inną nazwą, ze względu na znaczenie słowa ?
Mitsubishi Pajero nie jest tu dobrym przykładem, bo co innego zmienić nazwę modelu, a co innego markę.
Napisano 16 maj 2015 - 11:35
Jakiś przykład ? Która marka samochodowa sprzedaje swoje auta pod inną nazwą, ze względu na znaczenie słowa ?
Mitsubishi Pajero nie jest tu dobrym przykładem, bo co innego zmienić nazwę modelu, a co innego markę.
sa kraje gdzie nadal sprzedaje sie Daewoo a np w Polsce już te same auta nazywa się chevrolet
Napisano 16 maj 2015 - 12:00
Przykład nietrafiony. Te dwie nazwy: Chevrolet oraz Daewoo nie funkcjonują z tego powodu, że Daewoo w jakimś języku znaczy coś "niemiłego". Po prostu Chevrolet kupił firmę Daewoo, więc może sprzedawać samochody pod obiema nazwami, bo ma do nich prawo. Nie ma tu mowy o zmianie nazwy, bo obie nazwy istniały od jakiegoś czasu. Podobnie IBM kupił Lenovo. Firma może sprzedawać podobne lub takie same produkty pod obiema nazwami w zależności od ich widzimisie. Renault kupił Dacię i sprzedaje ją pod nazwą dacia, mimo, że równie dobrze mogła by się nazywać Renault (bo w końcu została zaprojektowana przez Renaulta i posiada w sobie Renaultowską technologię). Polski Maluch był sprzedawany pod nazwą Fiat 126p oraz później Maluch (ze względów licencyjnych). Takie przypadki są powszechne znane (przynajmniej dla mnie).
Nie spotkałem się natomiast z przypadkiem, żeby ktoś zmieniał nazwę marki z powodu znaczenia słowa w jakimś języku. Nie twierdzę, że takich nie ma, jeśli są to poproszę o przykład (skoro Tobo o tym wspominasz, to zakładam, że znasz takie przypadki i się z nimi podzielisz)
Napisano 16 maj 2015 - 13:06
Przykład nietrafiony. Te dwie nazwy: Chevrolet oraz Daewoo nie funkcjonują z tego powodu, że Daewoo w jakimś języku znaczy coś "niemiłego". Po prostu Chevrolet kupił firmę Daewoo, więc może sprzedawać samochody pod obiema nazwami, bo ma do nich prawo. Nie ma tu mowy o zmianie nazwy, bo obie nazwy istniały od jakiegoś czasu. Podobnie IBM kupił Lenovo. Firma może sprzedawać podobne lub takie same produkty pod obiema nazwami w zależności od ich widzimisie. Renault kupił Dacię i sprzedaje ją pod nazwą dacia, mimo, że równie dobrze mogła by się nazywać Renault (bo w końcu została zaprojektowana przez Renaulta i posiada w sobie Renaultowską technologię). Polski Maluch był sprzedawany pod nazwą Fiat 126p oraz później Maluch (ze względów licencyjnych). Takie przypadki są powszechne znane (przynajmniej dla mnie).
Nie spotkałem się natomiast z przypadkiem, żeby ktoś zmieniał nazwę marki z powodu znaczenia słowa w jakimś języku. Nie twierdzę, że takich nie ma, jeśli są to poproszę o przykład (skoro Tobo o tym wspominasz, to zakładam, że znasz takie przypadki i się z nimi podzielisz)
akurat to chinskie lenovo kupilo dzial komputerowy IBM ![]()
ale przypadku gdy zmieniaja nazwe ze wzgledu na zle brzmienie nie znam - to byl jedynie przyklad, uzywania innej nazwy bo zle sie kojarzy (podobnie zreszta samsung robil z pentaxem. w usa samsung kojarzyl sie z pralka a nie z aparatem wiec nie uzywali marki samsung do aparatow)
Napisano 16 maj 2015 - 13:47
Strzałem w stopę był brak zmiany nazwy konsoli X-Box w Japonii, gdzie znak X kojarzy się z czymś złym, nieodpowiednim i czymś co trzeba wymazać. Amerykanie nie zrobili rekonesansu i konsola poszła na dno w tym kraju.
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman