Zlot uczestników forum
Started By
thorian
, 20 wrz 2008 18:19
94 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 wrzesień 2008 - 07:53
Fajny pomysł, najważniejsze jak mi się wydaje to wybór miejsca, termin jeśli w wakacje to myślę, że przez rok każdy da rade sobie kilka dni wolnych załatwić.
Proponował bym wybrać kilka wstępnych lokalizacji zlotu, a następnie w drodze ankiety demokratycznie wybrać to które odpowiada największej liczbie forowiczów.
Proponował bym wybrać kilka wstępnych lokalizacji zlotu, a następnie w drodze ankiety demokratycznie wybrać to które odpowiada największej liczbie forowiczów.
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 wrzesień 2008 - 19:05
Na razie wszyscy mówimy - " by trzeba było" , "byśmy musieli" ect. I ja też się nie będę wyłamywał twierdząc ,że brakuje na razie dobrego organizatora, który zajął by się logistycznym zabezpieczeniem całego przedsięwzięcia. Napeweno nie może być to zlot na "hura" tylko przemyślana impreza 2 może 3 dniowa w jakimś schronisku czy nawet na polu namiotowym. Organizacja i tylko rozsądne przygotowanie drogą do sukcesu choćby miało spotkać się tylko 10 czy 15 forowiczów.
Napisano 22 wrzesień 2008 - 19:27
Tak jak pisze Arnoldzik żeby pomysł wypalił trzeba to wszystko dobrze zroganizować. Jest w pprawdzie jeszcze troche czasu ale jak go prześpimy to potem nic z tego nie wyjdzie. Wydaje mi się, że jak na razie najważniejsze jest wybranie miejsca gdzie miało by się to odbyć. Amon wspomniał o ankiecie i wydaje mi się że to chyba byłby najlepszy pomysł. Tylko najpierw trzeba jakieś propozycje zgłosić. Jest kilka osób z okolic zarówno G. Świętokrzyskich jak i Tatr czy Beskidów i tak pomyślalem że może niech napiszą jakie są tam warunki na taki zjazd i czy warto akurat tam się wybrać. Jakie są tam drogi, może jakieś szlaki rowerowe, baza turystyczna itp. Waidomo że w Bieszczadach czy Tatrach łatwiej będzie znaleść jakiś nocleg niż w Polsce centralnej.
Fajny pomysł podrzucił 750519 że nocleg można w jakiejś szkole czy internacie zlatwić. Luksusów by nie było ale na pewno tajniej by wyszło niż jakieś domki wczasowe czy pensjonaty.
Nikt nie poruszył tego co pisałem o wieku uczestniów zlotu a wydaje mi się to dość istotne. Co sądzicie o tym sponsoringu? Może ktos ma jakieś kontakty i jednak cos by udało się zalatwić.
Nie chce tez żeby uważano mnie za głownego organizatora i "właściciela" pomysłu. Po prostu podsunąłem propozycje tylko. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niz moje lub z czymś się nie zgadza to niech śmało pisze.
Jeszcze tylko jedno na temat osoby która miała by to zorganizować. Jako, że każdy z Nas poza jazda na rowerze coś jeszcze innego robi jedna osoba nie będzie chyba w stanie sama tego udzwignąć. Należało by podzielić zadana na kilka osób ale to później jak juz będą konkrety.
Pozdrawiam!
Fajny pomysł podrzucił 750519 że nocleg można w jakiejś szkole czy internacie zlatwić. Luksusów by nie było ale na pewno tajniej by wyszło niż jakieś domki wczasowe czy pensjonaty.
Nikt nie poruszył tego co pisałem o wieku uczestniów zlotu a wydaje mi się to dość istotne. Co sądzicie o tym sponsoringu? Może ktos ma jakieś kontakty i jednak cos by udało się zalatwić.
Nie chce tez żeby uważano mnie za głownego organizatora i "właściciela" pomysłu. Po prostu podsunąłem propozycje tylko. Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje niz moje lub z czymś się nie zgadza to niech śmało pisze.
Jeszcze tylko jedno na temat osoby która miała by to zorganizować. Jako, że każdy z Nas poza jazda na rowerze coś jeszcze innego robi jedna osoba nie będzie chyba w stanie sama tego udzwignąć. Należało by podzielić zadana na kilka osób ale to później jak juz będą konkrety.
Pozdrawiam!
Napisano 22 wrzesień 2008 - 19:52
jak by wam pasowalo bardziej w centrum polski to ja proponuje nad jeziorem Jeziorsko (rzeka warta) sa tam domki i jak sie nie myle to taki domek 9 osobowy kosztowal 90 zl na dobe no i fajne okolice a z tamtad mozna by sie wybrac na konin tam tez sa jeziora nawet i fajniejsze :-P
Gosc_Anonymous_*
Napisano 22 wrzesień 2008 - 20:04
Pierwsze co pomyślałem to ,że jest to dla mnie strzał w dziesiątkę. Ale po co nam jeziora ? :mrgreen: Miałbym blisko to fakt ale ja nigdy nie jeździłem po górkach o różnicy wzniesień większych niż 30 metrów. Chyba ,że chodziło by bardziej o samo spotkanie w miłym gronie i podyskutowanie o ... rowerach ? ;-)
Napisano 22 wrzesień 2008 - 20:14
Arnoldzik cieszę się, że doceniłeś moja propozycje o górach ;-) właśnie z tego powodu je zaproponowałem, bo sporo uzytkowników forum jest z centralnej i północnej Polski gdzie górek zbyt wiele nie ma. Nie ukrywam że mam tez w tym i swój interes bo ja bardzo lubie góry :mrgreen: choć mi się marzy żeby pojeżdzić po płaskim bo na Roztoczu to prawie jak w Beskidach jest.
Napisano 22 wrzesień 2008 - 20:20
:-D jezora to fajne miejsca odpoczynku ale ja nie mysle o rozmowach na temat rowerow tylko o fajnych trasach do jazdy na rowerze. A co do gurkach to nie rozumiem o co ci chodzi ze ich nie ma? bo ja tez nie jade na trasach z wiekszymi ruznicami niz 30 metrow ale to nie jest powod do smutku ;-) a tam nie ma wiekszych gorek jak myslisz o tym
Napisano 22 wrzesień 2008 - 20:22
I właśnie o to chodzi miko777 żeby górki były, bo po górkach fajnie się śmiga tzn dokladniej to z górki :mrgreen:
Napisano 23 wrzesień 2008 - 12:25
Ja bym się tak przy poszukiwaniu „organizatora” nie upierał. Najważniejsze wybór miejsca, ważne żeby była to miejscowość lub region (przecież nie muszą wszyscy nocować razem,a dojechać kilkanaście km na „spotkanie” to nie problem) posiadający bazę noclegową. Druga sprawa data, Jeśli to będzie uzgodnione to chyba każdy z nas potrafi odszukać w sieci (najczęściej na stronach miast/gmin) bazę adresową lokalnych pensjonatów, hoteli, pól namiotowych/campingowych itp. i zarezerwować sobie nocleg czy dwa.
Żeby nie być gołosłownym ja proponuje (samolubnie naturalnie ;-) ) Karkonosze/Izery (Szklarska Poręba, Karpacz, Jelenia Góra, Podgórzyn etc.etc,) gór i dróg dostatek, a po drugiej stronie u braci Czechów piwa w bród a i asfalty lepsze :-)
Żeby nie być gołosłownym ja proponuje (samolubnie naturalnie ;-) ) Karkonosze/Izery (Szklarska Poręba, Karpacz, Jelenia Góra, Podgórzyn etc.etc,) gór i dróg dostatek, a po drugiej stronie u braci Czechów piwa w bród a i asfalty lepsze :-)
Napisano 23 wrzesień 2008 - 16:44
Tylko żeby autor tematu mógł zrobic ankiete to jakies propozycje by się przydały od uzytkowników :-P jak na razie to mamy Karkonosze, Bieszczady, Tatry/Podhale Świętokrzyskie i była mowa o centralnej Polsce. Jakieś inne propozycje? W końcu to nie wszystkie nasze góry :mrgreen:
Napisano 23 wrzesień 2008 - 18:45
Miguel jak dla mnie super pomysł. Może w końcu jakiś kształtów to wszystko nabierze.