Dziękuję za podpowiedzi, a jak się ma Vittoria Corsa CX 25mm do Vittoria Pave, bo tą pierwszą będę miał nową w cenie ok 150zł. Która "lepsza"
Mógłbyś zdradzić gdzie jest Corsa CX 25mm do wzięcia w tej cenie? Też się zastanawiam nad tą gumą.
Napisano 05 wrzesień 2016 - 20:49
Mógłbyś zdradzić gdzie jest Corsa CX 25mm do wzięcia w tej cenie? Też się zastanawiam nad tą gumą.
Pewnie, biorąc na firmę z VAT unijnym policzą Ci bez ich Vatu 23% taniej od ceny jaka jest: http://www.bike-disc...86415/wg_id-247
Napisano 09 październik 2016 - 20:42
Tak myślałem, chociaż to chyba była jakaś specjalna edycja, bo normalnie widzę zapakowane w klasycznych paczkach.
Ktoś kojarzy jaka różnica jest w modelu Vittoria Corsa Graphene G+, a Vittoria Corsa Graphene G+ Speed? O ile te drugie mają mniejszą żywotność?
Napisano 09 październik 2016 - 21:59
Napisano 11 październik 2016 - 06:59
Napisano 11 październik 2016 - 16:37
Są bardzo delikatne, obie wersje. Sam wymieniałem takie kilka razy, sztuk zmienianych przez innych pracujących ze mną nie jestem w stanie policzyć. Wersja do zwykłych kół - zmieniałem trzy razy. Przebitych starszych wersji nie pamiętam w takiej ilości. Chyba jednak właściwości jezdne rekompensują problemy bo za każdym razem zakładana nowa też była w nowej wersji.
Napisano 12 październik 2016 - 07:03
Napisano 12 październik 2016 - 09:21
Nie będzie zmian. To nie są ramy rowerowe, żeby każdego roku miały inne malowanie
Te gumy, jak i cała nowa kolekcja Vittorii, dopiero co weszły na rynek.
Tak właśnie myślałem, tylko zastanawia mnie dlaczego w tak wielu sklepach wyprzedają aktualnie gumy Vittorii z 2016 roku (w tym G+)
Napisano 18 listopad 2016 - 20:47
Panowie, podpowiedzcie mi coś na temat szytek, bo nie znam się na nich.
Ogólnie najnowsza moda oponiarska mówi - szeroka obręcz (nawet 17mm) + opona 25mm. A jak wygląda sprawa z szytkami? Chcę zamówić karbony 25mm zewnętrznie ale widzę, że szytki najczęściej mają 22/23 a 25 to już pewna nisza nie wspominając o 27mm. Za to bez problemu znajdujemy nadal 19/20mm. O co kaman? Chciałem dokupić coś do ścigania, ale za rozsądną kwotę ok. 200zł/szt. Wypatrzyłem chyba nie najgorsze do tego celu Tufo Elite S3/225g no ale ona ma raptem 23mm i nie ma szerszej, a znajduję dość świeże opinie o wersji 21mm. Nie kapuję tego, czy szytki inaczej się układają przez to, że ich przekrój jest okrągły i można zrezygnować z tych 2/4mm szerokości? Najpierw chciałem 25mm, ale chyba kupię 23 bo tak większość chyba zakłada, a nawet poważny zestaw Conti to 22+24mm.