Skocz do zawartości

Zdjęcie

Złamana tylna przerzutka.

53 odpowiedzi w tym temacie

#41 jano_3

jano_3
  • Użytkownik
  • 1982 postów
  • SkądWwa

Napisano 01 październik 2012 - 10:15

Teraz mi się przypomniało, że jak kupowałem Auhora to facet od którego kupiłem mówił, że przerzutka z tyłu pękła i włożył Tiagrę, a była Sora. Jednak coś w tym jest.

#42 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 22 październik 2012 - 21:26

W temacie peknietej przerzutki ...

Posted Image

Moja Ultegra rozpadla sie podobnie przed dwoma tygodniami, lancuch musial jakos przeskoczyc i pekla tak jak widac :]
Mialem juz kiedys w zyciu taka niespodzianke dlatego zawsze woze nowa na zmiane , tym razem tez mialem, zmienilem i pojechalem zadowolony dalej... , tak to bym "kukal" ladnych pare godzin zanim by mnie siora zcholowala samochodem . Woze tez ze soba dwie spinki do lancucha, zawsze moga sie przydac ;)

Ps; Przerzutki pekaja, urywaja sie itp ..."lepiej dmuchac na zimne" i wozic ze soba zapasowa.

#43 jaszi

jaszi
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądŚwiętokrzyskie

Napisano 23 październik 2012 - 08:48

Przerzutki pekaja, urywaja sie itp ..."lepiej dmuchac na zimne" i wozic ze soba zapasowa.

No cóż, idąc tym tokiem rozumowania zaraz się okaże, że trzeba wozić zapas do każdej części w rowerze :-P A najlepiej drugi zapasowy rower. Części pękają, zużywają się, ale bez przesady, bo można popaść w lekką paranoję.

#44 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 08:58

Mysle ze wlasnie tak nalezy robic, tym bardziej jesli wybieramy sie gdzies dalej w gory gdzie w okolicy nie ma zywego ducha, bo wtedy faktycznie bez czesci zamiennej, to mozna popasc w calkowita paranoje nie tylko lekka .

Ps; Tylna przerzutka nie jest ciezka ani duza.

#45 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 23 październik 2012 - 09:19

jak chcesz to mam zapas na zbyciu zewnętrzny wózek krótki (47mm bodaj) od 6600

#46 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 09:29

jak chcesz to mam zapas na zbyciu zewnętrzny wózek krótki (47mm bodaj) od 6600

Milo z twojej strony ale musze Ci podziekowac, bo uzywanych czesci to ja raczej nie kupuje a nowe to tylko ze sklepu :-) sprobuj dac ogloszenie w dziale gielda.

Ps; Chcesz to Ci ten pekniety moge dac za friko.

#47 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 11:33

Ps; znaczy cala przerzutke " ;)

#48 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 październik 2012 - 11:50

nie no paranoja jakaś , nie ma winy bez przyczyny, jakoś mnie nigdy przerzutka nie pękła, łańcuch może 1- raz za ponad 20 lat jazdy ale to dlatego że byl tak zużyty że lenistwem bylo go wymienić w rowerze na miasto.

jak tak dalej pójdziemy to trza kupić z 3 rowery i powstawiać co 100 km do szosy na trasie, a nóż sie przyda .....

a moze po porstu od czasy do czasy schylić leb do napędu i popatrzeć z bliska czy mu coś sie nie dzieje, hak nie krzywy, łańcuch nie zacina , kołka dokręcone w przerzutce itd

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#49 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 12:20

paranoja nie paranoja , jak widac zdarzyc sie moze , przerzutka nie byla stara , ani krzywa nic tych rzeczy (przynajmniej moja) nie wiem co bylo przyczyna zerwania calej przerzutki u Alex2310
SPIKE na wyscigach rowery tez sie psuja i tam nie ma mowy o starych czesciach ... , no ale tam ma im kto podmienic szybciutko caly rower :P
Oczywiscie zyczyl bym sobie aby nigdy sie nie psuly i zeby mozna bylo kupic jeden rower na cale zycie i zeby jezdzil bez serwisu, ale tak pieknie to nie ma ;) czesci niestety sie zuzywaja .
Ps; Moze peknac tez nawet rama z nienacka w czasie jazdy, czy tez sztyca siodelka, wszystko jest mozliwe i nic mnie juz nie zdziwi.

#50 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 23 październik 2012 - 16:54

Marco_, a tą zapasową ramę to wozisz w tylnej kieszonce czy w torebce podsiodłowej? :-)

#51 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 17:52

noajak :] ;-)

#52 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 październik 2012 - 20:19

ja sądze ze raczej przy drodze znajduje , jak ostatnio ... :-P a w sumie to i cały rower sie znajdze .....

Narzekacie, po prostu, raz na tydzień warto przegladnąć sobie rower, podregulować, sprawdzić hak, rame przy spawach , czy nie ma rys w okolicy suportu, także haka z tyłu itd... przecież to nie jest wieczne.

Kasety nawet same sie potrafia rozkręcać, .....15 minut na dokladne oględziny to niewiele...

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#53 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 23 październik 2012 - 20:57

Kasety nawet same sie potrafia rozkręcać, .....15 minut na dokladne oględziny to niewiele...

Swieta racja prawdziwy bajker dba o swojego, rumaka wiec zawsze przed jazda, mozna zrobi maly przeglad ;-)

Marco_, uczyc sie od kolegi ma racje, ze zapas wozi nigdy nic nie wiadomo gdzie co huknie :P

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#54 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 23 październik 2012 - 22:04

ja sądze ze raczej przy drodze znajduje , jak ostatnio ... :-P a w sumie to i cały rower sie znajdze .....

Narzekacie, po prostu, raz na tydzień warto przegladnąć sobie rower, podregulować, sprawdzić hak, rame przy spawach , czy nie ma rys w okolicy suportu, także haka z tyłu itd... przecież to nie jest wieczne.

To kto lepiej ode mnie przeglada swoje rowery jak nie ja ?:D peklo i tyle , mialo prawo peknac, chociaz tez zachodze w glowe jakim cudem ...(?) no ale jak tam chcecie, ja woze zapasowa przerzutke i "spie spokojnie " ;)
Nom, a swoja droga to jak potrzeba to przy drodze nigdy nie ma :mrgreen:

Dodaj odpowiedź