Tak, przepisy w każdym urzędzie skarbowym też są te same. A interpretacji sto.

Chińskie koła karbonowe
Posted 08 August 2015 - 15:57
Przesyłki z poza wspólnego obszaru celnego UE trafiają do jednego urzędu, w Warszawie.
Posted 08 August 2015 - 16:21
Tak, przepisy w każdym urzędzie skarbowym też są te same. A interpretacji sto.
Akurat to jest bardzo jednoznacznie określone. Na złożone koła obowiązuje cło antydumpingowe o wartości 48,5% chyba że masz firmę składającą rowery i masz stosowne zwolnienia. W praktyce czasami nie naliczają, ale nie ma co ryzykować.
Natomiast na obręcze cła antydumpingowego nie ma.
Polecam stronę: http://isztar.mf.gov.pli przeanalizowanie kodów 8714 92 10 "obręcze" oraz 8714 99 90 "pełne koła z oponami, dętkami, zębatkami lub bez"
Posted 08 August 2015 - 19:15
Przesyłki z poza wspólnego obszaru celnego UE trafiają do jednego urzędu, w Warszawie.
Ale Warszawa sie nie wyrabia i przesyła dalej do lokalnych oddziałów blizej odbiorcy. Moje obręcze z chin zaadresowane do Krakowa, najpierw Trafiły na cło Warszawie, ale od razu zostały przesłane do Zabrza.
Posted 08 August 2015 - 20:39
Ale Warszawa sie nie wyrabia i przesyła dalej do lokalnych oddziałów blizej odbiorcy. Moje obręcze z chin zaadresowane do Krakowa, najpierw Trafiły na cło Warszawie, ale od razu zostały przesłane do Zabrza.
I miałeś zieloną pieczątkę z Zabrza?
Posted 09 August 2015 - 22:56
zamawiałeś przez dhl?
Zamawiałem z http://www.light-bic...xpress-delivery , przesyłka EMS, w Polsce Poczta Polska to przejeła
Posted 10 August 2015 - 11:11
Chińskie obręcze powiadacie?
Attached Files
Posted 10 August 2015 - 13:13
Coriner wygrywa nagrodę główną
Najpierw był konkretny zjazd z opóźnionym hamowaniem, a następnie mała dziurką w którą kolega wpadł. Chwilę później koło dosłownie się rozpadło.
Gdyby to była porządna obręcz to pewnie nic by się nie stało
Posted 10 August 2015 - 14:00
Jakiej firmy jest ta obręcz ?
Firma szong feng bzieng z czajna.
Cholera wie, jakości to nie miało ani trochę. Nawet tego nie dało się wycentrować. Kiedy z lewej strony obręczy było niemal idealnie prosto to z prawej strony biło na pół cm. Masakra jakaś.
Chiny Chinom nierówne. Kilka dni temu składałem na innym chinczyku, który okazał się wręcz idealny. Zero bicia, zero niedoróbek itp. Widywałem już gorsze obręcze innych topowych producentów jak ten chińczyk.
Posted 10 August 2015 - 15:18
Chyba wymyślę i opatentuję system chłodzący dla kół karbonowych
.
Pompuj koła ciekłym azotem
Reply to this topic