Chińskie koła karbonowe
#21 Gosc_xsnailx_*
Posted 24 August 2012 - 17:04
Posted 30 September 2012 - 19:00
Jeżeli jakość chińskich karbonowych kół jest taka jak jakość chińskich karbonowych koszyczków to zbierajcie na sztuczną szczękę :-P
Zawsze wolałem markowy sprzęt od niemarkowego bynajmniej nie ze względu na jego walory techniczne lecz dlatego że fajnie mieć coś fajnego w sporcie który uważa się za fajny. Niemniej po kupnie koszyczka look za 200 zł postanowiłem że drugi będzie no name. 4 razy tańszy ta sama waga...
Niestety look mimo iż starszy nadal jest cały. W no name dziś rano poszła w dół półeczka trzymająca bidon
W sumie wnioski z tego żadne ale jak ktoś chce może dorobić sobie do tego teorię historię i zamiast koszyczków wstawić koła :-P
- Janao likes this
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Posted 30 September 2012 - 19:54
Tak z ciekawości zapytam, czym się różni dobry dysk od słabego poza wagą?Krzysztof, dysk ffwd mialem i nie bylem zachwycony. na treningi to moze sie to nadaje. ale juz nawet corima go bije na glowe.
Czy miał ktoś do czynienia z kołami Farsports? Są w miarę tanie (ok. 600$ za komplet), bardzo lekkie (1300g 50mm pod oponę), maja niezłe szprychy (CX-Ray) i dobre piastu (Bitex, czyli to samo co bikehubstore). To brzmi aż podejrzanie dobrze. Na głowę biją planetiksy, tokeny, ffwd i temu podobne (pod względem stosunku jakości i wagi do ceny). Z tego co czytałem mają pozytywne opinie na forum WW... Ale to brzmi aż zbyt dobrze.
http://farsports.en....ke_surface.html
Posted 10 October 2012 - 10:45
Czy na glowe bija te o ktorych wspomniales, nie wiem. Jakosc chinskich obreczy nie jest porazajaca.
Sa to standardowe obrecza z t700, najpopularniejsze i najtansze wlokno, stad ta waga.
Mniej wiecej w tej cenie (ok. Ł20 drozej) zlozylem kola o wadze prawie 200g mniejszej (1120g).
Skladajac samemu taki zestaw, zaplacisz mniej. Do tego zamiast cx-ray, np mac424 (polowe tansze).
Posted 10 October 2012 - 11:48
A na przykład to:
http://farsports.en....heel_1203g.html
w porównaniu do tego:
http://www.planet-x-...special_edition
Po pierwsze są z carbonu T1000 a nie T700, po drugie mają dużo lepsze szprychy, po trzecie lepsze piasty, po czwarte ważą ponad pół kilograma mniej i po piąte są sporo tańsze. To chyba wystarczająca liczba powodów, by stwierdzić, że to bardzo dobra oferta. A nawet zbyt dobra.
Posted 10 October 2012 - 13:21
A co tu takiego niesamowitego?
Czy na glowe bija te o ktorych wspomniales, nie wiem. Jakosc chinskich obreczy nie jest porazajaca.
Sa to standardowe obrecza z t700, najpopularniejsze i najtansze wlokno, stad ta waga.
Mniej wiecej w tej cenie (ok. Ł20 drozej) zlozylem kola o wadze prawie 200g mniejszej (1120g).
Skladajac samemu taki zestaw, zaplacisz mniej. Do tego zamiast cx-ray, np mac424 (polowe tansze).
czyli najpopularniejsze i najtańsze włókno jest też tym najlżejszym ?
Popieram że do świetna cena jak na taką masę.
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Posted 10 October 2012 - 13:35
kupiłem takie z myślą o codziennej jezdzie po Hamburgu. generalnie dość równo i płasko więc nie wymagam niesamowitej wagi czy wytrzymałości...
Posted 10 October 2012 - 19:25
1. Piszesz: zestaw 1300g za $600,
to ja Ci odpisuje: ze za mniejsze pieniadze mozna poskladac sporo lzejsze kola;
2. Nastepnie wrzucasz kolejne kola, teraz juz lzejsze, bez ceny, i twierdzisz, ze sa z T1000. A w opisie tych kol, jak byk stoi Toray T700!!!
Ochlon troche ;-)
gres skad to pytanie?
Posted 10 October 2012 - 21:21
Posted 10 October 2012 - 21:25
Dwa mam firmowe AGOGO piekne wykonanie , a dwa z Ebaya, wpadnij i se pomacaj a nie kupuj szajsu
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 11 October 2012 - 12:30
Nie wydaje mi się. Pierwsze, które wkleiłem to klinczery. 1320 g jak na 50 mm klinczery to wydaje mi się niezła waga. Dla porównania:Picca czy Ty masz problemy z czytaniem?
Token - 1550 g
FFWD - 1635 g
Te z drugiego linku są pod szytkę. 1200 g na 50 mm to też wydaje mi się niezła waga. Dla porównania:
Token - 1470 g
FFWD - 1355 g
PlanetX - 1421 g
Nie wiem skąd wziąłeś ten T700. W opisie tych pod szytkę jak byk jest napisane:
W klinczerach nic nie jest napisane. Ale T700 nie pada tam ani razu, albo ja nie potrafię tego znaleźć.Material Full carbon,made by T1000
Jeśli wiesz jak złożyć jeszcze lżejsze koła, na lepszych częściach za podobną kwotę, to proszę podziel się tą wiedzą.
Pozdrawiam