Jump to content

Photo

Chińskie koła karbonowe

965 replies to this topic

#781 marb

marb
  • Użytkownik
  • 300 posts
  • Skądsouth

Posted 09 July 2020 - 10:31

Cześć.

Jeśli będzie ktoś zainteresowany, to mam do sprzedania VINCI Rapid pod szytkę (50 mm, hamulec szczękowy, białe napisy, model 2019).

Koła nowe, szytki nigdy nie były naklejane. Gwarancja do grudnia 2021. W komplecie klocki, szybkozamykacze, faktura zakupu i karta gwarancyjna.

Zmieniłem plany i kupiłem tubeless z czarnymi napisami (również VINCI Rapid -bardziej pasują mi do roweru :) ) i szkoda żeby kurzyły się w garażu. Do oddania za 2,5 k.

Masz te koła jeszcze?

#782 sthEn

sthEn
  • Użytkownik
  • 265 posts

Posted 24 August 2020 - 11:35

Jeżeli chińskie koła potrafią rozkręcić się co ~kilkaset km, to lepiej wymienić nyple, czy szprychy? :D

Ile w tym prawdy, a ile marketingowej papki?

Nyple Polyax Secure Lock:: Lekkie nyple aluminiowe Polyax z systemem Secure Lock zapobiegającym luzowaniu się szprych.

Mowa o kołach na straight pull.

Ribble R872 - Octane One Gridd

#783 Rowerowy Marcin

Rowerowy Marcin
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądRadom

Posted 26 November 2020 - 20:44

Kupione, dzięki wszystkim za opinie!

Witam,
zainteresował mnie temat kół karbonowch z dalekiego wschodu.
Jestem typowym amatorem z wagą do 80kg i przebiegiem rocznym do 10 tyś km.

Założenia to poczuć różnicę w jeździe od tych najtańszych kół co mam, no i efekt wow w wyglądzie mojego rumaka.

W moim Treku Madone 2.1 rok 2014, teraz mam podstawowe koła z oponami z dętkami o szerokości 23mm, hamulce tradycyjne.   

Idąc za przykładem kolegi tessio zerkam na poniższą aukcję:
https://tiny.pl/ts4m6

Interesują mnie koła o wysokości stożka 50mm z bębenkiem pod 10 rzędowe Shimano pod oponę o szerokości 23mm z dętką.

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu poniższych danych, co mam wybrać:

- czy to są ceny za komplet?

- rozumiem, że Clincher?

- jaką mam wybrać piastę i jaka jest różnica w piastach, wiem że lepsze są ceramiczne i z dwóch pierwszych poniższych chce tą drugą ale są jeszcze dwie pozostałe , czym one poza wyglądem się różnią:
 R13 J bend hub / R13 Ceramic J bend hub / R36 straight pull hub / AS511SB/FS522SB ?

- które wybrać wykończenie w moim przypadku i czym się różni, czy tylko wyglądem?: 3K Glossy/3K Matte/UD Matte?

- jaka jest różnica  pomiędzy "50mm Clinher R13" a "50x25mm Clincher R13" (opony mam o szerokości 23mm), ale czy to o to chodzi?

- no i na jak wysokie dodatkowe opłaty mogę "liczyć" przy wysyłce z Chin?

Jak widać jestem zielony w temacie, proszę życzliwie o pomoc.

#784 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 posts

Posted 26 November 2020 - 22:27

Odpowiem na to co wiem - cena za komplet, clincher czyli pod oponę, przy tej wysyłce za 60$ nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów.

#785 89neo

89neo
  • Użytkownik
  • 29 posts
  • SkądGliwice

Posted 26 November 2020 - 23:49

Witam,
zainteresował mnie temat kół karbonowch z dalekiego wschodu.
Jestem typowym amatorem z wagą do 80kg i przebiegiem rocznym do 10 tyś km.

Założenia to poczuć różnicę w jeździe od tych najtańszych kół co mam, no i efekt wow w wyglądzie mojego rumaka.

W moim Treku Madone 2.1 rok 2014, teraz mam podstawowe koła z oponami z dętkami o szerokości 23mm, hamulce tradycyjne.

Idąc za przykładem kolegi tessio zerkam na poniższą aukcję:
https://tiny.pl/ts4m6

Interesują mnie koła o wysokości stożka 50mm z bębenkiem pod 10 rzędowe Shimano pod oponę o szerokości 23mm z dętką.

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu poniższych danych, co mam wybrać:

- rozumiem, że Clincher?

- jaką mam wybrać piastę i jaka jest różnica w piastach, wiem że lepsze są ceramiczne i z dwóch pierwszych poniższych chce tą drugą ale są jeszcze dwie pozostałe , czym one poza wyglądem się różnią:
R13 J bend hub / R13 Ceramic J bend hub / R36 straight pull hub / AS511SB/FS522SB ?

- które wybrać wykończenie w moim przypadku i czym się różni, czy tylko wyglądem?: 3K Glossy/3K Matte/UD Matte?

- jaka jest różnica pomiędzy "50mm Clinher R13" a "50x25mm Clincher R13" (opony mam o szerokości 23mm), ale czy to o to chodzi?

Teraz pod oponę masz 50 stożek za 1250 z wysyłką z PL bez cła i VAT :)

#786 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 27 November 2020 - 08:09

CENY ZA KOMPLET ;-)

- rozumiem, że Clincher? 

DOBRZE ROZUMIESZ, CLINCHER

BIERZ TO CO JEST AKTUALNIE DOSTĘPNE Z WYSYŁKĄ Z POLSKI, CZYLI R13 50MM, DOBRA PIASTA, ŁATWA W SERWISOWANIU, NA TWOIM POZIOMIE NIE POTRZEBUJESZ ŻADNEJ CERAMIKI

TYLKO WYGLĄD, BIERZ TO CO DOSTĘPNE OD RĘKI

- jaka jest różnica  pomiędzy "50mm Clinher R13" a "50x25mm Clincher R13" (opony mam o szerokości 23mm), ale czy to o to chodzi?

SZEROKOŚCIĄ OBRĘCZY, 23MM LUB 25MM

JAK WEŹMIESZ 50MM R13 TO NA ŻADNE DODATKOWE, BO WYSYŁAJĄ Z POLSKI

#787 Rowerowy Marcin

Rowerowy Marcin
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądRadom

Posted 02 December 2020 - 19:45

tessio; 89neo; dmxzor;

Dziękuję Wam za odpowiedź, teraz już czekam na dostawę.

• 89neo and dmxzor like this

#788 bazyl33

bazyl33
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądOżarów Mazowiecki

Posted 04 December 2020 - 17:28

tessio; 89neo; dmxzor;
Dziękuję Wam za odpowiedź, teraz już czekam na dostawę.

Co kupiłeś? Ja się wacham czy wziąć 23 mm/25 mm szerokości. Nie mogę sie zdecydować 🤣

#789 Rowerowy Marcin

Rowerowy Marcin
  • Użytkownik
  • 16 posts
  • SkądRadom

Posted 05 December 2020 - 19:58

Co kupiłeś? Ja się wacham czy wziąć 23 mm/25 mm szerokości. Nie mogę sie zdecydować 🤣

Z uwagi na to iż mam teraz opony 23mm, wybrałem właśnie takie obręcze.

#790 bazyl33

bazyl33
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądOżarów Mazowiecki

Posted 07 December 2020 - 12:54

Jakby ktoś szukał kół z Polski/Hiszpanii wjechała promka. Za 50x25 R13 z kuponem i revolutem wyszło 1300 zł u Mnie,na 11.11 było ciut taniej.

https://pl.aliexpres...3c00dnc7Rq&mp=1

#791 knt

knt
  • Użytkownik
  • 51 posts

Posted 07 December 2020 - 13:37

Panowie, a pod oponę 28 też będą ok?

#792 uysy

uysy
  • Użytkownik
  • 107 posts

Posted 07 December 2020 - 14:35

Jakby ktoś widział pod tarcze (center lock) pod zwykłe osie QR 9mm to dajcie znać proszę :).
W promocji oczywiście z EU/PL  :) Wsadziłbym sobie jakies 40mm do gravela :D

#793 bazyl33

bazyl33
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądOżarów Mazowiecki

Posted 07 December 2020 - 15:02

Jakby ktoś widział pod tarcze (center lock) pod zwykłe osie QR 9mm to dajcie znać proszę :).
W promocji oczywiście :) Wsadziłbym sobie jakies 40mm do gravela :D

https://a.aliexpress.com/_BU8WUB

#794 uysy

uysy
  • Użytkownik
  • 107 posts

Posted 07 December 2020 - 15:22

Taka sobie promka. Droższe o 20-30USD niż normalnie :\.

#795 TomekSw

TomekSw
  • Użytkownik
  • 119 posts

Posted 08 December 2020 - 21:51

Już kiedyś pytałem w innym temacie, ale może ktoś może podzielić się świeżymi opiniami o kołach CSC.

Ja chyba zdecyduję się na 50x25 Clincher R13 z tej aukcji:

https://pl.aliexpres...earchweb201603_

#796 bazyl33

bazyl33
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądOżarów Mazowiecki

Posted 08 December 2020 - 22:21

Już kiedyś pytałem w innym temacie, ale może ktoś może podzielić się świeżymi opiniami o kołach CSC.

Ja chyba zdecyduję się na 50x25 Clincher R13 z tej aukcji:

https://pl.aliexpres...earchweb201603_

ja z tej aukcji zamówiłem w poniedziałek. Czekam na towar :D 

#797 Grafi_t

Grafi_t
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 10 December 2020 - 09:47

Kupowałem 28.11, clinchery 38x25mm, czarny mat, wysyłka z Polski. No i zaczęły się schody, bo najpierw sprzedawca nakłaniał mnie do zmiany na 3k mat, bo miały być szybciej w magazynie, a czarny mat okazało się, że jest niedostępny. Nie zgodziłem się i gdy chciałem anulować zamówienie dostałem informację, że jeśli poczekam 3-4 tyg. to koła dotrą do polskiego magazynu. Na razie czekam, zobaczymy co z tego wyjdzie.

#798 jeson

jeson
  • Użytkownik
  • 18 posts

Posted 25 December 2020 - 15:21

ja z tej aukcji zamówiłem w poniedziałek. Czekam na towar :D

Cześć. Ja parę dni temu dostałem CSC pod oponę, wysokość obręczy 38 mm. Do roweru włożę je dopiero na wiosnę, bo szosa poszła w odstawkę na razie. Wizualnie świetnie, nic od zarzucenia. Mankamentem dość istotnym było przepuszczanie bębenka w piaście Novatec. Po rozebraniu okazało się, że zapadki nie odbijają, bo smaru za dużo/ stężał na zimnie podczas transportu. Tak czy inaczej, po wypłukaniu i nałożeniu oliwki do łańcucha bangla wszystko bardzo ładnie. Nie mogę się doczekać testu na szosie.

#799 JAY85

JAY85
  • Użytkownik
  • 110 posts

Posted 28 December 2020 - 09:39

Witam czy ktoś używa kół szosowych od lightbicycle. Jak z jakością i wykonaniem? Chodzi mi głównie o wersje pod hamulce szczękowe

Zamawiał ktoś u nich na stronie gotowe . Nie ma z nimi problemu?

Warto kupić? 

#800 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 28 December 2020 - 09:47

Z tego co mozna poczytac od kilku lat, to gdybym mial kupowac kola/obrecze z tej czesci swiata, to bylby pierwszy sklep, o jakim bym pomyslal. Pisze sklep, bo nie wiem, czy oni sami robia obrecze, czy kupuja u kogos.
W kazdym badz razie maja dobre opinie.

Reply to this topic