jeden dzien przerwy po 25 dniach? :-) rozpisz sobie chociaż prowizoryczny plan tygodniowy w którym co najmniej 1 dzień kompletnie wolny będzie (np basen), a kolejne 1-2 jazdy regeneracyjne. Poza tym nie widzę sensu w środku sezonu w środku upalnego lata cisnąć treningów w postaci 25 dni dzień w dzień po 2h jednostajnej jazdy?
Mój Dzisiejszy Trening
Posted 06 August 2013 - 18:18
Dziś w sam środek upału powrót z pracy od 11:10 do 17:30: Koninki-Lubomierz-Kamienica-Przeł.Ostra-Limanowa-Laskowa-Łososina Dolna-Czchów-Zakliczyn-Burzyn - 139 km, 26.7 km/h. 29.9-40.7 C, z przewagą 34-36 C. Też 1000 m przewyższeń. Zaliczone dwie większe przełęcze: w Lubomierzu i Ostra. Nie powiem, jadąc pod tą pierwszą w pełnym słońcu gwiazdki w oczach mi się pojawiły wraz z ujrzeniem 39C na liczniku...
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 06 August 2013 - 20:28
Dziś męczarnia w tym piekarniku, musiałem wyjechać jeszcze przed 16:00 a od asfaltu grzało jak w saunie.
No ale pierwszy raz wyszła mi taka średnia moc jak chciałem - 3,36 wat/kg średnia z całego treningu, a przy okazji średnia powyżej 35km/h na dystansie 84 km.
Jak na jazdę solo jest git, ale niech już się ochłodzi troszkę
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 06 August 2013 - 21:46
 fajny jest zjaz z wilczyc.  jak zjezdzasz na łętowe to na budziku bez problemu mozna 8 dych miec. jak na mszane dolna to 8 km bez pedalowania
O tak.
Zerknij na zapis z endomondo mojej trasy z 10 lipca: http://www.endomondo...kouts/214454387
Ta trasa to dla mnie ostateczny test przed wyjazdem w dłuższe trasy ponad 400 km. Jest długa i posiada kilka 12-14% ścianek. Lubię tam wracać, w tym roku już 3 razy tamtędy przelatywałem i raczej nie ostatni
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Posted 07 August 2013 - 07:38
8 dni kręcenia. Dystans: 486.53 km, srednia 31.9 km/h.
Chciałem kręcić do piątku, ale jeden dzień przerwy zrobić trzeba
Posted 07 August 2013 - 07:41
u gratuluje podjazdu na łętowe. ogolnie jest fajny .ale przed samym szczytem jest scianka (robie sobie tam rekordy predkosci) . troche bardziej równomierny wiazd jest od łostówki.
z kamienicy fajnie zjezdzales serpentynami , wiazdu nie polecam
jezdze tam prawie caly czas bo tesciow mam z mszany.
chcesz podjazd masakrator w tamtej okolicy? wjedz na glisne od strony mszany. ja jezdze od tenczyna bo troche lzej , .
na tym wiejzdzie jak masz kiepski lancuch to mozna go na jedno posiedzenie rozciagnac .,. (ride troche zaniza procenty , bo na innej mapie pokazywalo ponad 10.)
http://ridewithgps.com/routes/3011608
Posted 07 August 2013 - 11:41
Posted 07 August 2013 - 19:26
Kilka dni przerwy spowodowane kontuzją ( oby już po było) dobrze że na tydzień odpoczymku trafiło, dzisiaj rekreacyjnie 20km ze sr 25km/h. Jutro test terenowy jak zdrowie pozwoli i wracam do treningów.
BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava
Posted 07 August 2013 - 21:11
165 km 5:38 h 28 avg max 84 kmh avg155/192 hr 4050 kcal 477 up
przy takiej temp. Tętno szaleje
Posted 07 August 2013 - 21:27
Wczoraj: podjazdy
23 km (1090 m up)
plus 20 km dojazd i powrót
Dzisiaj: próba czasowa z podjazdem przez Wielką Puszczę i przeł. Targanicką
29 km (330 m up)
30,01 km/h
HR Avg:156 (81%)
HR Max:174 (90%)
plus 14 km rozgrzewki i rozjazdu
Na koniec statystyka drogowa; dwa samochody wyprzedzające na trzeciego z naprzeciwka przy prędkości około 45km/h i 47km/h, kobieta z wózkiem wchodząca na jezdnię (nie na przejściu) tuż pod koła przy około 41km/h i na koniec dwóch chłopaczków na rowerach wymusza pierwszeństwo na skrzyżowaniu.
Posted 07 August 2013 - 21:44
Jak widzisz dzieci na rowerach - zwolnij choćby nie wiem co... Kiedyś taki nagle wtargnął mi na drogę. Zjeżdżałem wtedy z lekkiej górki. Uderzyłem w jego tylne koło (scentrowałem mu). Wyskoczyłem w powietrze jak Małysz na skoczni, ale wylądowałem już nie na nogach ale na brodzie, czubku nosa i piersiach na asfalcie... Rama i widełki do wywalenia......Na koniec statystyka drogowa; dwa samochody wyprzedzające na trzeciego z naprzeciwka przy prędkości około 45km/h i 47km/h, kobieta z wózkiem wchodząca na jezdnię (nie na przejściu) tuż pod koła przy około 41km/h i na koniec dwóch chłopaczków na rowerach wymusza pierwszeństwo na skrzyżowaniu.
Jakaś plaga w tym roku z wyprzedzaniem na trzeciego, ostatnie trzy lata prawie zero takich przypadków, a w to lato na każdej trasie po kilka widzę...
P.S. Zróbcie opcje autowygaszania postów. Ogólnie to forum do d...y póki co jest... niestety