Jump to content

Photo

Mój Dzisiejszy Trening

15532 replies to this topic

#461 Gosc_Merida880_*

Gosc_Merida880_*
  • Gość

Posted 22 January 2013 - 22:26

[quote name="SCRUBBY"][quote]Po 10 dniach walki w chorobą ...w końcu cos pokręciłem ![/quote]
zdrUFFka życzę!

...A nawzajem nawzajem !!!

#462 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 23 January 2013 - 16:58

Od kilkunastu dni śnieg uniemożliwia mi praktycznie trening na rowerze, może w weekend uda się wyjechać. Także pozostają nogi, albo narty biegowe, chociaż z tymi po ostatnim zlodowaceniu też nieciekawie. W zeszłym roku w styczniu udało się zrobić ponad 2 tys. km, w tym roku mam dopiero 600 ;-) . Ale co zrobić, jakoś przeżyję i jak dobrze pójdzie to myślę w marcu zrobić ponad 3 tys. i będzie ok. Trenażera nie posiadam i nie mam zamiaru go kupić choćbym miał leżeć do góry brzuchem, do wiosny ;-) .

Wczoraj 1,5godz. na nartach, dzisiaj wolne.
  • sante likes this

#463 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Posted 23 January 2013 - 17:35

Od kilkunastu dni śnieg uniemożliwia mi praktycznie trening na rowerze, może w weekend uda się wyjechać. Także pozostają nogi, albo narty biegowe, chociaż z tymi po ostatnim zlodowaceniu też nieciekawie. W zeszłym roku w styczniu udało się zrobić ponad 2 tys. km, w tym roku mam dopiero 600 ;-) . Ale co zrobić, jakoś przeżyję i jak dobrze pójdzie to myślę w marcu zrobić ponad 3 tys. i będzie ok. Trenażera nie posiadam i nie mam zamiaru go kupić choćbym miał leżeć do góry brzuchem, do wiosny ;-) .

Wczoraj 1,5godz. na nartach, dzisiaj wolne.

Chłopie co ty mówisz. Żaden trening zima nie daje takich efektów jak jazda na rowerze przez cały rok. Dlatego u mnie nie ma czegoś takiego jak koniec sezonu,sezon trwa cały rok jak dla mnie. nie będę pisał o swoich liczbach z tego roku bo jest tutaj kilku niedowiarków:-) no cóż kompleksy:-) Trenażer strata czasu tutaj masz racja i całkowicie popieram. Pozdrawiam

#464 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 posts
  • SkądPoznań/Inowrocław

Posted 23 January 2013 - 18:18

https://www.facebook.com/IronMonIKE

Monia i jej pierwsze 5 km na czas, a ja siłownia, bo nic innego nie mogę :(

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#465 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 23 January 2013 - 21:04

20 km + 22 dzień a6w ;-)

#466 rafalek940

rafalek940
  • Użytkownik
  • 194 posts
  • SkądPiekary Ślaskie

Posted 23 January 2013 - 21:14

Trenażer strata czasu tutaj masz racja i całkowicie popieram. Pozdrawiam

Niektórych głupoty tutaj się czytać nie da.. Nie lubisz trenażera to trudno twoje upodobanie, ale to że ktoś czegoś nie lubi to nie znaczy że jest złe. Więc daruj sobie takie teksty...
Pewnie lepiej dupą orać w pokoju...

#467 Lukasz Kwiatkowski

Lukasz Kwiatkowski
  • Użytkownik
  • 265 posts
  • SkądKlucze

Posted 24 January 2013 - 13:44

Trenażer
Czas 1:15
AVHR 154
MAXHR 180
AVCAD 80
Dzisiaj już bez przygód, poszło spokojnie...

#468 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 posts
  • SkądBielsko Biała

Posted 24 January 2013 - 16:49

Trenażer strata czasu tutaj masz racja i całkowicie popieram. Pozdrawiam

Niektórych głupoty tutaj się czytać nie da.. Nie lubisz trenażera to trudno twoje upodobanie, ale to że ktoś czegoś nie lubi to nie znaczy że jest złe. Więc daruj sobie takie teksty...
Pewnie lepiej dupą orać w pokoju...

No dokładnie. Trening na trenażerze może być najlepszym treningiem jeśli tylko ktoś potrafi sie nim ''obsługiwac'', ponieważ daje on stałe warunki i można wszystkie części treningu wypełniać bez przeszkód. No ale do tego chyba trzeba być nieziemsko silnym psychicznie żeby w miejscu się katować. Niektórzy, np. ja mają problem z wyciskaniem takiej samej mocy na trenażerze jak na ulicy, dlatego staram sie go unikać. Musi być straszny armagedon na zewnątrz żebym trochę pokręcił na rolkach lub trenażerku :)

#469 Gosc_Bosiur_*

Gosc_Bosiur_*
  • Gość

Posted 24 January 2013 - 20:03

Tak jak wyżej, ale do treningu na tym urządzeniu trzeba "kolarsko dorosnąć", min. wiedzieć czego się chce, a co najważniejsze mieć jakiś zarys celu, do którego się dąży. Jeśli jeździsz na rowerze bo lubisz i to wszystko w temacie, to trenażer nie jest odpowiedni dla Ciebie - już lepiej kupić rolki i czerpać z nich frajdę, lub pobawić się w śniegu na MTB, nic na siłę.
Ja dzisiaj 2,5h bazki na rowerze spinningowym na siłowni, o prawie identycznej geometrii jak mój rower szosowy. Jestem świetnie przygotowany na zbudowanie solidnego fundamentu do końca marca, już się nie mogę doczekać tych obciążeń, ciekawe czy dam radę :mrgreen:

#470 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1,314 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 24 January 2013 - 20:53

Dzisiaj kolejne 2h treningu. prawie 1h siłka i 1h trenażera. Ostatni dzień z zaplanowanej dawki siłki na ten tydzień. Nogi po prostu bolą, ale nie powiem - lubię to uczucie ;-)
3 dni pod rząd mocnego katowania trenażera i po godzinie dziennie siłowni - czas teraz na trochę odpoczynku i regeneracji ;-)

1h trenażera i wyszło:
HR max: 176(158%) HR avg: 158( 79%) Kalorie: 769(kcal)
Cad: 86

A co do powyższego rozprawiania się nad trenażerem. To nie wyobrażam sobie zimy bez trenażera. Szanuję choć trochę swoje zdrowie i wolę przysiedzieć w domu na trenażerze niż uciekać na mrozy i sniegi. Obecnie jestem na takim etapie, że nie potrzebuję ani filmów, ani muzyki do trenażera.
A na 3h chomikowania jeszcze przyjdzie czas! :)

pozdro!

Tutaj opis: http://kris91.bikest...,Wunderbar.html ;-)

ps. Szymas vel Tompoz - nie zdążylem zapytać zanim ktoś usunął Twoj temat, próbowałeś może symbicortu jak pakernia Bjoergen ? ;-)

#471 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 24 January 2013 - 21:05

Wczoraj siłka, dzisiaj narty biegowe i wieczorny spinning :)

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#472 Gosc_szymas_*

Gosc_szymas_*
  • Gość

Posted 24 January 2013 - 21:18

Trenażer zaliczony, dalej budowanie bazy tlenowej, praktycznie cały czas w II strefie. Dzisiaj przeleciało dość szybko przy filmie "Helikopter w ogniu".

1:42 h, HRavg- 153, HRmax- 161

czy ten film zakupiłes legalnie czy jest to wersja piracka jesli piracka to wiines jako moderator wykasowac swój post jako groryfikujacy piractwo

Tompoz

#473 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 24 January 2013 - 21:58

leżał i patrzył jak trenujesz :mrgreen:
ja dziś 15 km + 23 dzień a6w ;]

#474 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 posts
  • Skądz podium

Posted 25 January 2013 - 17:28

wczoraj 20km biegowek, dzis 20km biegania po gorach.

#475 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 25 January 2013 - 18:48

24 dzień a6w + 10 km ;]

#476 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 posts
  • SkądRadom

Posted 25 January 2013 - 23:09

późno wieczorowy indoor cycling:
time: 60 min.
avg. HR: 142
max HR: 177
total kcal: 847
aprx. avg. cad.: 100

#477 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 posts
  • SkądRzeszów

Posted 26 January 2013 - 07:04

Pobiegane z rana. 8,5km, 51min 14sek.

Cztery dni przerwy było, bo miałem jakieś kłopoty z zasypianiem w tym tygodniu, dlatego odpuszczałem ranne bieganie.

#478 bk

bk
  • Użytkownik
  • 137 posts
  • SkądZawiercie/Kraków

Posted 26 January 2013 - 17:55

takiego ubawu na treningu dawno nie miałam... pół siłowni mnie zaczepiało jak zobaczyli, że próbuję robić przysiady ze sztangą... alllllleeee było dużo chętnych do pomocy w nauce :mrgreen:

#479 Tornadotwister

Tornadotwister
  • Użytkownik
  • 596 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 26 January 2013 - 18:03

7,5 km biegówek a wieczorem jeszcze basen trzeba zaliczyć :)

BodyiCoach Cycling Team, Follow me on Strava

#480 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 posts
  • SkądPodhale

Posted 26 January 2013 - 18:59

28 km + 25 dzień a6w ;-)

Reply to this topic