To nie byłem ja, ale później porównam moce na finiszu rok temu w Złotoryi, bo było fajnie długo pod górkę 😃
Mój Dzisiejszy Trening
Posted 09 March 2021 - 19:40
W niedziele ściągałem się na Mistrzostwach Zwift Polska i wyszło 4,3Wk/kg z 1h i 56 minut, co przełożyło się na 13 miejsce (przed DSQ 14). Zwycięzca miał na budziku 4,6W/kg/340W średnio i NP 366W. A to tylko niecałe 2h.
- renton, lupus and lukaszzsch like this
Posted 10 March 2021 - 19:26
hihi już w którymś innym temacie kolega chyba @seninho tłumaczył jakie kręcił waty na sucho a jakie na końcówce wyścigu, a może to był @bzyku i czym to się różni.
Sobie porównałem 3 finisze z zeszłego roku z moimi maksami.
1 min - 599W
5 min - 395W
Finisz po 50 minutach płaskiego wyścigu. Przerwa w kręceniu przez ostry zakręt.
- OpaQ likes this
Posted 10 March 2021 - 19:38
Pierwsza jazda w sezonie, 50 km w okolicy Gdyni, słonecznie ale powietrze i tak ostre jak brzytwa (-3C), przymroziłem sobie palce u rąk, mimo podwójnych rękawiczek. W sumie było OK bo sucha szosa wzbudzała zaufanie ale w związku z inwestycjami drogowymi i sporą ilością snujących się wszędzie wywrotek powstało wiele "nowych" ubytków w nawierzchni, trzeba uważać. Chyba w najbliższej przyszłości najlepszą strategią w naszej okolicy będzie zapakowanie rowerka do auta i wyjazd za miasto, tam już z dala od ciężarówek zrobienie trasy.
Posted 11 March 2021 - 11:37
Dzisiaj tak jak wczoraj, 50km, ale warunki były bardziej wymagające: -2C (-10 odczuwalna), 8/8, silny wiatr, sucho, udało mi się wrócić przed śniegiem który zaraz zacznie padać. Założyłem rękawiczki na Goretexie z ociepleniem ( Shimano) ale i tak poddały się po ok 30 minutach jazdy, marzną koniuszki palców, podejrzewam że szwy nie są szczelne, czy ktoś może polecić naprawdę dobre, wypróbowane rękawiczki ? Na górę ubrałem klasyczną "cebulkę", 3 cienkie koszulki z długim rękawem - 2 Merino i polipropylenową bezpośrednio na ciało, na wierzch kurtka Assos Mille GT winter, dobra rzecz, jest bardzo elastyczna, nigdzie nie puszcza wiatru, genialnie oddycha. Na nogach spodnie z Windstoperem na przedniej części, skarpetki Merino i ochraniacze z Windstoperem Shimano, na głowie czapeczka pod kask też z windstoperem + buff na szyję. W sumie udało mi się trafić z ubiorem w punkt.
Posted 21 March 2021 - 16:04
W tygodniu coś tam pobiegałem i pomachałem kettlami, ale generalnie to lenistwo.
Sobota na miejskim, 60/40 onroad/offroad - 2h
Dziś na MTB po lesie -2h10m i to był lepszy wybór niż ten z soboty
Posted 31 March 2021 - 19:09
U mnie też na dodatek moja 4ta seta solo z avg 30, czego się nie spodziewałem po 4 mscach stagnacji w marcu dopiero zacząłem się więcej ruszać. Najpiękniejszy dziś dzień 2021
https://www.strava.c...ties/5045135272
- Marcin321 and EmPe like this