Piasty z BHS
Napisano 19 styczeń 2013 - 21:14
do 150 Eu zapłacisz tylko Vat , powyżej podatek i cło, a cło w granicy 4,3 % bodajże jak sie nie uda..
ale zazwyczaj gość wysyła to jako przesyłke wartości ok 50 dolców więc ....... spokojnie dochodzą , dostałem ostatnio komplecik , ktoś zamawiał do montażu i doszło mu bez opłat żadnych.
Takie same piasty możesz zamówić także na Ebayu na wschodzie , ale idą dłużej i cena podobna
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 07 luty 2013 - 16:26
zamówiłem obręcze i piasty z BHS. Dzisiaj przyszedł list polecony od poczty polskiej ze stemplem "Dokumenty Celne". W środku jest zawiadomienie, że przyszła paczka z USA o zadeklarowanej wartości 88 USD, i że proszą o "przedłożenie rachunku wraz z tłumaczeniem (opis towaru)".
Zgodnie z tym co jest napisane na tym dokumencie mam przesłać do urzędu celnego fakturę, paragon lub potwierdzenie transakcji zakupu internetowego (przetłumaczony).
Faktyczna wartość zamówienia to 261 USD (razem z przesyłką) Czy istnieje opcja, żeby uniknąć płacenia cła i VATu? Co mam im przesłać, jedyne potwierdzenie zamówienia jakie mam to mail z BHS. Może ktoś, kto ma jakieś doświadczenia z urzędem celnym coś doradzi?
Dzięki
Napisano 07 luty 2013 - 16:44
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 07 luty 2013 - 16:50
A jeśli wyciąg z konta, to skąd mam go wziąć?
Napisano 07 luty 2013 - 16:51
Napisano 08 luty 2013 - 08:02
Cytat
Witam,
zamówiłem obręcze i piasty z BHS. Dzisiaj przyszedł list polecony od poczty polskiej ze stemplem "Dokumenty Celne". W środku jest zawiadomienie, że przyszła paczka z USA o zadeklarowanej wartości 88 USD, i że proszą o "przedłożenie rachunku wraz z tłumaczeniem (opis towaru)"
Trzeba zapłacic VAT nie sa to duze koszta, jestes z Warszawy wiec sobie poradzisz ale z ta fałszywa faktura to ladnie pojechales kombinacje :mrgreen:
Napisano 08 luty 2013 - 08:46
Cytat
Cytat
Witam,
zamówiłem obręcze i piasty z BHS. Dzisiaj przyszedł list polecony od poczty polskiej ze stemplem "Dokumenty Celne". W środku jest zawiadomienie, że przyszła paczka z USA o zadeklarowanej wartości 88 USD, i że proszą o "przedłożenie rachunku wraz z tłumaczeniem (opis towaru)"
Trzeba zapłacic VAT nie sa to duze koszta, jestes z Warszawy wiec sobie poradzisz ale z ta fałszywa faktura to ladnie pojechales kombinacje :mrgreen:
Krzysztof, oni sie nawet nie pyutają tylko do paczki wkładają , albo na paczce jest nadrukowana wartość ....zaniżona.
Ale jak to było duże pudło no to sie przyczepili na cle i tyle .
Napisano 08 luty 2013 - 10:00
Cytat
Akurat VAT to jest niestety ogromny kosztTrzeba zapłacic VAT nie sa to duze koszta, jestes z Warszawy wiec sobie poradzisz ale z ta fałszywa faktura to ladnie pojechales kombinacje :mrgreen:

Napisano 08 luty 2013 - 11:43
Napisano 08 luty 2013 - 11:53
Poza tym... apeluję, opamiętajcie się troszkę. Płacenie VAT-u za zakupiony towar to obowiązek obywatela. Zapewne oczekujecie uczciwości np. od polityków, więc dlaczego sami za wszelką cenę szukacie tutaj sposobu, żeby oszukać?!
Napisano 08 luty 2013 - 13:31
Typ z BHS wysłał mi fakturę z zaniżonymi kwotami na 88 USD i przesłałem ją do UC. Teraz albo się uda, albo pójdę do pierdla ;-) Mam nadzieję, że uda się zapłacić vat od tych 88 usd i że w opakowaniu nie ma drugiej faktury i że nie zażądają jakiegoś wyciągu z konta.
Wiem, że dla niektórych jest to cios w samo serce narodu i przeze mnie ubogie dzieci nie dostaną obiadu i proszę o oszczędzenie sobie pojazdów pod moim adresem z tego powodu.
Pozdrawiam
Napisano 08 luty 2013 - 13:50
Cytat
Przecież skoro paczkę zatrzymano na urzędzie celnym, to niemal na pewno została już otwarta i wiadomo, co jest w środku.
Poza tym... apeluję, opamiętajcie się troszkę. Płacenie VAT-u za zakupiony towar to obowiązek obywatela. Zapewne oczekujecie uczciwości np. od polityków, więc dlaczego sami za wszelką cenę szukacie tutaj sposobu, żeby oszukać?!
mokroos, ale sadzisz głupoty, rżną nas wszedzie jak leci a Ty jesteś jedyny uczciwy .
Miej pretensje do Unii że takie a nie inne wprowadziłą zasady aby nas rżnęła w imie własnego prawa .
Picca, najwyzej zapłacisz vat jakie oni wyliczą ze strony ich sklepu i tyle , przecież to nie Ty wkładałeś fakture zanizoną , Ty uczciwie zapłaciłeś 260 cos tam dolców
Napisano 08 luty 2013 - 14:05
BTW mam nadzieję, że jako przykładny moderator usuniesz swoją wypowiedź jako niezgodną z tematem? Moje wypowiedzi z najmniejszą nawet krytyką wobec modów są usuwane niemal z automatu jako wypowiedzi nie na temat.
Jezeli chodzi o fakturę, w razie wątpliwości UC może też zażądać potwierdzenia przelewu i w takiej sytuacji możesz mieć podwójny problem, bo próbujesz wcisnąć fakturę na inną kwotę niż w rzeczywistości zapłacona.
Napisano 08 luty 2013 - 15:51
Cytat
czyli zaksięgował 2 faktury na ten sam produkt?!to mu się opłaca :shock: może to faktura proforma.Typ z BHS wysłał mi fakturę z zaniżonymi kwotami na 88 USD
tak czy innaczej pewnie cię poproszą o potwierdzenie z paypala.
Cytat
tok rozumowania nastolatka! powiedz to pracownikom firm odzieżowych które poupadały po zalewie chińszczyzny!Miej pretensje do Unii że takie a nie inne wprowadziłą zasady aby nas rżnęła w imie własnego prawa .
Dodaj odpowiedź