Liczniki SIGMA
Started By
Martinu5
, 09 maj 2011 20:41
360 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 maj 2011 - 20:41
Witam,
mam problem z licznikiem Sigma 1009, otóż wszystko(prawie) działa bez zarzutów, zmienia się, godzina ładnie cyka, itd., ale nie pokazuje kilometrów, co za tym idzie dystans.
Co jest nie tak? Próbowałem z innym magnesem(inny licznik) i też nie działa.
Proszę o pomoc!
mam problem z licznikiem Sigma 1009, otóż wszystko(prawie) działa bez zarzutów, zmienia się, godzina ładnie cyka, itd., ale nie pokazuje kilometrów, co za tym idzie dystans.
Co jest nie tak? Próbowałem z innym magnesem(inny licznik) i też nie działa.
Proszę o pomoc!
Napisano 11 maj 2011 - 20:27
Wiem, sorry.
Napiszę jeszcze ostatnie raz tu.
Kiedy próbowałem zmienić czujnik to chwilę załapało sygnał i coś liczyło, ale zeszło do 0 i kiedy znowu próbowałem na każdy sposób ruszać czujnikiem do magnesu to za @#$! pana nic nie chciało się pokazać.
Jak do cholery ma być ten magnes ustawiony, bo kombinowałem już na każdą możliwą sposobność i nie daje rady. Magnes mam taki jakby z jednej strony zakrzywiany blaszką alu.
Napiszę jeszcze ostatnie raz tu.
Kiedy próbowałem zmienić czujnik to chwilę załapało sygnał i coś liczyło, ale zeszło do 0 i kiedy znowu próbowałem na każdy sposób ruszać czujnikiem do magnesu to za @#$! pana nic nie chciało się pokazać.
Jak do cholery ma być ten magnes ustawiony, bo kombinowałem już na każdą możliwą sposobność i nie daje rady. Magnes mam taki jakby z jednej strony zakrzywiany blaszką alu.
#9 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 12 maj 2011 - 19:50
Panowie - czytanie ze zrozumieniem, już w drugim poście napisał że magnes sprawdzał tuż przy czujce.
Martinu5, problem pewnie tkwi w kablu, stawiam że poluzowało się w miejscu mocowaniu kabla w podstawce. Inna opcją jest uszkodzenie samego czujnika (jeśli tak to pewnie cewka poszła). Najlepsza rada - oddać na gwarancję, akurat Sigma nie robi żadnych problemów z wymianą.
Martinu5, problem pewnie tkwi w kablu, stawiam że poluzowało się w miejscu mocowaniu kabla w podstawce. Inna opcją jest uszkodzenie samego czujnika (jeśli tak to pewnie cewka poszła). Najlepsza rada - oddać na gwarancję, akurat Sigma nie robi żadnych problemów z wymianą.
#11 Gosc_KeNaJ_*
Napisano 12 maj 2011 - 21:23
W sumie dowód zakupu jest tylko dla sklepu, więc jeśli ten gdzie kupiłeś jest "zaprzyjaźniony" to nie powinno być problemu. Jedynie potrzebna jest data zakupu. Niektórzy wysyłali też na własną rękę a Sigma oceniała po dacie produkcji, był gdzieś temat o tym na forum, poszukaj.