Smartphone Z Ant+/btle Jako Alternatywa Dla Liczników Z Pulsometrem I Komputerków Sportowych (Garmin I Inne)
Posted 12 February 2015 - 18:42
W opcji nr 3 chodzi mi o takie coś..
...aby umieścić telefon przed mostkiem na środku.
Mostek ostatecznie też może być chociaż wolałbym po prostu nie patrzeć aż tak bardzo "w dół" na wyświetlacz. Kiedyś tam umieściłem testowo zwykły licznik ale mi się niezbyt podobało... Chociaż pewnie bym się przyzwyczaił.
A dlaczego nie opcja nr 1?
Ewentualnie jak najtaniej i sensownie przymocować telefon do mostka?
Finn nie wygląda najgorzej, ale już chyba bym wolał SportyPala.
Posted 12 February 2015 - 18:56
To jest świetne i tylko 20 dolców...
http://www.niteize.c...nd-Nite-Ize.asp
Szkoda, że przesyłka 140$
Posted 12 February 2015 - 18:59
Czyli nr 3 to dopiero ,,przystawka'' do właściwego mocowania.
Opcja 1- jakoś nie widzę miejsca na ,, duży licznik'' na kierownicy ale każdy ma inny gust-to tylko moje zdanie. Próbowałem kiedyś nagrać jak to się prezentuje
https://plus.google....990282682365441 Etrex 30 i Xperia
Co to ''Finn '' ?
#226 Gosc_qrczakzul_*
Posted 12 February 2015 - 19:03
Ewentualnie jak najtaniej i sensownie przymocować telefon do mostka?
Tak:
-Tniesz dętkę na 2,5mm kawałki.
-Dwa łączysz w jeden, przewijasz pod mostkiem (zrobiłem podwójnie dla zabezpieczenia).
-Pod telefonem jest kawałek "sztywnej plastikowej gąbki", nie wiem jak ten materiał się fachowo nazywa-stabilizacja telefonu.
-Łączysz 3 kawałki, przewijasz od boku telefonu pod kierą i łapiesz za dolne śruby mocujące kierę i jedziesz dalej do drugiej strony telefonu ( 80% więcej sztywności; nie widać tego łączenia na zdjęciu).
Mogę zrobić zrozumiałe zdjęcia na ten patent.
Telefon siedzi znacznie sztywniej niż mocowany na "finna".
Posted 12 February 2015 - 19:06
Tak:
-Tniesz dętkę na 2,5mm kawałki.
-Dwa łączysz w jeden, przewijasz pod mostkiem (zrobiłem podwójnie dla zabezpieczenia).
-Pod telefonem jest kawałek "sztywnej plastikowej gąbki", nie wiem jak ten materiał się fachowo nazywa-stabilizacja telefonu.
-Łączysz 3 kawałki, przewijasz od boku telefonu pod kierą i łapiesz za dolne śruby mocujące kierę i jedziesz dalej do drugiej strony telefonu ( 80% więcej sztywności; nie widać tego łączenia na zdjęciu).Mogę zrobić zrozumiałe zdjęcia na ten patent.
Na podobnej zasadzie można chyba zamocować telefon takimi gadżetami, które na ebaju są prawie za darmo.
Tylko, że ja jednak chcę telefon "pionowo" na mostku. Chociaż może też się da tymi paskami/dętką.
Posted 12 February 2015 - 19:21
A Ty na tych filmach jak zamocowałeś telefon na mostku? Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że nr 1 odpada.
Do klapki mam przyklejony mocną taśmą dwustronną odrąbaną z innego licznika część jak już wcześniej wstawiałem to foto http://pl.tinypic.co...?pic=bdjtk8&s=8
Potem komórkę wsuwam w to co jest na stałe na mostku -dobrze to widac np no filmie 6 ( tam gdzie kierownica kolarki i Etrex ).I to się bardzo dobrze trzyma.
To generalnie ta sama zasada co Prozor opisał kilka stron wcześniej tylko, że nie kupiłem tych p 2 części ( nie wiedziałem że można ) a zaimportowałem je ze starego niepotrzebnego licznika. Wzorowałem się na tym http://www.frankbaue...-xperia-active/
Posted 13 February 2015 - 08:55
Sam producent był sprytniejszy: Activie są fabrycznie z dwoma klapkami (czarna i biała, w Billabong chyba nawet z czteroma..)Sprytne, klapka kosztuje parenaście zł więc można popróbować w ten sposób.Tylko co jak ktos zadzwoni albo będzie potrzeba pstryknąć zdjęcie .Chyba, że tel to tylko licznik a drugi telefon np. w kieszonce.
Na "jak" zawsze można otworzyć zatyczki i zdjąć telefon, tylna klapka tylko zdobi i trzyma zatyczki. Do rozmowy spokojnie można skorzystać z zestawu słuchawkowego (telefon u mnie bardzo często służy także jako źródło "dźwięków w tle" czy jako nawigacja)
Ja sobie jeszcze strzeliłem uchwyt HR. Mam dość wygodny sposób mocowania na kierownicy (z możliwością szybkiego zdjęcia w sytuacji "jak" czy przed sklepem). Fotki zapodam (tylko jak zrobić fotki z telefonem, kiedy aparat jest w telefonie? )
#236 Gosc_qrczakzul_*
Posted 14 February 2015 - 15:09
To powinno wystarczyć, najwyżej jakaś aplikacja odeśle cię do sklepu i zainstalujesz coś jeszcze.
Posted 17 February 2015 - 18:53
Zainstalowałem sobie po raz kolejny Ipbike-Klikam , klikam i nie za bardzo mi wychodzi.
Choodzi np o widok jak tu
Żeby mieć mapę OFFLINE = bez internetu to najmniejszy problem ( MobileAtlas Creator) daję sobie rdę ale jak zmienić żeby w tych okienkach wyświetlało się to co ja chcę a nie to co program ma ustawione- jest w ogóle taka możliwość?
Można zmienić wielkość tych okienek ??? - np , zmniejszyć ze 3 razy okienko w którym podana jest prędkość.
Jest jakaś jasna instrukcja do tego wynalazku-- nie taka że: można to i to ale jak krok po kroku to zrobić.
Posted 17 February 2015 - 19:02
Jest jakaś jasna instrukcja do tego wynalazku-- nie taka że: można to i to ale jak krok po kroku to zrobić.
Jest
http://www.iforpowel...ing-the-display
#240 Gosc_qrczakzul_*
Posted 17 February 2015 - 19:05
Oczywiście. Przesuwasz palcem z góry na dół i wyskakują opcje pulpitu na którym się znajdujesz. Najlepiej odznaczyć "Automatyczny wskaźnik sensora głównego"(jest on raczej niemodyfikowalny) i dodawać własne okienka klikając "dodaj grupę". Po dodaniu okienek przesuwasz palcem z dołu do góry i widzisz pulpit. Dodały się nowe niebieskie ramki. Przytrzymujesz taką ramkę i zarządzasz nimi (rozmiar, kolory, rodzaj wyświetlanej informacji). Jeśli chcesz dodać kolejną daną w konkretnym wierszu, to przytrzymujesz na element z tego wiersza->dodaj-usuń->dodaj wskaźnik.
Jak będzie trzeba to mogę nagrać filmik instruktażowy.