Smartphone Z Ant+/btle Jako Alternatywa Dla Liczników Z Pulsometrem I Komputerków Sportowych (Garmin I Inne)
Napisano 17 luty 2015 - 20:43
Oczywiście. Przesuwasz palcem z góry na dół i wyskakują opcje pulpitu na którym się znajdujesz. Najlepiej odznaczyć "Automatyczny wskaźnik sensora głównego"(jest on raczej niemodyfikowalny) i dodawać własne okienka klikając "dodaj grupę". Po dodaniu okienek przesuwasz palcem z dołu do góry i widzisz pulpit. Dodały się nowe niebieskie ramki. Przytrzymujesz taką ramkę i zarządzasz nimi (rozmiar, kolory, rodzaj wyświetlanej informacji). Jeśli chcesz dodać kolejną daną w konkretnym wierszu, to przytrzymujesz na element z tego wiersza->dodaj-usuń->dodaj wskaźnik.
Jak będzie trzeba to mogę nagrać filmik instruktażowy.
thx
Coś tam próbuje ale jak to wszystko zapamiętać ??? żeby tego samego nie robić 50 razy- nie wiedzę opcji TYPU ,,SAVE''
Takie przykładowe probowałem - idzie skasować te białe '' dziadostwo'' ( opcje,sprzęt,trasa) itdco zasłania mapę???
http://oi62.tinypic.com/29xvhpd.jpg
#247 Gosc_qrczakzul_*
Napisano 17 luty 2015 - 20:47
Napisano 17 luty 2015 - 21:09
Mapa musi być - z kolorami potem spróbuję.
Jeszcze sekunde .A idzie jakoś skasować /ukryć to co mam na górze http://oi58.tinypic.com/o720iv.jpg ( tj pausa , stop...)
Jak wstawiałem pola to teraz widać ,, zjazdło 2 najwyższe wiersze'' .Pewnie nie zjazdło ale są zasłonięte przez te białe .... (pomyłka -zjazdło 2 i 3 wiersz z pierwotnego układu)
Szukałem ,,przezroczystość''- ale kompletnie to nie janse.
#251 Gosc_qrczakzul_*
Napisano 17 luty 2015 - 21:17
Usuwasz to odznaczając "sterowanie", ale bez tego nie zaczniesz treningu. Chyba, że zaprogramujesz przyciski. Białe mogą zasłonić tylko wskaźnik sensora głównego. Jeśli to był sensor główny, to odznaczasz opcję "nakładanie sterowania i wskaźnika sensora głównego". Przezroczystość jest do znalezienia w ustawieniach.
Napisano 17 luty 2015 - 21:47
Rozumiem .
Jak w lini jest ustawiony np sam puls - i nie widzi sensora to IPBIKE -automatycznie zjada tę linię.)
(Podłączyłem puls i nagle linia się pojawiła .
Jak w jednej lini przykładowo puls i kadencję - (mam przy sobie tylko puls )-- automatycznie zniknęło okienko z kadencją -)
Może Idzie jakoś ustawić żeby IPBIKE ''nie był taki mądry '' i pozwolił mi samodzielnie decydować co ma być wyświetlane -Nawet jak w danej chwili nie ma sensora to wolałbym widzieć 0 albo (-) a nie ,, zjazdanie okienka''
#256 Gosc_qrczakzul_*
Napisano 17 luty 2015 - 21:51
Napisano 18 luty 2015 - 07:32
A co powiecie na taki numer... Ipbike po chwili od włączenia sensorów lub włączenia treningu wyłącza sensory (lub pauzuje trening) i wyświetla komunikat "In airplane mode?".
Niezależnie od tego czy telefon jest w trybie samolotowym czy nie. Niezależnie od ustawień programu (tryb samolotowy w opcjach).
Karty sim nie ma. Czujników ant+ na razie nie używam.
Praktycznie nie da się używać programu
Telefon xperia active.
ps. Na motoroli nic takiego się nie dzieje.
Napisano 18 luty 2015 - 11:51
Tak na szybko zapodałem Ipbike podczas jazdy autem.
Co mi sie wydaje w pórwnaniu do Locusa
1.Nachylenie jest lepsze w IPBike tam za bardzo skacze tutaj bardziej stabilnie - to bez sensora - nie wiem jak będzie się zachowywał kiedy prekość będzie z koła ( o ile w ogóle przy nachyleniu bierze to pod uwagę)
2.Odświeżanie mapy - tutaj w IPBIKE jakaś katastrofa .
Jade jade i dostaje co chwila taki widok
http://oi57.tinypic.com/i41ity.jpg
Wtedy trzeba dać skalę na (-) potem plus i mapa się pojawia
( Mapa robiona w Mobile Atlas Creator na podstawie MapQuest - Cykloatlasu IPbIKE niestety nie widzi albo coś źle robię)
Ten kursor =rower nie da rady go jakoś zmienić na jakąś strzałkę czy cokolwiek?
-Moc to tylko na podst. sensora - nie widzę możlliowści żeby pokazywał tę wyliczoną jak choćby Sigma Rox 9 czy 10 ( choć przy konfiguracji roweru jest tam coś o algorytmie) ???? Moc przez ANT to na razie w fazie marzeń-bo płacić tyle co za niejeden rower trochę nie za bardzo.