Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy wchodzic w szose ?

22 odpowiedzi w tym temacie

#21 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1562 postów
  • Skądpolska

Napisano 08 styczeń 2013 - 19:22

Dla adrenaliny wystarczy znaleźć fajną górkę i śmignąć na tych cienkich oponkach w pozycji aero powyżej 50km/h i będzie miło. Nie mówiąc już o wspólnych treningach i ustawkach gdzie idzie ogień od pierwszych kilometrów ;) Mnie na szosie najbardziej nakręcają właśnie prędkości, jak lecisz w pociągu ponad cztery dychy po płaskim koło w koło... to jest to. ;-)

@fariass
U mnie trochę inaczej : jak z góry i to bardzo szybko (ponad 80km/h) to na góralu masz większy komfort i czujesz sie pewie , zresztą na pewno wiesz. U mnie na zjeździe na góralu po znośnym asflacie -w ogóle brak zahamować, na szosie nie do końca musisz mieć gładziznę bez dziurek wtedy się leci.

Ale PODJAZDY na szosie na stojąco( od czasu do czasu) w MANETKACH na kierownicy to jest super sprawa. Moje rowery to wagant potem kolarka ( z manetkami na ramie) tak do 1996 r ,potem była moda na górskie- 10 lat mi to zajęło .Aż w 2007 zakup nowej kolarki z MANETKAMI na kierownicy ( nawet kiepskiej klasy) ALE TO JEST TO.

#22 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 08 styczeń 2013 - 21:56

" Hopie ino kupuj jakeś fajne koło . Może jakoś grupa maratończyków w końcu w okolicy Ratibor poskłodo se" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
A tak poważnie teraz akurat nie pora na wypady po szosie ( i to bardzo boli ) Ale zapewniam jak pojeździsz tochę dłuższych dystansów , zaliczysz jaś maraton szosowy to napewno załapiesz bakcyla szosowego tak jak ja.

#23 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 styczeń 2013 - 22:46

No to mamy coś wspólnego :roll: Ja mam zawsze pod wiatr. pozdr

hahaha zauważyłeś to samo co ja ?? że w naszej okolicy to wszędzie pod wiatr jest ??? choć ostatnio z Kryspinowa darłem z wiatrem :mrgreen:

szosa ma jedną małą zalete, zrobisz sobie dobrą baze do mtb , reszta do pominięcia , bo to nudny asfalt, ale za to podjazdy póżniej na mtb ......w lesie idą z blatu

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

Dodaj odpowiedź