absurdalne jest że mając 182 wzrost, kupuję XS koszulki i bluzy
tym samym może osiągasz cel, czyli koszulki do połowy brzucha
Napisano 12 grudzień 2019 - 11:04
tym samym może osiągasz cel, czyli koszulki do połowy brzucha
W Santini to nierealne, robią je mega długie, nawet XS, w Raphie, w linii pro team top nosiłem S, i było tak jak trzeba, no ale to Nasza wina bo wymagamy od producentów komfortowej, niezbyt opiętej, uniwersalnej lajkry na co dzień, tym samym ja mam przechlapane ponieważ kocham suity, aero, i second skin fit....
Napisano 12 grudzień 2019 - 11:08
A jakby ktoś chciał ci sprzedać komplet od chińczyka za 1000 zł to też byś tak myślał?
Jeśli ktoś dał ci ten komplet Endury i wmówił, że kosztuje 1300 zł to wcale nie znaczy że tak jest i pewnie można go kupić za 500-600 zł
Jak w wielu innych markach, ceny wyjściowe są wymyślane z kosmosu dla podniesienia prestiżu. Nie chodzi tylko o ciuchy. Specialized, Trek, Cannondale. Nie wyróżniają się niczym specjalnym. Z Endurą jest to samo. Jelenie płacą, podczas gdy okazuje się, że w rzeczywistości można kupić o wiele taniej.
Napisano 12 grudzień 2019 - 14:48
Jeśli ktoś będzie mi chciał sprzedać Chińczyka za 1000 to niestety się rozczaruje bo chcąc wydać tak absurdalnie dużo robię zakupy w normalnym sklepie.
No za 1k PLN, masz obecnie do wyboru i koloru letnie lajkry, wszystko jest na sales, bo jest otwarty sezon na zimowe, w cenie 1k dostaniesz Santini, Castelli, Bioracera, Raphę classic na sales, i całą masę marek które robią serio solidne lajkry
Napisano 12 grudzień 2019 - 15:15
Może w Norwegii są jacyś nie kumaci, myślą, że jak jest cena za Endurę 1000 zł czy więcej, to będzie tip-top. Po cenach promocyjnych widać, ile tak naprawdę są warte, a i tak zarabiają, przecież nikt do interesu nie dokłada. A kto normalny kupuje za cenę wyjściową?
W sumie, dla Norwega 1000 zł to tak jak dla nas kupić "chińczyka"
Przy obniżce powiedzmy -50% uważam, że spora część kolekcji Endury ma rewelacyjny stosunek ceny do jakości.
Napisano 12 grudzień 2019 - 16:57
Napisano 12 grudzień 2019 - 17:17
Nie, tip top był za 2000 tysiące.
No to jeszcze lepiej
Kto normalny? Ci którzy od kilku pokoleń żyją w normalnym kraju.
W takim razie jak wytłumaczysz to, że dokładnie te same ciuchy np. ja kupuję za 50% ceny albo i mniej?
Bo dla mnie jest to po prostu wykorzystywanie bogatszych ludzi-jeleni, ich nieświadomości albo nieliczenia się z kasą.
I to że ich stać, a nas trochę mniej, nie ma tu żadnego znaczenia. To wciąż ten sam produkt, tej samej jakości.
Ale skoro jest klient, który płaci, cóż...ja bym wołał nawet 3000 zł za komplet, czemu nie?
Napisano 12 grudzień 2019 - 19:28
No to jeszcze lepiej
W takim razie jak wytłumaczysz to, że dokładnie te same ciuchy np. ja kupuję za 50% ceny albo i mniej?
Bo dla mnie jest to po prostu wykorzystywanie bogatszych ludzi-jeleni, ich nieświadomości albo nieliczenia się z kasą.
I to że ich stać, a nas trochę mniej, nie ma tu żadnego znaczenia. To wciąż ten sam produkt, tej samej jakości.
Ale skoro jest klient, który płaci, cóż...ja bym wołał nawet 3000 zł za komplet, czemu nie?
Yo! Sorrki że wejdę Wam w słowo, ale PLS nie róbmy tu tak radykalnych i skrajnych opinii, więcej zrozumienia *(czytania siebie ze zrozumieniem). *(wystarczy że ja jestem maniakiem ultra napiętej lajkry hehehe)
Wytłumaczenie 50% przecen jest BANALNE, to zwykłe schodzenie z stanów magazynowych ot cała tajemnica (wiary.....aero suity, i aero okulary)
Ja np kupowałem całe lata Raphę, jednak kolekcja pro team w swoim najnowszym wydaniu ma bardzo, ale to bardzo niską trwałość ....dodatkowo zmienili wkładkę w bibsach, nadal jest sztosem, ale.....nie jest też tym czym była :/ *(a szkoda, bo to był SZTOS prawdziwy warty swojej ceny) Czy byłem "jeleniem"? Otóż nie, doszedłem do takich drogich zakupów po latach doświadczeń, od 1-go setu od Danielo, aż do .....co tam na rynku jest najdroższego Podobnie z rowerami....
Napisano 12 grudzień 2019 - 19:42
Tylko widzisz...jest różnica. Kupowałeś, płaciłeś nie mało za jakość i chwaliłeś/chwalisz.
Być może szukałeś przecen. A może byłeś jeleniem a la Norweg i przepłacałeś 2x "bo cię stać", a potem narzekanie, że kupiłeś komplet (niby) premium, bo przecież 1000 zł kosztował, a tu taka lipa. To że bez problemu można było kupić za 500 już jest nieistotne
Napisano 12 grudzień 2019 - 19:50
No to jeszcze lepiej
Napisano 12 grudzień 2019 - 20:05
Tylko widzisz...jest różnica. Kupowałeś, płaciłeś nie mało za jakość i chwaliłeś/chwalisz.
Być może szukałeś przecen. A może byłeś jeleniem a la Norweg i przepłacałeś 2x "bo cię stać", a potem narzekanie, że kupiłeś komplet (niby) premium, bo przecież 1000 zł kosztował, a tu taka lipa. To że bez problemu można było kupić za 500 już jest nieistotne
Nie obraź się proszę, nadal czegoś nie rozumiesz, wiesz dlaczego koła Zipp są drogie? bo ja wiele lat byłem przekonany że to typowa ściema, overpricing, naciągana kwestia, itp itd........aż se kupiłem koła Zipp, no powiem Ci, i to poważnie Ci to powiem, już wiem dlaczego tyle kosztują, i to rozumiem.
Zostawmy kwestię cen, jeleni, odstrzału lisków, i wróćmy do tematu fajnej lajkry na lato Howgh!
Napisano 12 grudzień 2019 - 20:06
Napisano 12 grudzień 2019 - 20:30
Piszesz o wymianach czy zwrotach gwarancyjnych. Ale nie wszystko podchodzi pod warunki zwrotu/ wymiany. Możesz być po prostu niezadowolony z wartości użytkowych w stosunku do ceny.
Uświadomię cię, w Polsce też już można liczyć na europejski poziom obsługi klienta.
Ale z jednym niestety się zgodzę. Sprzedawcy być może byliby bardziej otwarci w tym kierunku, ale polaczki, tak polaczki, nie Polacy, bezwzględnie to wykorzystują.
Potrafią przynieść rozwalone, kompletnie zużyte buty do np. Decathlona dwa miesiące przed końcem gwarancji i żądać wymiany na nowe. I tak w kółko. Przykre
Niestety równie bezwzględnie wykorzystują socjal i wszelkie przywileje konsumenckie wyjeżdżając z kraju.
Napisano 13 grudzień 2019 - 19:35
Napisano 13 grudzień 2019 - 21:01
Raphy w Polsce nie ma, Santini jedną mam (we wzorki starej drużyny Milram) i jest fajna, ale obecne wypusty jej albo Castelli mi się nie podobały albo nie było mojego rozmiaru.
Ja nie mam wielkich oczekiwań, jestem relaksacyjnym romantycznym rajderem na szosie z amortyzacją mam nadzieję, że koszulki bądą dobrze leżały, będą bardziej trwałe niż FDX i nie będą się tak marszczyć. Szkoda tylko, że żadna z nich nie ma zamka na suwak jak FDX na klucze np. Już raz musiałem wracać do lasu po coś co mi wypadło z kieszeni, nawet głębokiej jak się okazało :/